Islanders rikkus Alfredssoni lahkumispeo, Brodeur alustas Bluesis kaotusega

Võib öelda, et meil on selja taga tõeline legendide õhtu. Üks pani oma karjääri viimase peatüki viimasele lausele punkti ja teine hakkas viimast lõiku omakorda kirjutama. Kuigi sportlikku tulemuse mõttes lõppes mõlema jaoks õhtu kaotusega.

(foto: Fred Chartrand/The Canadian Press)
Endine meeskonna kapten Daniel Alfredsson lõi kaasa Ottawa Senatorsi mängueelsel soojendusel, kui nädala jooksul mängiti teist korda New York Islandersi vastu. Kui legendaarne rootslane meeskonda mängus ikkagi aidata ei saanud, siis tegi seda vähemalt Bobby Ryan, kes suutis üllatava kiirusega taastuda murtud sõrmest.

Kaks meeskonda pidid väga tasavägise heitluse teisipäeval, kus Islandersil läks lõpuks vaja lisaaega, et võit kätte saada. Samasugune mäng oli ka sel korral, kuid selle erinevusega, et New Yorgi klubi sai kaks punkti normaalajaga. Pärast seda, kui Brock Nelson ja Mika Zibanejad ülekaalu väravad ära jagasid, viis Casey Cizikas veidi enam kui kuus minutit enne lõppu külalised ette.

See jäi ka kohtumise viimaseks väravaks olgugi, et Senators sai Jaroslav Halaki poolt valvatud väravale viimsel perioodil 12 pealeviset. Slovakist puurivaht tõusis võiduga Islandersi rekordi ainuomanikuks. Ta on nüüd klubi enim järjestikuseid võite noppinud väravavaht. Neid on tal kirjas 11.


Nashville'is nähti esimest korda seda, kuidas Martin Brodeur kaitses ühes NHL-i matšis "võõra" klubi värve. New Jersey Devilsi pikaajaline puurivaht tegi St. Louis Bluesi eest oma debüüdi. Kohtumise algus oli Bluesi jaoks ilus, kui Vladimir Tarasenko omad kuuendal minutil ette viis, aga ülejäänud matš oli päris kole.

Juba avakolmandiku lõpuks oli Predators juba 2-1 ees ja olgugi, et kõik ülejäänud kolmandikud mängiti viiki, siis erilist kahtlust kodumeeskonna võidus polnud. Brodeur tegi 3-4 kaotusega lõppenud matšis vaid 20 tõrjet. Nähtavasti peab temalt veel roostet maha kraapima.

Predatorsi suurim kangelane oli Mike Ribeiro, kes lõpetas 1+2'ga. Tarasenko sai Bluesi poole pealt lõpuks kirja kaks väravat.


Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 0 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Tegu läbi aegade esimese Pittsburghis tehtud Canucksi nullimänguga. Selleks läks vaja 55 kohtumist. 21 tõrjet teinud Eddie Läck jäi varuväravavahtide lahingus kindlalt peale. Kahe väravaga hirmutas Thomas Greissi Brad Richardson.

Carolina Hurricanes 1 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Ilma Cam Wardi ja Andrej Sekerata mänginud Hurricanes sai haavatuna enamjaolt kenasti hakkama. Küll aga kingiti oma rumalusega neli minutit enne normaalaja lõppu Eric Fehrile supervõimalus ja järjekordne kaotus oli tõsi asi. Varuväravavaht Anton Hudobin pole tänavu seni kordagi omasid võidule viinud olgugi, et kirjas on juba kaheksa mängu. Hurricanesi ainsa värav tegi endine Capitalsi mees Aleksandr Sjomin, kelle jaoks oli see karjääri 500. punkt.

Detroit Red Wings 5 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Kes tahab väravad näha, sellele on kindlasti soovituslikud Starsi kohtumised, kuna haruharva petetakse neid lootusi. Nii ka sel korral. Juba avakolmandikul tehti neli kolli. Red Wings võitis selle 3-1. Tyler Seguin tegi teisel kolmandikul veel vahe minimaalseks, aga külalistel rohkemaks rammu ei jagunud. Viimasel kolmandikul saadi näiteks kirja vaid kolm pealeviset. Darren Helm tegi kaks väravat ja Stephen Weiss, kellel on juba rohkem punkte kui kogu mulluse hooajaga, lõpetas 1+2'ga. Võit on Mike Babcocki karjääri 499., mis annab talle nende arvestuses peatreenerite seas 19. koha.

Tampa Bay Lightning 5 - 0 Buffalo Sabres (tipphetked)

Lightning kontrollis kogu kohtumist ja hooaja algusest tuttavaks saanud Sabres oli tagasi. Kogu kohtumisega saadi kirja vaid 13 pealeviset. Viimasel kolmandikul lasid kohtunikud divisjonikaaslaste vahelise matši käest ja nii koguti kahe peale 110 karistusminutit. Teiste seas sai Zemgus Girgensons kirja karjääri esimese kakluse. Punktide poolest oli kõige edukam Steven Stamkos, kes tegi ühe värava ja lisas selle kõrvale kaks söötu.

Florida Panthers 3 - 4 (KV) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jackets meenutas kohtumises alguses eelmise hooaja särtsu täis meeskonda ja tormas 3-0 eduseisu. Teise kolmandiku keskpaigaks oli Panthersil see aga juba kustutatud. Järgnes Sergei Bobrovski šõu. Jackets sai viimse 40 minutiga kodumeeskonna väravale vaid seitse üritust, samas kui Panthers tulistas vastu 38 tükki! Lõpuks olid Bobrovskil kirjas karjääri ja klubi rekordit tähistavad 52 tõrjet. Karistusvisete seerias osutus ainsaks skoorijaks Ryan Johansen ja võidu röövimine oli perfketselt ellu viidud.

Toronto Maple Leafs 3 - 5 New Jersey Devils (tipphetked)

Leafs suutis ilma mitme põhimängijata olnud Devilsiga kaasa jõlkuda kuni 2-2 seisuni, mis tuli Nazem Kadri vähemuse väravaga teise kolmandiku keskel. Devils kasutas kolmest ülekaalu võimalusest ära kaks. Väravad tulid kõik erinevate mängijate poolt. Stephen Gionta sai kirja hooaja esimese.

Calgary Flames 4 - 3 (LA) Colorado Avalanche (tipphetked)

Flames suutis suurepäraselt tulla välja teise kolmandiku haamri alt. Seal jäädi pealevisetega alla 15-8 ning Avalanche läks viimasele kolmandikule vastu 2-1 juhtseisuga. Curtis Glenncross tegi seal kiirelt viigi. Külalised said tänu Alex Tanguay'le veel korra ette, aga Dennis Widemani õhtu teine tabamus tõi veidi enam, kui minuti enne lõppu siiski lisaaja. Seal skooris teisel minutil nooruke Sean Monahan. Lühikese karjääri jooksul on see tema jaoks juba kolmas lisaaja võiduvärav. Võit on Bob Hartley jaoks 400. Flamesil on tänavu kirjas rohkem viimasel kolmandikul kaotusseisust välja tulles saadud võite, kui eelneva kahe hooajaga kokku!

Arizona Coyotes 0 - 4 Los Angeles Kings (tipphetked)

Martin Jonesist sai Cam Talboti kõrval teine puurivaht liiga ajaloos, kes oma kahel esimesel hooajal on suutnud teha järjestikused nullimängud. See on talle juba karjääri kuues ja ajalugu tunnistab vaid kahte meest, kes on temast kiiremini selle tähiseni jõudnud. Steve Mason tegi selle ära 24 mänguga ja Jacques Plante 25 mänguga. Jonesi nimel on 26 matši. Coyotesi värava all möllas enim Dustin Brown, kes tegi kaks kolli ja jagas ühe söödu. Kings oli pealevisetega üle 46-23. Coyotes on kodus juba kaheksa järjestikust kolmandikku nulli peal ja esimest korda alates aastast 2009 kirjas kuus järjestikust kodukaotust.

San Jose Sharks 7 - 4 Boston Bruins (tipphetked)

Bruins sai juhtida 2-0 ja 4-3, aga võit lasti käest. Teise kolmandiku 13. minutil sündinud Torey Krugi värav jäi Bruinsi viimaseks. Sealt tuli Sharksi poolt vastuseta neli tükki, neist kolm viimasel perioodil. Joe Pavelski, Tyler Kennedy ja Tommy Wingles kogusid kõik kaks kolli. Pavelski lisas oma kontole ka ühe söödu. Teiste seas sai Sharksi mängijana esimese punkti kirja hiljuti vahetustehingu käigus hangitud Brenden Dillon. Bruinsi edukaim oli kaks väravat teinud Reilly Smith.

Kommentaarid