Flyers peatas LA-s vabalanguse

Sellele nädalavahetusele kuue järjestikuse kaotusega vastu tulnud Philadelphia Flyers saab taas võidurõõmu tunda. Kurb seeria õnnestus ära murda Los Angeleses, kus kohalik Kings seni väga võimsalt esinenud. 1-2 tulemusega pidi Kings 11 koduvõidu kõrval võtma vastu alles viienda kaotuse.

(foto: Gary A. Vasquez/USA TODAY Sports)
Flyers sai võidu tänu heale võimaluste realiseerimisele. Kaks litrit õnnestus Jonathan Quicki selja taha sokutada vaid 16 pealeviskega. Kapten Claude Giroux tegi viiendal minutil mängu avavärava ja külaliste eduseisu duubeldas teise kolmandiku alguses ülekaalust Wayne Simmonds. Samad mehed skoorisid ka eelmisel hooajal, kui STAPLES Centerit külastati. Siis võideti 2-0. Endise Kingsi mehena meeldib Simmondsil seal kindlasti käia.

Kings sai lõpuks Steve Masoni väravale 38 üritust, aga esimese tabamuse alles viimase kolmandiku viiendal minutil. Oma vana klubi vastu skooris Justin Williams. Kings oli otsustaval kolmandikul pealevisetega üle 16-3, aga teist korda Masonit enam üle mängida ei õnnestunud.


Giroux & Co on nüüd tänavu karikakaitsja alistanud mõlemas kavas olnud kohtumises. Kuid laiem pilt on sellegi poolest nukker. Tegu on vaid teise võiduga, mis viimase 12 mängu ajal saadud. Vabalangus on ajutiselt peatatud, aga mullu playoffide avaringis hilisema finalisti New York Rangersi vastu südikaid esitusi näidanud meeskond on hetkeseisuga idakonverentsis edestamas vaid kolme satsi. Playoffide koht on seitsme punkti kaugusel.

Teised kohtumised

Tampa Bay Lightning 1 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Sergei Bobrovskile on Florida päike nähtavasti väga palju head teinud. Panthersi vastu tehtud 52 tõrjega mängule järgnes nüüd 33 tõrjega ponnistus. Tema nullimäng rikuti Ondrej Palati poolt alles eelviimasel minutil. Tampast saadi võit kätte esimest korda üle kümne aasta..

Florida Panthers 3 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Aaron Ekblad sai kõigi Panthersi väravate puhul kirja söödupunkti. Võiduvärava teinud Nick Bjugstad lõpetas 1+1'ga. 22-aastasel ameeriklasel on viimase 11 mängu hulgas nüüd kolm 2+ punktiga lõppenud kohtumist.

Detroit Red Wings 3 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Mike Babcocki treenerikarjääri 500. võit tuli 0-2 kaotussseisust. Viik saadi kätte teise kolmandiku teises pooles üheminutilise perioodiga ja võiduvärav tuli 12 mintuti enne lõppu Darren Helmilt. Vaid Scotty Bowman on Babcockist kiiremini 500. võiduni jõudnud. Tal läks selleks 825 matši, Babcockil on neid kirjas 70 rohkem. Läbi aegade edetabelis jagab Red Wingsi boss nüüd 18. kohta koos Toe Blackiga.

New Jersey Devils 1 - 4 Washington Capitals (tipphetked)

Külalised läksid kiirelt juhtima ja olgugi, et Devilsilt lasti kohe tagasi tulla, siis ülejäänud matšis enam seda võimalust ei antud. Otsustav pöörang toimus teisel kolmandikul, mil Jay Beagle ja Jevgeni Kuznetsov tegid kaks tükki veidi enam, kui kolmeminutilise vahega.

Nashville Predators 1 - 3 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Predators on viimasel ajal Blackhawksile kõvasti peavalu põhjustanud - mängule mindi omavahelisest viimasest seitsmest mängust viie võiduga - aga siin tegid külalised väga kindla töö. Marian Hossa lõpetas kahe väravaga. Blackhawks on viimasest kümnest võitnud nüüd üheksa ja selle võiduga tõugati ka Predators Kesk divisjoni liidrikohalt.

Dallas Stars 4 - 1 Montreal Canadiens (tipphetked)

Stars domineeris kogu kohtumist. Canadiens sai 60 minutiga Kari Lehtoneni väravale vaid 17 üritust. Oma ainus tabamus saadi kirja 0-3 seisu pealt. 21-aastasest šveitslasest Sven Andrighettost sai pärast Max Paciorettyt Canadiensi esimene debütant, kellel õnnestus tähtsat matši väravaga tähistada. Stars sai oma väravad kätte 29 pealeviskega. Kaks neist läksid Tyler Seguini nimele ja nendele lisas ta veel ka ühe söödu.

Toronto Maple Leafs 5 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks oli pealevisete arvestuses 46-28 üle, aga esimene värav saadi alles teise kolmandiku lõpuminutitel. Selleks hetkeks oli Leafs juba ees 4-0. Kõik kodumeeskonna väravad tulid erinevate mängijate poolt.

Arizona Coyotes 2 - 5 Boston Bruins (tipphetked)

Külalistel olid kõik väravad viimaseks kolmandikuks tehtud. Brad Marchand sai kirja kaks kolli. Coyotes, kes pole nüüd üle kuu aja kodus võidurõõmu tundnud, suutis avakolmandiku tasavägisena hoida, aga rohkemaks jõudu polnud. Meeskonna mängijad olevat pärast eelmist kohtumist pidanud pika omavahelisi miitingu, kuid midagi positiivset sellest ei tulnud. Ühe sõnaga - kriis.

Calgary Flames 2 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Flames tegi mängu alguses lihtsalt ringe vastase ümber ja kolmandiku lõpuminutitel saadi tänu Mark Giordano väravale ka ette. Sharks suutis aga kehvast algusest üle saada ja teise perioodi kolmandaks minutiks oldi juba 2-1 ees. Flames sai veel viigi kätte ja olgugi, et tänavu on oldud väga hea viimase kolmandiku meeskond, siis sai võidu hoopis Sharks. Võiduvärav läks Patrick Marleau nimele. Aktiivsete mängijate osas on ta nende arvestuses Jaromir Jagri ja Jerome Iginla selja taga kolmas mees.

Kommentaarid