Thomas Vanek on seotud kummalise kihlveo saagaga

Alates suvest on tasapisi sahistatud sellest, kuidas Minnesota Wildi ründajal Thomas Vanekil on varasemalt olnud tõsine kihlveosõltuvus. See selgus siis, kui üks kohalik New Yorgis tegutsev kihlvedude pakkuja sattus illegaalse tegevuse tõttu kohtupinki.

(foto: hockeyinsideout.com)
Nüüd on härra nimega Joseph Ruff mõistetud 41-ks kuuks trellide taha. Vanglakaristusele lisandub veel erinevate varade konfiskeerimine. Kohtus selgus ka, et koos oma vennaga tegutsenud Ruff pressis Vanekilt tema võla katteks välja 230 000 dollarit ehk veidi üle 187 000 euro.

Väidetavalt oli Austria koondislase võlg koguni nii suur kui 10 miljonit dollarit. Tema agent Steve Bartlett on need jutud tagasi lükanud, aga siiski tunnistanud, et tema klient oli tõesti sekeldustesse sattunud, aga võla suuruseks "vaid" paar miljonit.

Vaneki nimi sattus kaasusesse seetõttu, et ta tasus need eelpool mainitud 230 000 dollarit oma palgatšekiga, millel oli allkiri New York Islandersi poolt. Ta veetis Islandersis mullu pool hooaega ja mängis varasemalt New Yorgi äärelinnas Buffalo Sabresi eest.

Enamjaolt Ameerika jalgpallile ja korvpallile (kehvalt) panustanud Vanek oli juhtumi uurimise ajal võimudega väga koostööaldis. Eelmise kuu alguses tunnistas ta, et tegu oli ühe väga suure veaga. "Ma ei ole uhke oma otsuste üle, aga inimesena pean lihtsalt edasi liikuma ja õppima oma vigadest," rääkis ta.

Bartlett, kes oli enne Wildiga lepingu sõlmimist klubiga juhtumi osas aus ja avameelne, tõmbas saagale joone alla lausega: "Võin teile kinnitada, et Thomas Vanek ei panusta kihlvedudele enam mitte ühtegi dollarit."

Kommentaarid