Capitals tegi Kuznetsoviga uue lepingu, saatis Johanssoni New Jerseysse

Washington Capitals on endale saanud veel ühe megapalgaga venelase. Piiratud vabaagendi staatuses olnud Jevgeni Kuznetsoviga jõuti kokkuleppele tehingus, mille pikkuseks kaheksa aastat ja mille koguväärtuseks 62.4 miljonit dollarit. Samal ajal lõpetas klubi suhted Marcus Johanssoniga, kes loovutati New Jersey Devilsile.

(foto: washingtonpost)
Kuznetsov jääb meeskonnas keskmise palga osas oma 7.8-ga nüüd alla vaid kaasmaalasele Aleksandr Ovetškinile, kelle lepingu väärtuseks veidi üle 9.5 miljoni.

"Jevgeni on NHL-i üks parimatest tsentritest ja oleme rahul, et ta jääb vähemalt kaheksaks aastaks Washingtoni. On raske leida tema kaliibriga mängijaid, kes on oma tippaastates ja kes teeb kaaslasi paremaks. Jevgenil on NHL-is võitmiseks vajalikud oskused, kiirus ja visadus," kiidab Capitalsi peamänedžer Brian MacLellan.

25-aastane mängumees oli eelmisel hooajal meeskonna kõige resultatiivseim mängija ning tal on senise karjääri peale kokku 261 kohtumisega kirjas 182 punkti (53+129).

Klubi loobus Johanssonist selleks, et Kuznetsovi uued numbrid ja ka teised lülid palgalehele ära mahutada. MacLellanil seisab ees väga keerukas ülesanne. Hetkel on põhimõtteliselt üheksa miljoniga vaja lisada vähemalt kaheksa mängijat.

Seni kogu karjääri Washington veetnud Johanssoni eest sai Capitals 2018. aasta drafti 2. ja 3. ringi valikud.

26-aastasel rootslasel on NHL-is 501 mänguga kirjas 290 punkti (102+188). Tema leping, mis võtab palgalehelt 4.58 miljonit, kehtib ülejärgmise hooaja lõpuni.

Kommentaarid