Leafs röövis Detroidist võidu, Ducks hiilis Oilersist mööda

Aeg-ajalt juhtub ikka selliseid päevi, kus üks meeskond sõidab teisest zamboniga üle, aga jääb sellest hoolimata võidust ilma. Nii läks sel korral Joe Louis Arenal, kus Detroit Red Wings ei suutnud Toronto Maple Leafsi maha murda ja see viis karistusvisete seeria kaotuseni.

(foto: Rick Osentoski/USA TODAY Sports)
Normaal- ja lisaaeg lõppesid 1-1 viigiga olgugi, et Red Wings tegi vastaste väravale koguni 42 pealeviset. Leafs piirdus vaid 19-ga. Olles oma eelnevas kahes kohtumises mõlemas enda selja taha lasknud kuus väravat, seisis nüüd James Reimer pea peal ja võttis enamvähem kõik võimalused ära. Ainsana sai litri tema selja taha Gustav Nyquist, kes avas mänguskoori teise kolmandiku viimastel minutitel.

Red Wingsi edu püsis viimse kolmandiku kuuenda minutini. James van Riemsdyk andis söödu värava ette ja otse kui võlutult oli seal olemas Phil Kessel, kes mänguvahendi Jimmy Howardi selja taha lükkas.

Kodumeeskond jätkas normaalajal võidu otsimisega ja nii saadi lõpuks viimasel kolmandikul kirja 18 pealeviset. Leafsile kogunes neid vaid kuus. Kõik liikus selle suunas, et külalised suudavad ootamatult võidu endale röövida ja nii ka läks. Leafs võitis karistusvisete seeria 2-1.


Kuigi tulemus oli pettumust valmistav, siis Red Wingsi peatreener Mike Babcock, kes mängueelselt omasid kõvasti kiitis, säilitas rahuliku meele, öeldes: "Me saime punkti, nemad röövisid kaks punkti, aga oleksin sellega igal õhtul rahul. Kui sedamoodi mängid, siis oled võiduvõimeline."

Skoori mõttes oli lähedal üllatusele ka Edmonton Oilers. Küll aga tõesti vaid mängu tulemust vaadates. Anaheim Ducksi vastu tuli järjekordne kaotus skooriga 1-2. Oilers on nüüd California osariigi meeskondadele kaotanud 14 välismängu järjest. Tänu Matt Beleskey ja Ryan Kesleri tabamustele tulnud võit on Ducksi jaoks viies järjestikune. Koos Vancouver Canucksiga ollakse ainsad, kes pole seni üheväravalise vahega mängudes saanud mitte ühtegi normaalaja kaotust.

Oilers mängis nelja päeva jooksul kolmandat korda. Seega oli ehk mõistetav miks vastaste väravale saadi vaid 22 üritust. Märtsis Ducksi värvid Oilersi omade vastu vahetanud Viktor Fasth pidi samas toimetama 34-ga.


Meeskonnad kohtuvad reedel Edmontonis uuesti.

Kommentaarid