Sabres jätkab suurte näpistamist

Hooaega masendavate tulemustega alustanud Buffalo Sabres jätkab tõestamist, et tegelikult on meil kõigil elus võimalik ükskõik mida teha. Viimased kolm nädalat on meeskonna jaoks olnud tõeliselt maagilised. Nutma on pandud mitu rikast ja suurt ning viimane neist on karikakaitsja isiklikult.

(foto: Harry Scull Jr./AP Photo)
Los Angeles Kingsi maha murdmiseks piisas Tyler Ennise ülekaalu väravast, mis sündis viimase kolmandiku alguses. Rootslasest väravavaht Jhonas Enroth polnud enne 1-0 võiduga lõppenud kohtumist poolteist aastat nullimängu teinud. Selleks tuli teha 34 tõrjet. Kingsi puuris seisnud Jonathan Quick seisis silmitsi vaid 16 üritusega.

Külalised olid koosseisu tagasi saanud Marian Gaboriku, aga õiget särtsu värava ees kogu kohtumise jooksul ei olnud. Tundub, et raskused välismängudes jätkuvad olgugi, et hiljuti on saanud ilusad tulemused nii Minnesotast kui Arizonast.

Sabres on nüüd võitnud kolm kodumängu järjest ja kokku viimasest kümnest seitse. Eelmine nädal lõpetati Florida osariigis, kus saadi kaks selget kaotust, aga nähtavasti ei ole siiski veel kavas vaikne põhja tagasi vajumine.


Tegu on kuuenda järjestikuse kaotusega, mille Kings on Buffalost saanud.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 3 (KV) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Devils läks kohtumist kaks korda juhtima, aga ei suutnud siiski Blackhawksi eemale tõrjuda. Lisaaja tõi veidi enam kui kolm minutit enne lõppu Duncan Keithi tabamus. Lisaminutitel oli Blackhawksil kasutada ka 4 vs 3 olukord, kuid Devils pidas karistusvisete seeriani vastu. Neid aga teadupärast ei osata mängida ja nii võttis Blackhawks sealt 2-0 võidu. Oma karjääri esimese stardi teinud Keith Kinkaid pidi seal seisma silmitsi Jonathan Toewsi ja Patrick Kane'iga. Ei vedanud, ütleme nii.

Columbus Blue Jackets 3 - 2 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Vigastustest räsitud Jackets on nüüd ootamatult neljamängulise võiduseeria peal. Selleks tuli üle elada normaalaja viimase minuti pettumus, kui Brayden Schenn mängu viigistas. Tema oli ka Flyersi esimese tabamuse autoriks. Lisaajal otsustati kahe punkti saaja ära mõned sekundid enne kahe minuti täis tiksumist. Veidi vähem kui kuu aega tagasi klubiga liitunud kaitsja Kevin Connauton sattus ootamatult üksi vastaste värava ette ning tõi Jacketsile Flyersi vastu viienda järjestikuse koduvõidu. Hetkel käimasolev võiduseeria pole Jacketsi jaoks ainus hea uudis. Nimelt, selles matšis saadi koosseisu tagasi üks oma võtmemängijatest Brandon Dubinsky, kes tegi oma hooaja debüüdi.

Toronto Maple Leafs 4 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Kanadalaste omavaheline jagelemine oli pingelisem kui lõppskoorist võiks arvata. Leafs tegi viimase 20 sekundiga kaks kolli. Leafs on tänavu võitnud kõik 12 matši, kus on esimesena skoorinud. Flamesil on Torontos käimas masendav seeria. Viimasest 23-st visiidist on kirjas vaid neli võitu.

Montreal Canadiens 3 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Kodumeeskond suutis tasavägise mängu oma poolele kallutada kohtumise lõpuminutitel. Veidi enam kui neli minutit enne lõppu tuli Tomaš Plekaneci poolt 2-1, aga Max Pacioretty kindlustas võidu ära alles viimasel sekundil. Tegu oli omamoodi mälestusmänguga eelmisel nädalal lahkunud Jean Beliveau auks. Teda meenutati pika video ettekandega ja lisaks teatati, et Canadiensil lõppes 383-st järjestikusest kohtumisest koosnenud põhihooaja mängude väljamüügi seeria, sest üks istekoht (Beliveau oma) jäi tühjaks.

Tampa Bay Lightning 3 - 5 Washington Capitals (tipphetked)

Siingi nähti viimase sekundi väravat. See tuli Aleksandr Ovetškini poolt. Tema lükkas ka juba 40. sekundil skooorimise käima. Lightning suutis kahest kaotusseisust vastata, aga mitte rohkemat. Jõuti veel ühe värava kaugusele, aga Valtteri Filppula skooris selle lihtsalt liiga hilja - 4 sekundit enne lõppu. Lightningu poolt 2-2 värava teinud Steven Stamkose jaoks oli see karjääri 250. koll. Moodsal ajal on väga vähesed temast kiiremini selle märgini jõudnud.

(foto: Twitter @kalexanderRC)
Minnesota Wild 5 - 4 New York Islanders (tipphetked)

Islanders ei suutnud 3-0 ja 4-1 edu eest korralikult hoolt kanda. Wild mängis ennast võitjaks maagilise viimase kolmandikuga, kus tehti neli kolli. Kõik väravad tulid erinevate mängijate poolt. Mumpsist taastunud Ryan Suter korjas kolm söödupunkti. Tegu on Wildi ajaloo esimese kolmeväravalisest kaotusseisust tagasi tulemisega, millega võeti normaalaja võit.

Dallas Stars 2 - 5 Winnipeg Jets (tipphetked)

Stars püsis külalistega kaasas kuni 2-2 seisuni. Siis tuli kollanokalt Adam Lowrylt kiirelt kaks kolli ja rongi sabast enam kinni ei haaratud. Stars on endale nüüd lasknud tänavu vähemalt viis väravat juba kümnes kohtumises. See on liiga halvim näitaja.

Colorado Avalanche 0 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Avalanche on taaskord jäänud ilma esikindast Semjon Varlamovist ja siin jäi ka rünnak koju. Pekka Rinne poolt tuli hooaja kolmas puhas paber 26 tõrjega. Teise värava all möllas nagu ikka eelmise kuu parim uustulnuk Filip Forsberg, kes tegi mängu avavärava ja lisas selle kõrvale hiljem veel ka ühe söödu.

San Jose Sharks 5 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Sharks tegi nii esimese kui ka teise kolmandiku alguses kiirelt kaks väravat. Esimest korda suutis Oilers nendele vastata, aga teist korda enam mitte. Joe Pavelski oli värava ees kõige täpsem saades kirja kaks kolli. Nendega (1218) tõusis ta läbi aegade punktitabelis 40. kohale. Tema ees on just Beliveau, kellel kirjas üks punkt rohkem.

Kommentaarid