Blackhawks pani vana rivaali Bluesi kindlalt paika

Kui rääkida NHL-i kõige vihasematest vastasseisudest, siis on Chicago Blackhawksi ja St. Louis Bluesi vaheline mõõduvõtt kindlasti esimeste seas. Mängud on tihti väga võitluslikud ja tasavägised. Nii oli see ka sel korral, aga vaid kuni teise kolmandiku lõpuni.

(foto: Charles Rex Argbogast/Associated Press)
Blackhawks läks kohtumist neli minutit enne avakolmandiku lõppu tänu Marcus Krügeri väravale juhtima. Üllataval kombel tuli esimesel perioodil vaid üks värav olgugi, et mõlemad said kirja 13 pealeviset.

Teisel kolmandikul oli Blues pealevisetega 13-7 üle ja sai ka viigi kätte. Ken Hitchcocki meeskond oli just ülekaalu saamas, aga enne seda tegi Ian Cole värava ära.

Kodumeeskond otsustas mängu ära viimase kolmandiku alguses. Veidi enam kui viie minutiga tuli kolm väravat, millest kaks tükki läksid Patrick Kane'i nimele. Esimese tegi juba 59. sekundil aina paremasse hoogu minev Kris Versteeg. 28-aastasel ründajal on esimest korda karjääri jooksul kirjas kolm järjestikust 2+ punktiga mängu.

Blues sai viimasel kolmandikul Antti Raanta poolt valvatud väravale 15 pealeviset, aga mitte ükski soomlase selja taha ei lennanud. Tegu väga hea enesekindluse süstiga, kuna Raanta peab eeldatavasti kuni jõuludeni välja Blackhawksi väravasuul põhikoormust kandma. Corey Crawford on vigane ja ta oskas endale trauma tekitada ühel kontserdil käies. Meenutades tänavust hooajaeelset intsidenti Josh Hardinguga, siis võimalik, et ka Crawfordil tuleb vigastust palka saamata ravida.

Kaks vihast rivaali hakkasid mängu lõpus üksteisega ka vägivallatsema. Nii said Dan Carcillo ja David Backes mängukaristused. 4-1 võit on Blackhawksi jaoks kena kättemaks oktoobris St. Louisis peetud kohtumises saadud 2-3 kaotuse eest.


Meeskonnad kohtuvad uuesti 8. veebruaril. Meie jaoks väga heal ajal, kell 19:30, seega võib kalendrisse kirja panna.

Teised kohtumised

Minnesota Wild 2 - 1 Montreal Canadiens (tipphetked)

Emotsionaalne kohtumine, mille eelselt mälestati teisipäeval meie seast lahkunud tõelist hokilegendi Jean Beliveau'd, kes võitis erinevates rollides Canadiensiga 17 Stanley karikat, algas ülikiire väravaga kui Jason Zucker kodumeeskonna 17 sekundiga ette viis. Canadiens oli liimist lahti ja sai lõpuks Darcy Kümperi väravale vaid 19 pealeviset. Seejuures tulid üheksa neist viimasel kolmandikul. Sinna mindi pärast Jason Pominville'i tabamust Wildi 2-0 eduseisus. Alex Galchenyuk tegi Canadiensi auvärava 58 sekundit enne lõppu.

Winnipeg Jets 3 - 2 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers oli lähedal kaotusteseeria murdmisele, kuid hokijumal ei lasknud sel siiski veel juhtuda. Teddy Purcell oli külalistele viimase kolmandiku alguses 2-1 edu toonud enne, kui Dustin Byfuglien kolm minutit enne lõppu lisaaja välja pigistas. Seal kulus Mathieu Perreault'l vaid 17 sekundit, et võit vormistada. 20-aastane kaitsja Jacob Trouba tegi kolme punktiga mängu ja nii sai temast klubi noorim 3+ punktiga mängu teinud mees pärast seda, kui Atlantast Winnipegi koliti. Kaotus on Oilersile 11. järjestikune. Õnnetul kombel kuuluvad klubile alates hooaja 2009/10 algusest nüüd pooled kuuest kõige pikemast kaotusteseeriast.

Anaheim Ducks 5 - 4 (KV) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Pärast väravateta avakolmandiku sai Flyers juhtida 3-1, aga lõpuks oli see kolm sekundit enne lõpusireeni tulnud Wayne Simmondsi värav, mis meeskonnale punkti päästis. 26-aastane ründaja oli hoolimata väravatesajust ainus kahe kolliga mees. Karistusvisete seerias võidutses Ducks 2-1. Flyers on kaotanud kuus mängu jutti esimest korda alates 2008. aasta oktoobrist.

Kommentaarid