Red Wings jätkab tõusu

Kui novembri alguses oli Detroit Red Wings playoffide kohtade pealt veel väljas, siis jõulukuuks on ennast kenasti sinna sisse söödud. Sellele on kõvasti kaasa aidanud hetkel käimas olev võiduseeria, mis pikendati kodus Vancouver Canucksi vastu neljamänguliseks.

(foto: Dave Reginek/Getty Images)
Canucksi väravavaht Ryan Miller läks oma nooremale vennale Drewle ja tema meeskonnale külla väga kehvade karjääri näitajatega. Ta oli varasemast kuuest matšist Red Wingsi vastu oma meeskonnale toonud vaid ühe võidu, lastes keskmiselt enda selja taha 3.49 väravat mängus. Sel korral oli vaja isegi keskmisest rohkem korjata. Red Wings võitis 5-3.

Kodumeeskond pani võidule aluse tugeva avakolmandikuga. Niklas Kronwall viis Red Wingsi juba neljanda minuti alguses juhtima. Kolmandiku keskel kahekordistas ülekaalust eduseisu Gustav Nyguist. Rootslasel on nüüd kirjas seitse ülekaalu väravat ja sellega jagab ta koos Jevgeni Malkiniga nende arvestuses liiga liidrikohta.

Külalised andsid vastulöögi teise kolmandiku alguses. Suvel Los Angeles Kingsist hangitud Linden Vey vähendas ülekaalust vahe minimaalseks. Samas ei jagunud pidu pikaks ajaks. Kolmandiku lõpuks oli taas Red Wingsil veidi hingamisruumi. 3-1 värav tuli uuesti ülekaalust ja selle autoriks oli Pavel Datsjuk.

Järgmist tabamust tuli oodata viimase kolmandiku 13. minutini. Shawn Matthias tõi taas Canucksi ühe värava kaugusele, aga jällegi oli Red Wingsil vastus olemas. Veidi enam kui minuti hiljem skooris Danny DeKeyser.

Viis minutit enne lõppu oli lähedal haruldane vend venna vastu värav, kui Drew Miller pääses 1 vs 1 olukorda, aga hea võimalus jäi siiski kasutamata. Minut hiljem tulnud Vey teine värav andis Canucksile veel kolmanda lootuse kiire, aga rohkem Jimmy Howardit üle mängida ei suudetud. Lõppskoori vormistas tühja võrku oma õhtu teisega Datsjuk.


Võit on Howardile karjääri 163. ja sellega jõudis ta 40ndatel klubis mänginud Harry Lumley'ga ühele pulgale. Eespool on vaid kaks meest - Chris Osgood 317 ja Terry Sawchuk 351 võiduga.

Kommentaarid