Blackhawks saatis Bluesi pakkima

Kes oleks võinud ette kujutada, et pealkirjas välja toodud lauset saab kasutada kui Chicago Blackhawks oli St. Louis Bluesi vastu esimesed kaks kohtumist kaotanud? Mõlemad tulid veel väga valusal kombel. Lisaajal pärast seda, kui normaalaja lõpuhetkedel edu käest anti. Iga teine meeskond oleks selles olukorras vaimselt alla andnud, aga mitte karikakaitsja. Blackhawks hammustas neli korda valusalt vastu ja nendest kohtumistest tervelt kolmes jäi võiduvärav kapteni Jonathan Toewsi nimele.

(foto: Nam Y Huh/AP)
Seeria 4-2 võit vormistati selge 5-1 võiduga hullunud kodupubliku ees. Saadi seljavõit olgugi, et Blues oli domineerivam pool. Väravale visete ülekaal oli lõpuks külaliste kasuks 36-27. Teisel kolmandikul oli Bluesi edu tervelt 17-3! Kõigist üritustest polnud aga mitte mingisugust kasu. Bluesi ainus tabamus tuli avakolmandikul ja see oli nii ootamatu, et isegi selle autor T.J. Oshie ei osanud seda tähistada.


Pärast mängu tuleb aga karmilt ka kohtunikke kritiseerida. Lõpuks väravateta jäänud teisel kolmandikul käis ühes olukorras litter Blackhawksi väravavahi Corey Crawfordi selja taga ära, kuid kohtuniku vile oli juba kõlanud, seega väravat ei loetud. Kohtunikel on õigus väravaesises saginas mäng kinni vilistada kui litrit pole näha, aga eks igaühe ajaks närvi kui täiesti määrustepärane värav jääb lugemata. Ja kui Blues oleks sel hetkel saanud 2-1 edu, mis siis kõik oleks võinud järgneda?


Viimasel kolmandikul läks aga hoopis lahti Blackhawksi soološõu, mille käigus kogus kaitsja Duncan Keith kolm punkti. Lisades nendele juurde ka avavärava puhul tulnud söödupunkti, kordas Keith oma karjääri playoffide rekordit. "Nad domineerisid esimesed 40 minutit, aga viimane kolmandik oli võimalik, et kogu meie hooaja parim," ütles väravasaju kohta Blackhawksi peatreener Joel Quenneville.

Bluesil oli esimese kahe kolmandiku jooksul kasutada tervelt kümme minutit enamuses mängimise aega, aga seda ei kasutatud ära. Kogu seeria lõpetati vaid kahe väravaga 29-st ülekaalus mängimise võimalusest. "Meie karistuste tapjad ja Crawford võitsid mängu ning lõpuks ka kogu seeria," märkis Quenneville.


Blackhawksil oli taas rivis Brent Seabrook, kes naases mängukeelust. Olles selle teeninud David Backesi vastu sooritatud liialt jõhkra jõuvõtte eest, oli loomulikult suur tähelepanu sellel, kas Bluesi kapten selle eest ka sama jõhkralt kätte maksma läheb. Seda siiski ei sündinud ja näis, et mehed olid sõjakirve maha matnud.


Blackhawks jääb järgmise ringi vastast ootama paarist Colorado Avalanche - Minnesota Wild.

Kommentaarid