Mike Babcock: "Ken Holland on jäähoki parim peamänedžer."

Toronto Maple Leafs on pärast Dave Nonise vallandamist endiselt ilma peamänedžerita ja seda võib pidada üheks põhjuseks, miks meeskonna uus peatreener Mike Babcock endiselt vanu häid aegu meenutab. Babcock on Ken Hollandit nimetanud jäähoki parimaks peamänedžeriks.

(foto: Kathleen Galligan/Detroit Free Press)
Babcock on sarnaselt mitmetele teistele treeneritele hetkel ametis noortelaagriga ning selle ajal saadi temaga jutule. "Neil on väga head skaudid, jäähoki parim peamänedžer, suurepärane omanik, kes laseb peamänedžeril väga head programmi juhtida ja nad on hoidnud kinni headest inimestest ning pidevalt jätkanud meeskonna ehitamisega," vastas Babcock küsimusele selle kohta, mis Detroit Red Wingsist eduka organisatsiooni on teinud.

Holland sai Babcocki käest rohkelt kiitust: "Kõik räägivad Lidströmist, Yzermanist, Datsjukist ja Zetterbergist, aga tõeline superstaar on seal Ken Holland."

Alates 1997. aastast, mil Holland abilise rollist peamänedžeriks edutati, on Red Wings võitnud Stanley karika kolm korda, lisaks on kotti pandud kümme divisjoni tiitlit, neli Presidentide trofeed ning viis korda on põhiturniir lõpetatud oma konverentsi parima satsina. Selle aja jooksul on kogu liiga peale võidetud enim nii põhihooaja kui ka playoffide kohtumisi.

Varasemat edu arvestades võib üsna julgelt panustada sellele, et seni kuni Holland pukis on - eelmisel suvel tegi ta lepingupikenduse kuni 2018. aastani - ei kao Red Wings liiga tippude seast mitte kuhugi. Samal ajal ootab Babcocki ees raske töö, et Leafs liiga ladviku poole tüürida. Koostöö eduka peamänedžeriks teeks selle kindlasti lihtsamaks.

Huvitaval kombel pole liikumas mitte mingisuguseid jutte selle kohta, kes lõpuks Leafsi uueks juhiks tõuseb.

Aprillis kinga saanud Nonis on endale vahepeal leidnud tööotsa Anaheim Ducksi juures. Ta määrati kuu alguses peamänedžeri Bob Murray konsultandiks.

Kommentaarid