Mida soovivad jõuluvanalt NHL-i klubid? vol. 4

27. detsember on see kuupäev, millal NHL-is üleminekuteaken taas lahti läheb. Siis jätkatakse ka mängudega - kavas on tervelt 13 kohtumist - ja võib arvata, et aastalõpp kujuneb klubide peamänedžeride jaoks tempokaks perioodiks. Viimasena heidame pilgu Vaikse ookeani divisjonile.

(foto: Wayne Cuddington/Ottawa Citizen)
Anaheim Ducks on olnud suurim kannataja selles mumpsi epideemias, mis mitmed mängijad maha on murdnud. Seega võiks jõulusooviks olla just sellest vabanemine. Mängijateturu suhtes ollakse vägagi paindlikul positsioonil. Vaba palgaruumi on üle kuue miljoni ja nii oleks võimalik hetkel niigi tugevat koosseisu kergelt parandada. Ducks on jõuludele vastu läinud 51 punkti ja liiga liidripositsiooniga. Seejuures on oldud edukas täiesti keskpäraste numbritega. Näiteks nii ise tehtud kui endale lastud väravate arvult ollakse täpselt keskpunktis, 15. kohal. Kuna võrreldes teiste suurtega on Ducksil rohkem palgaruumi, siis võib arvata, et erinevate "rendimängijate" suhtes ollakse huviliste esireas.

Raske on aru saada, mis on plaanis San Jose Sharksil. Meeskond on hetkel kenasti playoffide konkurentsis, aga pidevalt kerkib üles koosseisu noorendamise teema. Seega võiks oletada, et plaanis on pikema perspektiiviga tehingud ja nendest, kellel käsil lepingu viimane või isegi eelviimane aasta hoitakse eemale. Jõuluvanalt võiks soovida seda, et hokijumal lõpetab aina üheväravalisi võite võtva Ducksi toetamise. Siis võiks Sharks isegi üllatuslikult hakata kandideerima divisjoni tiitlile.

Vancouver Canucksi peamänedžer Jim Benning on väidetavalt väga aktiivne telefoni otsas rippuja, aga klubil tehingutega kuskile kiiret ei ole. Uue peatreeneriga tulnud värskele filosoofiale on meeskond muretult üle läinud ja kuigi hiljutine kaotusteseeria oli kurja kuulutav, siis sellest saadi üle. Eelmisest hooajast on aga muidugi halb mälestus olemas, kuidas ühe hooaja poolega võib ennast täielikult konkurentsist kukutada ja võib arvata, et kui on võimalik mingeid muudatusi teha, siis Benningul jänes püksi ei tule.

Karikakaitsja Los Angeles Kingsi ainus soov on kindlasti see, et Slava Voinovi juhtum saaks õnneliku lõpu. Ühe põhikaitsja puudumine on meeskonna pannud keerulisse seisu. Eriti ajal, mil mitmed teised sinise joone mehed kipuvad endale vigastusi külge korjama. Kui vaadata koosseisu poole, siis võiks Kings soovida vabaneda Mike Richardsi lepingust. See annaks mängijateturul oma nõrkade kohtade parandamiseks veidi vabamad käed. Lisaks on kurjad pilved ümbritsemas Jordan Nolanit ja Kyle Cliffordit. Võimalike kaitselisanduste hulgas on loomulikult Andrej Sekera, Keith Yandle ja ka Braydon Coburn.

Calgary Flames on tuntud säästuklubi ja peamänedžer Brad Treliving selle üle ka uhke. Samas ollakse ühes divisjonis väga karmide konkurentidega ja olgugi, et Nashville Predators on ilusa tee ette sammunud, siis pigem on ikkagi ebatõenäoline, et kokkuhoiupoliitikaga palju saavutatakse. Hooaja algus oli ilus, aga viimase aja kehv seeria siiski reaalsus. Koosseis vajab parandamist ja Flamesi fännide jaoks on vähemalt julgustav see, et president Brian Burke on lubanud Trelivingul palgalimiidini välja minna, kui ta näeb turul sobivat hinna ja kvaliteedi suhet.

Arizona Coyotes alustab igat aastat ambitsioonikalt, aga välja kukub nii nagu alati. Ka tänavu on lati alt läbi joostud. See on viinud mitmed põhimängijad, eesotsas Antoine Vermette'i ja Keith Yandle'iga, erinevatesse üleminekute juttudesse. Uus omanikkond soovib väidetavalt kulusid kärpida, mis on niigi liiga ühed väiksemad, seega peaks Coyotes hakkama kuhjama drafti valikuid ja noormängijaid.

35-st mängust seitse võitu on see reaalsus, millega läks Edmonton Oilers jõuludele vastu. Võib öelda, et oma käitumisega selle kalendriaasta sees ei oldagi jõulukinke väärt. Klubi on omadega sügavas jamas ja tundub, et iga samm, mis olukorra parandamiseks ette võetakse, omab hoopis vastupidist mõju. Arvatavasti uisutatakse hooaja lõpuni rahulikult ära, aga siis võib klubi olla juba valmis loovutama mõne oma uhketest staarihakatistest. Kuigi Oilers on muidugi ka varasemalt üllatusi serveerinud. Selles mõttes ei saa pidada suureks šokiks seda, kui enne üleminekute tähtaja lõppu tuleb uudis, et Taylor Hall on kartulikoti vastu ära vahetatud.

Kommentaarid