Leafs jätkab võimsalt

See oli veidi vähem kui kuu aega tagasi, kui Toronto Maple Leafs lasi ennast Nashville Predatorsil kodujääl häbistada skooriga 2-9. Pärast seda kaotust on Leafs olnud aga nagu ümbersündinud. 11-st matšist on kirjas üheksa võitu. Viimane neist tuli karikakaitsja Los Angeles Kingsi vastu.

(foto: Craig Robertson/Torono Sun)
Leafs tormas kodus peetud kohtumises tänu edukale avakolmandiku lõpule 2-0 eduseisu. 29ndat sünnipäeva tähistanud Mike Santorelli tegi avavärava ning täpne oli ka Cody Franson. Kaks tükki saadi Jonathan Quicki selja taha vaid kaheksa pealeviskega.

Teise kolmandiku lõpus oli omakorda Kingsi kord tulla. Justin William tegi esimese ning vaid 14 sekundit enne perioodi lõpusireeni viigistas seisu Dwight King. Teisel kolmandikul oli Kings pealevisetega üle 11-6.

Marian Gaborik viis viimase kolmandiku alguses Kingsi ka juba ette, aga kodumeeskond ei olnud siiski valmis punkte loovutama. Umbes 11 minutit enne normaalaja lõppu viigistas ülekaalust seisu James van Riemsdyk.

Järelejäänud mänguga, ei normaal- ega lisaajal, rohkem väravaid ei nähtud ning võitja saatus otsustati karistusvisetega. Seal pani Joffrey Lupul seeria esimese kotti ja kõik järgmised ebaõnnestusid. Leafs juhib nüüd liigat koduvõitude arvestuses. Viimati oli hooaja esimesest 20-st matšist kirjas 13 koduvõitu hooajal 2001/02. Siis langeti lõpuks alles konverentsi finaalis. Kas tegu on hea endega?


Vaatamata viimase aja ilusale võitude jadale usub peatreener Randy Carlyle, et ollakse isegi veel rohkemaks suutelised. "Meil on endiselt valdkondi, mille kallal peame töötama. Meie puhul on töö veel pooleli, aga usun, et see on nii iga meeskonna juures," rääkis ta pärast kohtumist.

Teised kohtumised

Chicago Blackhawks 2 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Blackhawks võttis võidu kaotusseisust. Otsustav tabamus tuli seitse minutit enne lõppu Brandon Saadi poolt. Kodumeeskonna mõlema värava juures oli sööduandja rollis Jonathan Toews. Meeskonna eest debüteeris Tim Erixon, kes tõusis hommikul voodist veel Columbus Blue Jacketsi mängijana. Esimesel päeval uuele kutile suurt vatti ei antud. Mänguaega kogunes vaid 10:43.

Edmonton Oilers 0 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Suurt vatti ei saanud ka Henrik Lundqvist, kes sai hooaja viienda nullimängu vaid 16 tõrjega. Väravate eest hoolitsesid Dan Girardi ja Carl Hagelin. Esimese juures korjas Rick Nash endale söödupunkti ja nii on temal nüüd käsil karjääri parimat tähistav kümnemänguline punktiseeria. Rangers sai oma väravad kätte 22 pealeviskega. New Yorgi klubil on nüüd hooaja esimese 28 kohtumisega kirjas seitse nullimängu ja viimati masendati vastaseid sedamoodi hooaja 1937/38 alguses.

Tähelepanelik lugeja kindlasti märkab, et võitsid meeskonnad, kes olid mängimas teist õhtut järjest. Tegu on haruldase juhtumiga. Hooaja keskmine võiduprotsent on sellistes olukordades vaid 43%.

Kommentaarid