Markov kolib KHL-i

Uus NHL-i hooaeg saab alates nullindate algusest olema esimene, mil Montreal Canadiens mängib ilma Andrei Markovita. Klubi teatas, et vabaagendist kaitsjat ei tooda tagasi ning Markov ütles omakorda selle järel, et siirdub mängima KHL-i.

(foto: tvasports.ca)
Venelane lahkub Montrealist pärast 990 põhihooaja kohtumist, mis annab talle klubi läbi aegade edetabelis 6. koha. Tema 119 väravat on kaitsjate seas klubi ajaloo paremuselt kolmas näitaja ning tema 572-st punktist on sinise joone meeste hulgas Canadiensi särki kandes rohkem kirja saanud vaid Larry Robinson.

"Soovisin kogu ülejäänud karjääriks Canadiensi ridadesse jääda, aga seda ei juhtu. Selline see äri on," kommenteeris Markov lahkumist.


Lahutus toimub Markovi palganõudmiste tõttu. Ta oli endale aastapalgaks nõudmas kuus miljonit dollarit, mida Canadiens polnud valmis 38-aastasele mängumehele pakkuma. Huvi teiste NHL-i klubide poolt jäi puudulikuks, kuna Markov polevatki pärast vabaagendiks saamist ühegi Canadiensi konkurendiga kontaktis olnud.

"Ma ei kujutanud end ette mõne teise NHL-i meeskonna ridades, kandmas mõnda teist särki," lisas Markov.

Markov ei välistanud Montreali naasmist, ent praegu jätkub karjäär kodumaal. Pole veel teada, millise KHL-i klubi ridades. 2012/13 tööseisaku ajal mängis ta HC Vitjazi eest.

Kommentaarid