Novembrikuu parimad: Giordano ja Forsberg

Mõned hetked tagasi teatas NHL novembrikuu parimad mängijad. Kuu esimeseks täheks valiti Calgary Flamesi kapten Mark Giordano ja parimaks uustulnukaks Nashville Predatorsi komeet Filip Forsberg. Kui parima kollanoka auhinnale erilist konkurentsi polnud, siis Giordano edestas mitmeid mängijad, kes võinuks vabalt ise parimaks valitud saada.

(foto: thehockeywriters.com)
Giordano jättis selja taha St. Louis Bluesi ime(väravate)mehe Vladimir Tarasenko ja Nashville Predatorsi väravavahi Pekka Rinne, kes on oma meeskonna tõstnud liiga parimaks kaitsesatsiks.

Vahetult enne hooaja algust 31. sünnipäeva tähistanud Giordano on hetkel punktitabelis jagamas kaheksandat kohta, olles samas kaitsjate arvestuses kuue värava ja 19 sööduga liider. Meeskonnakaaslane T.J. Brodie jääb nelja silmaga maha.

Forsberg on oktoobri parimalt Tanner Pearsonilt võtnud kindlalt üle silmapaistvaima uustulnuka au. Suurepärane vuntsikuu, kus ta tegi oma hooaja kümnest väravast üheksa, on kergitanud ta selgeks kollanokkade punktiliidriks. Kümne kolli kõrvale on panna 13 söötu. Flamesi Johnny Gaudreau jääb temas maha kuue punktiga.

20-aastase rootslase jõulist esiletõusu jälgib kindlasti nutuse pilguga Washington Capitals, kes 2012. aasta draftis tema peale 11. valikuõiguse kulutas. Temast loobuti 2013. aasta üleminekute tähtajal. Predatorsilt saadi vastu kogenud ründaja Martin Erat, kes saadeti juba aasta hiljem edasi Arizona Coyotesisse, ja Michael Latta, kes on seni esinenud väga tagasihoidlikult.

Kommentaarid