Islanders lõpetas Blackhawksi võitude jada

NHL iga kell peab vabandama kõigi Chicago Blackhawksi fännide ees. Nähtavasti sai asi ära sõnutud ja pidurdamatu hoog leidis kiirelt otsa. Blackhawks jäi New Yorgis alla Islandersile 2-3. Viimasel kolmandikul mängiti maha 2-1 eduseis.

(foto: tsn.ca)
Pärast väravateta avakolmandiku vahetasid Dan Carcillo ja Cal Clutterbuck kuue sekundi sees väravaid, et 1-1 viik viimasele kolmandikule viia. Seal viis Patrick Kane'i superkoll neljandal minutil Blackhawksi ette, aga üheksas järjestikune võit jäi siiski tulemata.

Islanders keeras mängu pea peale viimase kolmandiku keskel. Seal tegid Kyle Okposo ja Lubomir Višnovsky vähem kui minutiga kaks väravat. Eduseis viimase kolmandiku alguses oli muidugi ka veidi petlik. Nimelt õnnestus Blackhawksil pealevisetega olla üle vaid avakolmandikul. Teistel perioodidel jäädi nendega vastasele selgelt alla ja Islanders oli lõpuks üle 41-25.

Nii Kane kui ka Jonathan Toews kiitsid pärast mängu rohkelt oma väravavahti Scott Darlingut ja lubasid edaspidi oma tööd paremini teha. Võimalik aga, et Darlingu päevad Blackhawksi väravasuul on juba loetud. Väidetavalt on Corey Crawford uuel nädalal vigastuspausilt naasmas.


Islandersist sai esimene 20 võiduga idakonverentsi sats. Loomulikult on hooaja esimesest 30-st kohtumisest tulnud 20 võitu ka klubi rekord.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 4 - 3 (LA) Florida Panthers (tipphetked)

Panthers ronis välja 0-2 seisut ja läks ise veel viimase kolmandiku esimesel minutil kohtumist juhtima, kuid pidi siiski Buffalost noruspäi tagasi tulema. Lisaaja esimesel minutil tegi võiduvärava 19-aastane venelasest kaitsja Nikita Zadorov. Panthers oli enne seda kohtumist võitnud viis omavahelist matši järjest.

Toronto Maple Leafs 4 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Meeskonnad kohtusid hooaja jooksul juba viiendat korda ja Leafs võitis hooaja seeria 3-2. Selles matšis jäädi teisel kolmandikul kaotusseisu, kui Niklas Kronwall tegi Leafsi vastu üle kolme aasta esimese Red Wingsi ülekaalu värava. Sellele vastas aga minutiga James van Riemsdyk, kes lõpetas omakorda Leafsi ülekaalu põua, mis on Red Wingsi vastu peetud mängudest üleval olnud. Edasine matš kuulus läbinisti kodumeeskonnale, kes oli ka lõpuks pealevisetega üle 41-28. Leafs on viimases kümnes mängus 4+ väravat teinud seitse korda.

Washington Capitals 4 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightning on värava ees viimasel ajal veidi nüri olnud ja siin tuli esimene koll vähem kui viis minutit enne lõppu. Nicklas Bäckströmi karjääri esimene põhihooaja kübaratrikk oli selleks hetkeks Capitalsi 3-0 ette viinud. Kaks ja pool minutit enne lõppu sai Lightning ühe värava kaugusele, aga rohkemaks jõudu ei jagunud. Mäng võinuks vabalt olla täielikult teistsugune. Avakolmandikul võtsid kohtunikud ära täiesti korraliku Steven Stamkose värava ja vahetult enne Capitalsi esimest kolli jättis Lightning kasutamata 5 vs 3 olukorra, mida saadi kaks minutit nautida.

Columbus Blues Jackets 4 - 3 (KV) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Põnevas ja intsidentide rohkes mängus (kokku 88 karistusminutit) tegi Kris Letang oma mängu teise väravaga 3-3 viigi 11 sekundit enne lõppu, aga Jackets sai oma kuuenda järjestikuse võidu siiski kätte. Karistusvisete seerias oldi parem 2-1. Tegu on Todd Richardsi treenerikarjääri 200. võiduga.

Winnipeg Jets 1 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Jets võitis avakolmandiku Bryan Little ülekaalu väravast 1-0, aga Ducks pani teisel perioodil kolm tükki ja võttis lõpuks siiski kindlalt oma seitsmenda järjestikuse võidu. Kaks väravat saadi vähemusest ja millegi sellisega saadi viimati hakkama seitse aastat tagasi. Frederik Andersenist sai viimase 25 aasta jooksul esimene väravavaht, kes on oma esimesest 50-st stardist saanud 37 võitu.

Arizona Coyotes 3 - 4 (KV) Minnesota Wild (tipphetked)

Coyotes oli väga lähedal pikale kodumängude kaotusteseeria lõpetamisele, aga see võimalus lasti siiski käest. Zach Parise tegi ülekaalust 3-3 kuus minutit enne normaalaja lõppu. Karistusvisete seerias jäi Wild peale 2-1. Skoorisid Parise ja Mikko Koivu, kes jagavad 38 karistusvisete seeria väravaga NHL-i rekordit.

Dallas Stars 4 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

Stars kinkis ära avakolmandikuga välja võideldud 2-0 edu, aga suutis siiski kosuda. Devils sai ühe värava kaugusele veidi enam kui minut enne lõppu, aga Scott Gomezi tabamus tuli selgelt liiga hilja. Selle kolli juures söödu kirja saanud Jaromir Jagr tõusis läbi aegade edetabelis nende osas koos Steve Yzermaniga jagama 7. kohta.

Colorado Avalanche 2 - 3 (LA) St. Louis Blues (tipphetked)

Calvin Pickard tegi Avalanche'i väravasuul normaalajal 40 tõrjet ja kaitsja Erik Johnsoni väravad aitasid meeskonna lisaajale. Sealt tõi Bluesile lisapunkti T.J. Oshie. Kui meeskonnad sel hooajal novembri alguses esimest korda kohtusid, siis lõppes matš sama skooriga. Ainsaks erinevuseks see, et siis sai Blues võidu kätte karistusvisetega.

Vancouver Canucks 1 - 5 New York Rangers (tipphetked)

Rangers oli juba esimese seitsme minuti järgselt 3-0 ees. Viimase kolmandiku alguses läks Nick Bonino nimele Canucksi ainus värav ja kodumeeskond oli siis juba 0-5 augus. Mats Zuccarello tegi kaks väravat. Rick Nash sai koos Derick Brassardiga kirja kaks söötu ja 30-aastasel ründajal on nüüd käsil 9-mänguline punktiseeria, mis on tema karjääri rekordi kordamine. Ryan Millerile ei istu üldse laupäeval mängimine. Nendest kohtumisest on tema tõrjeprotsent 83.5% ja ta on endale lasknud keskmiselt 4.56 väravat. Muudel päevadel on tänavuse hooaja numbrid 91.6% ja 2.17.

San Jose Sharks 2 - 0 Nashville Predators (tipphetked)

Tomaš Hertl viis Sharksi viiendal minutil ette ja see seis püsis kuni kohtumise otsustavate hetkedeni. Predators tegi viimasel kolmandikul võimsa pealetungi, aga Antti Niemi pidas 18 pealeviskega rahe all vastu. Lõppseisu vormistas poolteist minutit enne lõppu tühja võrku Joe Thornton. Pooled 35-aastase ründaja kaheksast väravast on tänavu olnud tühja võrgu väravad.

Kommentaarid