Canucks jätkab Sedinide juhtimisel ilusa hooaja algusega

Need inimesed, kes pakkusid, et Vancouver Canucks taastab tänavu oma mõne aasta taguse hiilguse, istuvad arvatavasti hullumajas, aga loodetavasti lastakse nad peagi välja. Canucks korjas Washington Capitalsi vastu juba oma hooaja 17. võidu. Mullune tujutu John Tortorella meeskond kogus neid kogu aastaga vaid 36.

(foto: Alex Brandon/AP)
4-3 võõrsilvõidu tõid tuttavad näod. Daniel Sedin sai kirja kaks väravat ja ühe söödu. Kaksikvend Henrik korjas kaks söötu. Danieli mõlemad tabamused tuled ülekaalust ja kokku õnnestus Canucksil need olukorrad neljast võimalusest kolmel korral ära kasutada.

Capitals, kes jõudis tänu Brooks Laichi hooaja esimesele väravale viimase kolmandiku alguses viigisadamasse, on nüüd Canucksi vastu viimasest seitsmest matšist kaotanud kuus.

Kodumeeskonna edukaim oli kaitsja John Carlson, kes oli osaline kõigis oma meeskonna väravates. Ta sai kirja pealinna klubi esimesed kaks tabamust enne, kui koos Eric Ferhiga Laichile võimaluse tekitas.


Canucks on 35 punktiga läänekonverentsi liider ja peatreener Willie Desjardins varajane Jack Adamsi auhinna favoriit.

Teised kohtumised

New York Islanders 3 - 2 (LA) Ottawa Senators (tipphetked)

Jaroslav Halak sai kirja oma kümnenda järjestikuse võidu, millega kordab ta Islandersi rekordit. Seda jagab ta koos Billy Smithiga, kes tõi 80ndate alguses klubile neli Stanley karikavõitu. Senators sai kaks väravat vaid 18 pealeviskega. Islanders sai pealeviskeid kirja 28. Neist viimane oli Thomas Hickey lisaaja võiduvärav.

Pittsburgh Penguins 1 - 0 New Jersey Devils (tipphetked)

Hooaja viies nullimäng tähendab, et Marc-Andre Fluery on juba korranud oma kogu aasta rekordit. Ühtlasi on ta Penguinsi ajaloos esimene puurilukk, kes on hooaja esimese 24. matšiga viis nullimängu teinud. Selleks tuli peatada 29 pealeviset. Penguins ise sai neid kirja 23 ja mängu ainus värav tuli viimase kolmandiku alguses Jevgeni Malkini poolt. Penguins mängis ilma Kris Letangi ja Chris Kunitzita. Kahtluse all oli ka Sidney Crosby osalemine, aga kapten aeti haiguse kiuste siiski jääle.

Carolina Hurricanes 2 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Kolmandasse ründeliini kukutatud Jeff Skinner tegi 1+1. Mike Ribeiro sai külalised tabloole alles viis minutit enne lõppu. Viimasel kolmandikul oli Predators pealevisetega üle 15-6. Kogu mängu lõikes 33-25.

Detroit Red Wings 3 - 4 Florida Panthers (tipphetked)

Joe Louis Arenal on viimasel ajal elektriga probleeme olnud ja õiget särtsu polnud siin ka Red Wingsi meeskonnal. Jäädi 1-4 taha enne, kui seis vähekenegi ilusamaks tehti. Vincent Trocheck sai kirja 1+2. Tegu on läbi aegade alles kolmanda normaalaja võiduga, mis Panthers Detroidist on saanud.

Buffalo Sabres 2 - 1 (KV) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Võitluslikus mängus sai Lightning lõpuks tänu Ondrej Palatile viimase kolmandiku keskpaigas ette, aga mõned minutid enne lõppu kindlustas Sabresile vähemalt ühe punkti Tähtede mängu hääletuse kõige popim poiss Zemgus Girgensons. Karistusvisete seerias võidutses Sabres 2-0.

Toronto Maple Leafs 5 - 3 Dallas Stars (tipphetked)

Väga lahtises mängus, kus meeskonnad said kahe peale kirja 78 pealeviset, oli värava ees kõige edukam hiljuti vigastuspausilt naasnud Joffrey Lupul. Ta sai kirja kaks kolli. Nazem Kadri toetas teda 1+2'ga. Mike Santorelli sai kirja kolm söödupunkti.

Calgary Flames 5 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Josh Joorisest sai viimase 26 aasta jooksul alles kolmas kollanokk, kes on Flamesi eest kübaratriki teinud. Viimati sai sellega 11 aastat tagasi hakkama Matthew Lombardi. Kodumeeskond otsustas mängu ära viimasel kolmandikul, mis võideti 2-0.

San Jose Sharks 2 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers alustas hästi ja oli avakolmandikul pealevisetega üle 16-6. Samuti aitas Sean Couturier ülekaalu värav meeskonna 1-0 eduseisu. Järgneva 40 minutiga said külalised Antti Niemi väravale aga vaid 13 üritust ja Sharks tegi ilusa come-backi, kus Matthew Nieto poolt tuli võiduvärav vaid 12 sekundit enne lõpusireeni.

Los Angeles Kings 2 - 0 Boston Bruins (tipphetked)

Kaitse sai tagasi Alec Martinezi ja Jonathan Quick tegi mitu olulist tõrjet, võiks öelda Kingsi edu valemi kohta. Karjääri 34. nullimäng tuli Quickil 31 tõrjega. Väravate eest hoolitsesid Tanner Pearson ja Tyler Toffoli. Kuigi Kings pidi muidugi lõpuni närveerima, sest Toffoli oma tuli 50 sekundit enne lõppu tühja väravasse. Karikakaitsja üllatas rahvast hommikul sellega, et lasi mängukeelu all oleva Slava Voinovi trennis jääle. Selle järgnes 100 000 dollari ehk veidi üle 81 000 euro suurune trahv.

Kommentaarid