Capitals sai magusa kättemaksu

Tänavuse "Road to the Winter Classic" 1. osas (vaata SIIT) oli ühe mänguna fookuses Washington Capitalsi ja Columbus Blue Jacketsi kohtumine, mille Jackets suutis Washingtonis võita. Mängujärgsest ülesvõttest jäi mulje, et Capitals tõi sealt kaasa suure kättemaksu soovi ja nüüd saadi see ära realiseerida.

(foto: Mike Munden/AP Photo)
Sel korral Columbuses peetud kohtumises asus Capitals kohe kiirelt kättemaksu kallal toimetama. Esimese kolmandiku lõpusireeniks oldi 2-0 ees. Väravad Joel Wardilt ja Jason Chimeralt. Pealevisetega oldi avakolmandikul üle koguni 15-5.

Teisel kolmandikul võttis aga mäng ootamatu pöörde. Rohked karistused tõid mõlemale ülekaalu olukordi ning Jackets kasutas kaks neist ära. Väravad kirja Jack Johnsonile ja Nick Folignole. Teiselt kolmandikult saadud hooga jätkas Jackets ka viimasel perioodil.

Foligno, kes korjas Jacketsi avavärava juures söödupunkti, tegi viimase kolmandiku esimesel minutil oma mängu teise värava ning kodumeeskond oli järsku ees 3-2. 27-aastasel ründajal, kellest on tuleval suvel saamas vabaagent, on nüüd kirjas 16 kolli. Seda on vaid kahe võrra vähem, kui mullu püstitatud karjääri tippmark.

Capitals sai kaheksanda minuti alguses Karl Alzneri tabamusest viigi kätte, aga see libises vähem kui viis minutit enne lõppu taas käest. 22-aastane Michael Chaput sai kirja oma karjääri esimese värava. Capitals oli selgelt plindris, kuid sellest tuldi siiski välja. Mäng saadi lisaajale tänu Troy Brouwerile, kes suunas värava ees Mike Greeni söödu küll jalaga, aga siiski määrustepäraselt, postide vahele.

Tasuta hoki ehk lisaaeg tõi vaid ühe pealeviske. See tuli 42. sekundil pärast järjekordset Greeni söötu Eric Fehri poolt ja Capitals sai nädal tagasi tulnud kaotuse eest magusa kättemaksu.


Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 4 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Piisas vaid sellest, et Leafs oma hallist mujale lasta ning meeskond näis taas nagu see keskpärane punt, mis oli ka enne kuuemängulist võiduseeriat. Ennast ei saadud mitte kuidagimoodi käima ja nii tuli juba esimesele puhkepausile võtta kaasa 0-2 seis. Teisel kolmandikul vähendas küll Dion Phaneuf vahet, aga pöörang jäi tulemata. Pealevisked lõpuks 37-26 Hurricanesile. Võõrsilt Hurricanesi vastu saadud viimane võit pärineb Leafsil aastast 2011.

Philadelphia Flyers 1 - 2 (KV) Florida Panthers (tipphetked)

Panthersil piisas sel korral karistusvisete seerias vaid kuuest ringist. Kümnes järjestikune karistusvisete seeria kaotus tähendab, et Flyersi käes on nüüd NHL-i ajaloo pikkuselt kolmas negatiivne seeria.

Pittsburgh Penguins 1 - 0 (LA) Colorado Avalanche (tipphetked)

Penguinsil oli väljakul tagasi mumpsist taastunud Sidney Crosby ja teiste seas ka terveks määratud väravavaht Marc-Andre Fleury, kellel samuti mumpsi kahtlustati. Fleury lõpetas kohtumise 29 tõrjega ning see on talle hooaja kuues nullimäng. Ühtlasi on see ka mehe uus isiklik rekord. Avalanche'i kollanokast väravavaht Calvin Pickard suudeti üle mängida alles 48. pealeviskega. See tuli lisaaja keskel Blake Comeau poolt.

Montreal Canadiensit 1 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Enne mängu peeti pikk ja pidulik tseremoonia endise Canadiensi kapteni ja viimased viis hooaega Ducksi esindanud Saku Koivu auks. Sel suvel kepi nurka visanud soomlane oli kindlasti mängu lõpus haaratud vastandlike tunnete poolt. Võimaluste vaeses matšis, kus kaks meeskonda kombineerisid vaid 47 pealeviset, suutis Ducks oma šansid edukamalt ära lahendada. David Desharnais tõi ülekaalust Canadiensile viimase kolmandiku alguses viigi, aga õiget särtsu siiski kodumeeskonnal polnud. Viimasel kolmandikul tuli näiteks vaid kolm pealeviset. Lisaks jäädi siis ka ilma Max Pacioretty'st, kelle Clayton Stoner karmilt seina sõitis.

Los Angeles Kings 6 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Vana hea playoffide Kings oli tagasi. Tuldi välja 0-3 august, mis möödunud kevadel väga tuttavaks sai. Anze Kopitar lõpetas matši viie punktiga (1+4), mis oli tema eelneva 13. kohtumise kogusaak. Jeff Carter tegi 1+3 ja Marian Gaborik 2+1. Koguni pooled kohtumise väravatest tulid ülekaalust. Blues pani kolmest kaks ja Kings kuuest kolm.

San Jose Sharks 4 - 3 Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers võttis viimasele kolmandikule 3-2 edu, aga Sharksi ründestaaride selja tagant hüppasid järsku välja sellised mehed nagu Matt Tennyson ja Barclay Goodrow ning umbes poole minutiga olid kaks punkti kodumeeskonna käes.24-aastase Tennysoni jaoks on tegu karjääri esimese väravaga. Taylor Halli karjääri pikim väravaesine põuaperiood venis 11-mänguliseks.

Kommentaarid