Bruins jõudis edasipääsust ühe võidu kaugusele

Claude Julien juhendas oma karjääri 100-ndat playoff-kohtumist ning tähtis päev kujunes ka õnnelikuks. Ta tüüris Boston Bruinsi välja 0-2 kaotusseisust, mis on nüüd mullusele finalistile andnud kätte võtme, millega avada järgmise ringi uks. Detroitist liigutakse nüüd tagasi Bostonisse, seega on Bruinsil hea võimalus edasipääs kindlustada kodujääl. Red Wings pole veel kindlasti oma viimast sõna öelnud, aga ega meeskonnal pole väga palju varu, mida juurde panna. Käest lipsast hea võimalus.

(foto: AP)
Red Wings tegi tugeva alguse. Esimesel kolmandikul võideti väravale visete lahing näiteks 15-5. Niklas Kronwalli 11. minuti tabamus lõpetas ka pika power play põua. Teise kolmandiku alguses tegi avakohtumise kangelane Pavel Datsjuk veel 2-0 ja näis, et mäng kaldub selgelt kodumeeskonna kasuks. "Olime üsna kohutavad, aga same siiski mängu käima," tunnistas 35 tõrjet teinud Tuukka Rask.

Bruinsi tagasituleku algatas teise kolmandiku keskel täitsa Detroiti oma mees. Torey Krug on sündinud Livonia nimelises väikelinnas, mis Detroitist vaid umbes pooletunnise autosõidu kaugusel. Tema arvulises enamuses sündinud värav tegi skooriks 1-2. Kohe viimase kolmandiku alguses oli Milan Lucici tabamusest tablool viiginumbrid ning asi hakkas vägisi Red Wingsi jaoks kreeni vajuma. "Me alustasime väga hästi, aga ei õnnestunud vastaseid maha raputada ja mida enam mäng edasi läks, seda rohkem tekkis meil kaitsesse auke," tunnistas peatreener Mike Babcock.

Red Wingi väravasuul seisis Jonas Gustavsson, kuna Jimmy Howard jäi väidetavalt viiruhaiguse küüsi. Rootslane tegi 37 tõrjega ilusa mängu, aga ei suutnud meeskonda siiski kaotusest päästa. Lõpuks Jerome Iginla nimele läinud lisaaja võiduväravat kirjeldas ta sõnadega: "See oli tõeline playoffide värav ja just sellistega võidad sa mänge."


Vigastuspausilt naasnud Henrik Zetterberg pidi küll kaasa tegema vaid veidi üle kümne minuti, aga kuna kohtumise võitja selgitamiseks läks vaja lisaaega, siis jäi tema nimele lõpuks mänguaega 19:34. Babcockile valmistas natukene muret, et kapten polnud kõige teravama jalaga, aga Zetterberg ise oli rahul: "Oli vahva taas mängida, kuigi võidu korral oleks tunne olnud veelgi parem."

See mäng kinnitas ka taas tõsiasja, et värskelt isaks saanud mängumehed möllavad topeltjõuga. Datsjuki perre sündis kolmapäeval teine laps ja vaevu 8 tundi enne lahtiviset sai Kronwall esmakordselt isaks.

Kas "beebijõudu" jagub ka järgmises kohtumises saame näha juba homme. Lahtivise meie aja järgi kell 22:00.

Kommentaarid