Suure potentsiaaliga Parayko tegi Bluesiga viieaastase pikenduse

St. Louis Blues on endale saanud kolmanda kaitsemehe, kes võtab palgafondist enda alla vähemalt viis miljonit dollarit. Kapteni Alex Pietrangelo ja Jay Bouwmeesteri järel kerkis sellesse staatusesse Colton Parayko, kes tegi klubiga viieaastase pikenduse, mille väärtuseks kokku 27.5 miljonit.

(foto: indsidestl.com)
Blues näeb värskelt oma teise hooaja lõpetanud kanadalases väga suurt potentsiaali.

"Arvame, et ta on alles hakkamas kompama pealmist pinda seoses sellega, milleks ta on selles liigas võimeline. Tal on nüüd selja taga kaks aastat teenistust, mille jooksul on ta õppinud mõistma, millist pühendumist vaja on, ta mõistab liigat ja mängijaid. Arvame, et tal on tohutult potentsiaali ja oleme põnevil, et ta mängib veel viis aastat meie ridades," kommenteeris pikendust Bluesi peamänedžer Doug Armstrong.

2012. aasta drafti 3. ringist korjatud Paraykol on seni 160 mänguga kirjas 68 punkti (13+55). Ta võitis läinud kevadel MM-il Kanada koondises hõbemedali ja kuulus sügisel maailmakarikal Põhja-Ameerika meeskonda.

"Öeldakse, et NHL-i kaitsjatel kulub enda kujundamiseks 250 kuni 300 mängu. Ta on hetkel 160 peal, seega on tal jätkuvalt kasvuruumi," lisas Armstrong. "Tal on olemas kõik omadused saamaks aja jooksul väga heaks mängijaks."

24-aastase mängumehega tehti leping ära neljapäeval vahetult enne vahekohtu istungi algust. Parayko olevat otsinud aastast lepingut, töötasuga 4.85 miljonit ja meeskond tahtis kaheaastast pakt, kogusummaga seitse miljonit.

Kommentaarid