Stepani kübar tõi Rangersile kaheksanda järjestikuse võidu

NHL naases jõulupuhkuselt 13 kohtumisega ja New York Rangers näitas, et pühade möll ei ole absoluutselt meeskonna käekäiku häirinud. Kodupubliku ees tuli New Jersey Devilsi vastu kaheksas järjestikune võit. Viimati tehti nii pikk võiduseeria 40 aastat tagasi, hooajal 1974/75.

(foto: Adam Hunger/USA TODAY Sports)
3-1 võidu arhitektiks oli Derek Stepan. 24-aastane ründa sai kirja harvaesineva kübaratriki, mis kooses nii ülekaalu kui vähemuse väravast ja tavalisest 5 vs 5 mängust tulnud tabamusest. Henrik Lundqvist, kellest sai NHL-i ajaloo üheksas puurivaht, kes on ühe klubi värvides pidanud 600 kohtumist, tegi 19 tõrjet ja pidi ainsa enda selja tagant korjama teise kolmandiku keskel, kui skooris Steve Bernier.

Kõvasti mumpsi poolt räsitud Devilsi eest tegi oma karjääri 1000. mängu Scott Gomez. Uus treenerite kolmik, vähemalt esimeses mängus, suurt muutust meeskonna käekäiku ei suutnud tuua. Seejuures oli ametlikeks peatreeneriteks märgitud siiski vaid Adam Oates ja Scott Stevens.

(foto: nhl.com)
Lisaks on selgunud, et Devils on Oatesi palkamisega väikestesse pahandustesse sattunud. Nimelt jättis klubi loa küsimata Oatesi endiselt tööandjalt Washington Capitalsilt, saades selle alles siis, kui mees juba pukis oli. NHL-is vaadatakse millegi pärast sellisele sündmustekäigule negatiivse pilguga.


Rangersi järjestikuste võitude rekord on kümme. Sellega on varasemalt saadud hakkama kaks korda - hooaegadel 1972/73 ja 1939/40. 1940. aastal õnnestus klubil võita ka Stanley karikas

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 6 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Vigastuspausilt naasnud Scott Hartnell sai kirja kaks kolli ja kaitsja Kevin Connauton tegi 1+2. Kohtumine püsis tasavägisena esimese kolmandiku lõppuni. Teise alguses tegi Jackets kümne minutiga kolm väravat ja Bruinsit ei päästnud isegi see, et 1-3 seisu peal toodi väravasuule Tuukka Rask. Jacketsi puuris sai Curtis McElhinney alles oma hooaja teise võidu.

Buffalo Sabres 4 - 3 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Islanders tegi Oilersit. Kolmeväravaline edu sulas viimasel kolmandikul nagu kevadine lumi. John Tavaresel oli kirjas kaks kolli ja kõik näis kontrolli all olevat, aga Sabresil piisas mängu võrdsustamiseks vaid veidi enam kui viiest minutist koosnenud perioodist. Meeskonna viimane kolmeväravalisest kaotusseisust tulnud võit oli kirjas 2008. aasta märtsist. Viimasel kolmandikul suudeti seda oma ajaloo jooksul teha teist korda. Esimene läks kirja 2003. aastal.

Ottawa Senators 2 - 3 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings tuli kaks korda kaottusseisust välja ja oli 48 sekundi kaugusel karistusvisete seeriast, kus tänavu on kohutavalt tegutsetud, enne kui Gustav Nyquisti värav kaks võidupunkti päästis. Väravasuule oli tagasi jõudnud Jimmy Howard, kes näitas 31 tõrjega, et vahepealne kubemetrauma pole tema vormi väga kõigutanud.

Tampa Bay Lightning 2 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Kohtumine kuulus täielikult kodumeeskonnale, kuigi Lightning ei suutnud oma võimalusi kõige paremini realiseerida. Siiski tehti aga võiduks ära täpselt piisav töö. Samuti vigastuspausilt naasnud Ben Bishop tegi 25 tõrjet.

Minnesota Wild 3 - 4 (LA) Winnipeg Jets (tipphetked)

Wild on kõvasti kukkumas ja kaotus viies järjestikune. Seejuures on viimsest neljast kolm tulnud lisaajal ehk siis meeskonnal pole ka õnne. Kaos on ka väravasuul. Mõlemad põhiväravad on haiged (mumps?) ja nii toimetas postide vahel 30-aastasena alles oma seitsmenda NHL-i mängu teinud John Curry.

Pittsburgh Penguins 0 -3 Washington Capitals (tipphetked)

Ka Penguins on koosseisu probleemidega hädas ja nii tuli Capitalsi vastu väga vähe asju välja. Braden Holtby tegi hooaja kolmanda nullimängu 31 tõrjega. Eric Fehr sai kirja kaks kolli. Üllataval kombel ei tulnud kahe väga hea enamuses mängiva meeskonna poolt ühtegi ülekaalu väravat olgugi, et kokku oli neid võimalusi üheksa.

Nashville Predators 4 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Seis püsis võrdsena teise kolmandiku 14. minutini. Predators pani kolm oma väravat ülekaalust. Enne kohtumist oli neid väravaid tänavu kirjas vaid 12 ning nende arvestuses edestati ainult Sabresit. Colin Wilsoni nimele läks kaks väravat.

St. Louis Blues 3 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Blues tuli avakolmandikul kaks korda kaotusseisust välja ja Vladimir Tarasenko pani taas ühe iluvärava, aga Stars läks teisel kolmandikul tänu kahele ülekaalu väravale oma teed. Neli väravat saadi kätte vaid 24 pealeviskega.

Arizona Coyotes 2 - 1 (KV) Anaheim Ducks (tipphetked)

Avakolmandikul jagati kaks väravat võrdselt ära ja kohtumine sai karistusvisete seerias väga kummalise laheduse. Oma karjääri 1350. kohtumises osalenud Shane Doani kepp läks soorituse käigus katki, laba lendas üle Frederik Anderseni pea kuskile värava taha, aga litter läks taanlase jalge vahelt sisse. See oli ainus tabamus, mis karistusvisete seerias sündis. Pärast üheksamängulist kaotuste jada on nüüd kodupublik näinud kahte järjestikust Coyotesi võitu.

Colorado Avalanche 2 - 5 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Kodumeeskond šokeeris Blackhawksi avakolmandikul kahe eduseisuga, aga külalised ronisid kenasti nendest välja ja võtsid ülejäänud kohtumisega kindla võidu. Patrick Kane läks koju 2+1'ga. Neljast ülekaalu olukorrast kasutati ära kaks tükki.

Calgary Flames 4 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Kaks väravat teinud Johnny Gaudreaust sai alates 1988. aastat ja Joe Nieuwendyki esimene Flamesi mängija, kes on kahes kohtumist järjest saanud kirja kaks või enam väravat. Tabamused tulid avakolmandikul 16-sekundilise vahega. Flamesi rekord on kuus sekundit. Selle tegi 1984. aastal ära Lanny McDonald.

Los Angeles Kings 3 - 1 San Jose Sharks (tipphetked)

Joe Pavelski viis Sharksi kolmandal minutil meeskonna esimese pealeviskega ette, aga tugevale kaitsemängule toetunud Kings sai siiski hea revanši hooaja esimesel mängude päeval tulnud 0-4 kaotuse eest. 14 koduvõitu on liiga parim näitaja ja seda jagab Kings koos Lightningu ning Toronto Maple Leafsiga.

Kommentaarid