Leafsile magus võit Bruinsi üle, Bluesile klubi rekord

Toronto Maple Leafs oleks sel nädalal nagu talveunest ärganud ja tundes ebaõnnestumise lõhna, üritatakse iga hinna eest selle eest ära pageda. Nädala keskel Calgary Flamesi vastu võidule lisati nüüd triumf Boston Bruinsi üle. Eelmisel hooajal vinge playoff-seeria pakkunud meeskonnad ei hoidanud tagasi ka sel korral.


Kohtumine sai äkilise alguse kui vaid pärast seitset minutit oli tablool seis 1-1. Leafsi poolt täpne Paul Ranger, Bruinsi tabamuse autoriks Brad Marchand. Kodupublik oli aga elektrit täis ning tõukas (Bruinsi eksimuste kaasabil) oma meeskonna teise kolmandiku algushetkedel juba 3-1 eduseisu. Esimese kolmandiku lõpus oli täpne Tyler Bozak ja kohe teise alguses James van Riemsdyk. 24-aastane vasak äär jõudis sellega karjääri esimese 30 väravaga hooajani. Võit näis olevat kotis aga Leafs loomulikult endale elu kunagi lihtsaks ei tee. Eriti veel Bruinsi vastu kui meenutada veel mullust vapustavat kokku kukkumist. Tänu Milan Lucici ja suurepärases hoos oleva Patrice Bergeroni (viimases üheksas mängus üheksa väravat) tabamustele läks mäng lisaajale. Oma hooaja 19. väravaga lõpetas arvulises ülekaalus mängu Nazem Kadri  Ülitähtsad kaks punkti Leafsile, kuid pole head ilma halvata. Väravavaht Jonathan Bernier sai viimase kolmandiku keskel vigastada.


Kui Bruinsil on Atlandi divisjoni tiitel juba ammu kotis, siis läinud ööl jõudis selleni ka Pittsburgh Penguins. Ise alistati Winnipeg Jets 4-2 ja kuna Philadelphia Flyers jäi üllatuslikult kodus 0-2 alla Columbus Blue Jacketsile, siis ei suuda keegi enam pingviine Metropoliit divisjonis püüda. Seejuures Blue Jacketsi jaoks oli tegu läbiaaegade esimese võiduga Rocky kodulinnas. Väravavaht Sergei Bobrovski tegi endise meeskonna vastu 37 tõrjet. Penguinsile kaotanud Jets pudenes ühtlasi playoffide konkurentsist.

Viimasel ajal on liigas rohkelt rekordeid kukkunud ning see seeria sai jätku. St. Louis Blues sai Buffalo Sabresi vastu kodus 2-1 võidu, mis tähendab, et Kesk divisjoni liidril on nüüd 52 võitu. Aastal 1967 liigaga liitunud klubi hooaja parim saak oli seni 51 võitu. See oli hooajal 1999/2000 kui põhihooaja edukaima meeskonnana saadi endale ka Presidentide trofee. Küll langeti siis aga playoffides välja juba avaringis. Kas ajalugu kordub?

(foto: Frank Gunn/Canadian Press)

Kommentaarid