Hurricanes annab endisele drafti 4. ringi valikule Slavinile üle viie miljoni aasta peale

Drafti hilisematest ringidest on keeruline endale võimekaid mängijaid leida, ent aeg-ajalt ikkagi näkkab. Nii nagu Carolina Hurricanesil 2012. aastal. Toona korjati 4. ringist ära Jaccob Slavin, kellest saanud NHL-i üks perspektiivikamaid kaitsjaid. Temaga on nüüd tehtud 37.1-miljoniline lepingupikendus.

(foto: cardiaccane.com)
23-aastane ameeriklane alustab tuleval hooajal oma kollanoka lepingu viimast aastat ning temast saab keskmise palga osas 5.3 miljoniga alates ülejärgmisest hooajast meeskonna suurima töötasuga kaitsja. Käed löödi seitsmeks aastaks.

"Jaccob on üks meie meeskonna tugitaladest ja oli oluline siduda ta organisatsiooniga pikemaks ajaks," ütles lepingu kohta klubi peamänedžer Ron Francis. "Usume, et ta on hetkel NHL-i üks parimatest noortest kaitsemeestest ja oleme äärmiselt rõõmsad, et tema ja ta abikaasa Kylie on Raleighst oma kodu teinud."

Slavin sai lõppenud hooajal 82 kohtumisega kirja viis väravat ja 34 punkti, püstitades mitmed uued karjääri rekordid. Ta oli oma +23'ga kogu liiga kaitsjate seas TOP 10-s. Klubi ajaloo jooksul on +/- näitaja arvestuses ühel hooajal edukamalt tegutsenud vaid kolm kaitsemeest.

Noormees alustas oma teekonda NHL-i (ja miljonite) suunas USHL-ist, kus mängis sel hooajal ka Robert Arrak. Tippliigaga liitumisele eelnes veel ka kaks aastat Colorado kolledžis.

Kommentaarid