Washingtonis on raha otsa saamas

Washington Capitals on viimase nädala jooksul tegelenud tiheda tintimisega. Uued lepingud on saanud Andre Burakovsky ja Philipp Grubauer ning uue näona on meeskonda toodud Devante Smith-Pelly. Mitmed uued lepingud on klubi viinud palgafondi limiidi ligidale.

(foto: washingtonpost.com)
Capitalsil on vaba ruumi veidi üle nelja miljoni ja seda olukorras, kus põhikoosseisust puudu kuus mängijat. Pitsitava palgafondi tõttu on sel suvel klubist lahkunud mitmed tuumiku liikmed. Peamänedžer Brian MacLellan peab meeskonna kvaliteedi hoidmiseks edaspidi loominguliste käikudega särama. Teiseks variandiks on AHL-i kuttidele panustamine.

22-aastane Burakovsky on äsja lõpetanud NHL-is oma kolmanda hooaja ehk lõppes tema kollanoka leping. Sellejärgselt tuli üle kolmekordne palgatõus. Austrias sündinud rootslane saab järgmise kahe aasta peale kuus miljonit dollarit.

Seni karjäär peale kokku 196 mänguga 95 punktini (38+57) jõudnud ründaja sai lõppenud hooajal hakkama üsna omapärase liiga rekordi kordamisega. Jaanuaris õnnestus neli mängu järjest teha kohtumise avavärav. Viimase 60 aasta jooksul on lisaks temale sellega hakkama saanud vaid Bobby Hull, Brian Savage ja Jonathan Cheechoo.

Grubauer on rääkinud lootustest saada kuskil tööd esiväravavahina, aga veel pole seda tulemas. Sakslane tegi aastase pikenduse, mille väärtuseks poolteist miljonit. 25-aastane mängumees võitis läinud hooajal 24-st matšist 13, lastes keskmiselt 2.04 väravat ja tõrjudes 92.6%-ga. Kogu karjääri peale on 66 mänguga kirjas 28 võitu, väravate keskmine 2.25 ja tõrjed 92.3%. Sel hooajal tegi ta oma esimesed kolm nullimängu.

Smith-Pelly saab aasta peale 650 000 dollarit ja leiab end lühikese aja jooksul neljandast erinevast klubist. Anaheim Ducksist alustanud ründaja jõudis üleeelmisel hooajal Montreal Canadiensisse, kust lahkus omakorda pisarsilmil eelmise aasta veebruaris New Jersey Devilsisse. Devilsi särki kandes tuli temalt tänavu 53 mänguga neli väravat ja üheksa punkti. Kokku on tal seni 266 kohtumisega kirjas 77 punkti (33+44).

Kommentaarid