NHL-i karjääri lõpetanud Klein siirdus Šveitsi

Nädal tagasi karjääri lõpetamisest teatanud Kevin Klein ei viska keppi siiski lõplikult nurka. Šveitsi klubi ZSC Lions on teatanud, et 32-aastane kaitsja on üheks hooajaks lepingu peale võetud. Kas kanadalane loobus 2.75-miljonilisest palgast selleks, et mängida olümpial?

(foto: sny.tv)
Kuna NHL oma mängijad tuleva aasta olümpiamängudele ei luba, siis on Klein automaatselt kaitses üks koondise kindlaimatest kandidaatidest. Varasemalt on ta koondisesärki kandnud 2004. aastal, mil juuniorite MM-il sai jõutud hõbedani.

Seljaprobleemide tõttu piirdus Klein lõppenud hooajal NHL-is 60 põhiturniiri mänguga ja pääses playoffides väljakule vaid korra. Nähtavasti on aga selg piisavalt korras, et mängida vähem füüsilist hokit.

Alates 2014. aastast tiitlipõua peal olev Lions on New Yorgist lisajõudu saamas ka Brandon Pirri näol. 26-aastane ründaja, kes pani hooajal 2014/15 Florida Panthersi särgis 49 mänguga 22 väravat, on NHL-is käinud klubide vahel käest kätte ning läheb juustumaale samuti üheaastase lepinguga õnne otsima.

Möödunud hooajal NHL-is väljakule pääsenud meestest leiab alates sügisest Šveitsi kõrgliigast ka Mason Raymondi (Anaheim Ducks), Viktor Stalbergi (Ottawa Senators), Joel Vermini ja Tanner Richardi (mõlemad Tampa Bay Lightning). Kodumaale naasmisele oli lähedal ka Reto Berra, kes juba veebruaris HC Fribourg-Gotteroniga 3.5-aastase lepingu tegi, ent juulis kasutas 30-aastane väravavaht lepingus olnud NHL-i naasmise klauslit ja lõi aastaks käed Ducksiga.

Kommentaarid