Blackhawks on pidurdamatus hoos

Läinud ööl oli hea võimalus meenutada 2013. aasta Stanley karika finaalseeriat. Omavahel läksid kokku Boston Bruins ja Chicago Blackhawks. Võitluslikus kohtumises jäi lõpuks 3-2 peale Blackhawks, kes pikendas oma võiduseeria kaheksamänguliseks.

(foto: csnne.com)
Seeria on pikim alates kuldsest 2013. aastast, mil meeskonnal õnnestus veebruari teisest poolest kuni märtsi alguseni võtta 11 järjestikust võitu. Kas tegu on juhusega? Eks see selgub suvel.

Bostonis peetud kohtumist alustati väga võimsalt. Kohene pealetung tõi avakolmandikust kaks väravat. Loetud päevad tagasi liigas debüteerinud Klas Dahlbeck tegi oma esimese NHL-i värava ning protokolli sai oma nime kirja ka Ben Smith.

Patrick Kane tegi teise kolmandiku 14. minutil eduks juba 3-0 ja tasapisi võis juba hakata mõtlema nädalavahetusele, mil järjestikustel päevadel tuleb mängida New York Islandersi ja Calgary Flamesiga.

Bruins hakkas mängu moodi asju tegema alles teise kolmandiku lõpus. Poolteist minutit enne viimast puhkepausi tegi Reilly Smith ühe tagasi. Viimasel kolmandikul tõmbus Blackhawks kookonisse ja pani Tuukka Raski väravale vaid kaks viset, aga kaitses tuldi Bruinsi vastu kenasti toime. Torey Krugi värav tegi vahe veel minimaalseks, aga see oli ka kõik.

Kaitseliin, mis sai tagasi Zdeno Chara, kõrbes olgugi, et Blackhawksi rünnaku peatamine pole viimasel ajal ka nalja asi olnud. Viimase 13 matši jooksul on vähemalt kolm kolli tehtud 12-s. Ilusa mängu tegi ka Blackhawksi puurivaht Scott Darling, kes sai kirja 32 tõrjet. Hetkel näiliselt pidurdamatus hoos olevat Blackhawksi ei häirinud Bruinsi vastu ka see, et kapten Jonathan Toews üsna varakult vigaseks sõideti.


Teised kohtumised

Buffalo Sabres 4 - 3 Calgary Flames (tipphetked)

Hokijumal oli taas Sabresiga kaasas. Elati üle 45 pealeviskega kahurituli, samas kui ise suudeti vaid 19 üritust. Teisel kolmandikul kaks korda kaotusseisu jäänud Flames sai viimase kolmandiku alguses lõpuks juhtima, aga eduseis kestis vaid mõned minutid. Selle kustutas Zemgus Girgensons ja võidu tõi 7 ja pool minutit enne lõppu Matt Moulson. 31-aastane ründaja korjas endale kaks kolli, Tyler Ennis sai kirja kolm söötu. Jhonas Enroth tegi 42 tõrjega megamängu oma karjääri sajandas matšis.

Philadelphia Flyers 4 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Flyers tegi väravad igale maitsele - vähemusest, ülekaalust, võrdsest mängust ja tühja võrku. Devilsil lasti kirja saada vaid 18 pealeviset. Ise tehti neid 36.

Washington Capitals 2 - 3 (LA) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Capitalsi kaitse sai tagasi Mike Greene'i, aga ometi ei suudetud kahel korral eduseisust kinni hoida. Sergei Bobrovski selja taha saadi vaid kaks tükki olgugi, et pealeviskeid oli lõpuks kirjas 41. Jackets sai oma kollid 23 üritusega. Võiduvärav tuli Nick Foligno poolt ülekaalust 19 sekundit enne karistusvisete seeriat. Capitals oli sellele eelnevalt ilusa võimaluse ära raisanud, kui 2 vs 1 läbimurre jäi realiseerimata. Jacketsi jaoks on tegu klubi ajaloos alles kolmanda Washingtonist saadud võiduga.

Ottawa Senators 3 - 5 Los Angeles Kings (tipphetked)

Dave Cameroni ajastu algas kaotusega, kuid vähemalt tegi Bobby Ryan selle meeldejäävaks suurepärase väravaga. See tõi Senatorsi teisel kolmandikul mängu tagasi. Mark Stone'i vähemusest tehtud värav seadis viimase kolmandiku alguses tabloole viigi, aga siis suutis Kings ikkagi oma ülekaalu ära kasutada ja lõpuks mindi oma teed.

Tampa Bay Lightning 2 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Fännid, kes mingil põhjusel jõudsid Amalie Arenale alles viimaseks kolmandikuks, ei pidanud ennast palju kiruma, sest ükski värav nägemata ei jäänud. Nikita Kutšerov tegi seal seitsmendal minutil uskumatust seina põrkest 1-0. Sellele vastas kaheksa minutit enne lõppu ootamatu kauge pealeviskega Justin Faulk. Lisaaja hõng oli juba üleval, aga nägime ära järjekordse - vist juba kaheksanda sel hooajal - viimase minuti võiduvärava. Selle autoriks oli samuti Kutšerov, kellel nüüd kolle rohkem kui eelmise hooaja 52 mänguga.

St. Louis Blues 6 - 3 New York Islanders (tipphetked)

T.J. Oshie tegi karjääri esimese kolme punktiga (1+2) kolmandiku ning aitas Bluesil viimasel perioodil Islandersi 2-2 seisu pealt maha murda. Alexander Steen toetas teda 2+1'ga. Uueks hooajaks Bluesi New Yorgi klubi vastu vahetanud Jaroslav Halak lõpetas 27 tõrjega, nende protsendiks vaid 84.4%. Blues oli ülekaalust perfektne tehes kahest kaks.

Colorado Avalanche 4 - 3 (KV) Winnipeg Jets (tipphetked)

Külalised olid veel seitse minutit enne lõppu 3-1 eduseisus. Mark Scheifele oli osaline kõigis väravates (1+2). Avalanche venitas mängu lisaajale tänu Jerome Iginlale ja Matt Duchene'ile. Karistusvisetega jäi kodumeeskond peale 2-0. Maha mängitud võidu juures on Jetsi jaoks tähistamisväärne see, et klubi ajaloos on nüüd esmakordselt ühe hooaja jooksul kirjas kaks erinevat kaheksamängulist punktiseeriat. Avalanche on esimest korda oma ajaloo jooksul võtnud seitse järjestikust võitu nii, et esmalt on vähemalt üheväravalisest kaotusseisust välja rabeletud.

Arizona Coyotes 1 - 5 Nashville Predators (tipphetked)

Antoine Vermette viis Coyotesi viiendal minutil ülekaalust ette, aga kõik lendas kiirelt vastu taevast. Nii nagu ikka viimasel ajal kombeks on olnud. Viimasest 11-st on nüüd kaotatud üheksa. Kodus on kirjas KAHEKSA järjestikust kaotust! See seeria on mõjutamas ka kodumängude pealtvaatajate hulka. Predatorsi vastu oli kohal vaid 10 194 pead, mis on hooaja halvim näitaja.

San Jose Sharks 2 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

23-aastase rootslase Christian Folini karjääri esimene tabamus andis Wildile viimase kolmandiku alguses 1-1 viigi, aga rõõmustada saadi vaid 45 sekundit. Siis viis Joe Pavelski taas Sharksi ette. Joe Thornton korjas mõlema Sharksi värava juures endale söödupunkti ja need aitasid tal läbi aegade edetabelis tõusta mööda Jean Beliveaust. Talle kuulub nüüd 39. koht. Sharksil on Wildi vastu viimasest 11-st omavahelisest vastasseisust kirjas kümme võitu.

Kommentaarid