Lightning ja Stars vajusid 0-2 auku, Red Wings üllatas Bruinsit

Tampa Bay Lightningu peatreener Jon Cooper ütles enne teist mängu Montreal Canadiensiga, et sellest kohtumisest ei vajata võitu iga hinna eest, kuid see oleks siiski üsna oluline. Lightning alustas küll hästi, aga lõpuks jäädi siiski 1-4 alla. Sama lugu Starsiga. Esimeses kohtumises 0-4 pealt 3-4-ni jõudnud Stars läks Anaheim Ducksi vastu teist kohtumist juhtima, aga ennast lasti ikka vastastel üle kavaldada. Just nimelt kavaldada, sest 2-3 kaotuses jäi Stars väravale visete arvestuses kindlalt peale 36-19.

(foto: senshot.com
Lightning oli võrreldes avakohtumisega nagu ümber sündinud. Mängu alustati hästi ning näis, et esimese matši kaotusest oli tehtud õiged järeldused. Tänu oma vigadele kingiti Canadiensile eelmises mängus liialt palju võimalusi. Sel korral alustati aga kaitses kindlalt ja rünnakul teravalt. "Me teadsime, et nad tulevad alguses väga vihaselt peale ja oli tähtis, et esimesed kümne minutit vastu pidasime," ütles Canadiensi väravavaht Carey Price, kes tõrjus 27-st pealeviskest 26. Lightning aga ei kasutanud oma võimalusi ära ning teisel kolmandikul nõelas hoopis Canadiens. Esmalt sai arvulises ülekaalus mängides oma karjääri esimese playoffide värava kirja David Desharnais ja seejärel oli täpne Rene Bourque. Kodumeeskond muutus kohe tujukaks ja viimase kolmandiku keskel oli juba ka rong läinud. 3-0 tegi 21-aastane Brendan Gallagher, mis järel lahkus Lightningu väravasuult Anders Lindbäck. 23-st pealeviskest tõrjus ta 20. Asendusmees, alles hiljuti oma NHL-i debüüdi teinud lätlane, Kristers Gudlevskis pidi välja võtma veel ühe Bourque'i tabamuse. Price'i nullimängu rikkus kaks minutit enne lõppu arvulises enamuses Teddy Purcell. Lightning alustab kohtumisi Montrealis keerulisest seisust. Cooper jäi aga pärast mängu positiivseks, öeldes: "Me ei anna ilma võitluseta alla. Meile meeldib Montrealis mängida. Meeldib sealne jää, väljak ja atmosfäär." Lightning võitis põhihooajal mõlemad Montrealis peetud mängud. Loodetavasti tähendab see seda, et seeria põnevaimad hetked on veel ees.


Stars sattus oma mängu pidamisega pahale ajale. Ducksi liider Ryan Getzlaf sai reede esimestel tundidel kolmandat korda isaks ja värsked papad kipuvad ikka seejärel neetult hästi esinema. Nii ka läks. Getzlaf viigistas esimesel kolmandikul seisu 1-1'le kui Alex Chiasson oli Starsi juhtima viinud. Lisaks tegi veel kapten eeltöö viimase kolmandiku alguses sündinud Ducksi võiduväravale, mis tuli arvulises vähemuses mängides. "Aeg-ajalt vajad, et su parimad mängijad esile tõuseksid kui ülejäänud mehed on närviliselt tegutsemas," ütles Getzlafi esituse kohta Ducksi peatreener Bruce Boudreau. Sarnaselt avakohtumisele pidid Starsi mehed taas kiruma seda, et hästi ei suudetud mängida tervet kohtumist. "Peame leidma stabiilsuse," tõdes pärast matši Sergei Gontšar. Nädal tagasi 40-aastaseks saanud venelane polnud rahul ka sellega, et Getzlafile ei määratud enne Ducksi kolmandat väravat karistust, mis oleks lasknud Starsil 5 vs 3 mängida.


Õhtu tõeliseks maiuspalaks pidi olema Boston Bruinsi ja Detroit Red Wingsi vaheline matš ning fännid ei pidanud pettuma. Vähemalt need, kes vaid väravate pärast hokit ei jälgi. Kogu õhtu oldi kaelakuti koos. Lõpu statistika - väravale visked ja jõuvõtted Bruinsile, vastavalt 25-24 ja 34-26, lahtivisked Red Wingsile 24-20. Väravat tuli oodata 57 minutit ja see oli tõeline iludus Pavel Datsjuki poolt.


Vahetult enne väravat oli meeskonna suurepärase tõrjega mängus hoidnud väravavaht Jimmy Howard, kes teenis oma karjääri kolmanda playoffide nullimängu. "Me teame, et oleme piisavalt hea, kuid omaette asi on seda ka tõestada," oli oma meeskonna üle ühke Red Wingsi peatreener Mike Babcock. Bruinsi loots Claude Julian jäi pärast kaotust rahulikuks: "Kodueelis on oluline, kuid see ei tähenda, et me ei peaks võitma välismänge. Järgmisesse ringi jõudmiseks on meil just vaja seda teha."

Täna on taas kavas kolm mängu - Avalanche vs Wild, Penguins vs Blue Jackets ja Blues vs Blackhawks, mis hakkab meie aja järgi ka "normaalsel ajal" kell 22:00. Kõiki kohtumisi saab vaadata SIIT.

Kommentaarid