Oilers mängis kolmeväravalise eduseisu maha

Enne pühi on nähtavasti paljud jõuluvana ootuses elevusse sattunud ja nii tuli läinud ööl järjekordselt mitmeid suure skooriga mänge. Kümme väravat + karistusvisete seeria nähti ära Edmontonis, kus Oilers suutis 5-2 eduseisu kaotuseks mängida.

(foto: Jason Franson/The Canadian Press)
Läänekonverentsi viimane ja hapupiimane sai kolmeväravalise edu kätte teise kolmandiku 14. minutiks. Taylor Hall lõpetas kahe tabamusega karjääri pikima (11 mängu) väravate põua ning Mark Arcobello tegi samuti kaks kolli.

Teisel kolmandikul tuli neli tabamust ja need aitasid Oilersi ette 1-2 kaotusseisust. Ehk siis lõpuks kukkus välja väga pöörane kohtumine.

Stars püüdis Oilersi kinni loomulikult tänu oma superduole Jamie Bennile ja Tyler Seguinile. Viimane pani pirni põlema kaks korda ja tema edu liiga väravaküttide edetabeli liidrina on nüüd viis väravat.

Oilersi kaitse kärises nagu jõuluvana oleks üle laualina hüpanud ja nii pidi puurivaht Ben Scrivens lõpuks 40 tõrjet tegema. Kodumeeskonna ilus algus teisele kolmandikule tähendas seda, et Kari Lehtoneni õhtu lõppes vahetult enne poole tunni täitumist. Tema poolt tuli 19 pealeviskega vaid 15 tõrjet. Asendusmees Andres Lindbäck lükkas kõrvale üheksa vastaste üritust.

Karistusvisete seerias tehti vaesemehe Florida Panthersit ja Washington Capitalsi. Nendega jõuti 8. ringi enne kui koju sai minna. Starsile tõi võidu endine Oilersi mees Shawn Horcoff.


Enamvähem ühe kolmandikuga kolmeväravalise eduseisu maha mängime on järjekordne peatükk Oilersi ebaõnnestunud hooajas. Peatreeneri vahetus pole seni mitte midagi head toonud ja viimasest 19-st matšist on kirjas vaid üks võit.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 1 - 2 (KV) Colorado Avalanche (tipphetked)

Red Wingsile kuues järjestikune kaotus ja neli neist on tulnud karistusvisetega. Oma tööd ei suudeta lihtsalt normaalajaga ära teha. Siin domineeriti täielikult ja pealevisked olid lõpuks 35-23, aga kollanokast väravavast Calvin Pickard hoidis Avalanche 'i taaskord pinnal. Erik Johnson tegi ülekaalust 1-1 viigivärava veidi enam kui neli minutit enne normaalaja lõppu. Karistusvisete seerias mindi 9. ringi, enne kui Jerome Iginla tabamus kaks punkti külalistele andis.

Boston Bruins 4 - 3 (LA) Buffalo Sabres (tipphetked)

Bruins sai mängule ideaalse alguse, kui Dougie Hamilton kuuendal minutil ülekaalust 1-0 tegi, aga alates teisest kolmandikust pidi tegema korralikku kustutustööd, et punktid endale päästa. Sabres pääses seal 2-1 ette, enne kui Chris Kelly seisu taas võrdsustas. Viimase kolmandiku alguses šokeeris Sabres veelkord ja Tim Schaller tegi oma karjääri esimese värava. Poolteist minutit enne lõppu päästis Bruinsi lisaajale Hamiltoni teine tabamus. 21-aastane kaitsja lisas kohtumise jooksul oma kontole ka ühe söödupunkti. Bruins sai võidu kätte lisaaja keskel. Taaskord oli päästeingliks Loui Eriksson.

Chicago Blackhawks 4 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Efektiivne töö Blackhawksilt, kes sai enne kohtumist teada, et lahkunud on meeskonna varustuse eest hoolt kandud Clint Reif. Patrick Sharp kogus kolm söödupunkti ja Patrick Kane tegi 1+2. Antti Raanta pidi oma hooaja teiseks nullimänguks tegema 31 tõrjet.

New York Rangers 1 - 0 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Mängu ainus tabamus tuli Rangersi kapteni Ryan McDonagh poolt juba viiendal minutil. Kodumeeskonnal jäi lisa saamata olgugi, et lõpuks oli kirjas 31 pealeviset. Hurricanes suutis neid vaid 18. Väravasuul tegi sel korral nullimängu äsja klubiga aastase ja 1.45 miljoni dollari suuruse lepingupikenduse teinud Cam Talbot. Koos kuningas Henrikuga on nüüd tehtud juba kaheksa nullimängu ja nii palju suutis Rangers esimese 31 mänguga viimati hooajal 1928/29. Toona kaotati finaalseerias Bruinsile.

Winnipeg Jets 3 - 4 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

33-aastasest Robb Zeppist sai pärast 17. novembrit aastal 1926 ja Hugh Lehmani vanim väravavaht, kes on oma debüütmängust võidu saanud. Selleks tuleb kaabut kergitada Vincent Lecavalier ja Jakub Voraceki ees. Mõlemad said kirja kaks kolli ja tšehh tegi lisaajal võiduvärava juba kümnendal sekundil. Viimati nähti sellist asja NHL-is 2010. aasta veebruaris, kui Avalanche'ile tõi võidu Kyle Cumiskey.

Kommentaarid