Tõsiste tagajärgedega mängude õhtu

Selja taga on kümne mänguga õhtu, kus juhtus nii mõndagi. Purunesid rekordid ja jätkus halastamatu heitlus playoff-kohtade peale. Idakonverentsis kindlustas oma koha Philadelphia Flyers, kes alistas Florida Panthersi 5-2, läänest sai koha lõpumängudele Minnesota Wild võttes karistusvisetega 4-3 võidu liigat juhtiva Boston Bruinsi vastu. Igasugused lootused purunesid aga Toronto Maple Leafsil. Hokijumal tegi Leafsi heaks kõik, mis võimalik, et Tampa Bay Lightningu vastu võit tuleks, kuid see jäi siiski saamata.

(foto: sportsnet.ca)
Lightning kaotas üsna mängu alguses oma supermehest väravavahi Ben Bishopi, kes vigastusega mängust lahkus. Väravaid polnud siis veel löödud ja Leafs võis tunda end enesekindlalt, et varumehe Anders Lindbäcki vastu õnnestub seda teha. Rootslase hooaja numbrid on 3.11 sisse lastud väravat ja tõrjed masendavad 88.4%. "Sama vana Leafs" võime aga nüüd öelda pärast mängu, sest Lightning võitis 3-0. Kaks väravat sai enda nimele tänavu kollanokkade seas ainsana kaks kuu parima auhinda võitnud Ondrej Palat.

Kahe väravaga hiilgas ka Jason Spezza, kuid kapteni karjääri 250. värav luges Ottawa Senatorsi 4-1 võidumängus New York Islandersi vastu vähe. Enim kõneainet pakkus hoopis Islandersi eest oma NHL-i debüüdi teinud.Brett Gallant. AHL-is tänavu 56 mänguga 245 karistusminutit kogunud Gallant jättis oma märgi kiirelt ka NHL-i jääle. Või siis õigemini Matt Kassiani silma alla.


Aleksandr Ovetškin jäi seekord ühe peale, kuid lisas kaks söötu ja Washington Capitals noppis võõrsilt St. Louis Bluesi vastu 4-1 võidu. Kaks tabamust läksid Sotši olümpia ajal dopingujuttude küüsi jäänud Nicklas Bäckströmi arvele. Ovetškini värav seejuures oli tema hooaja 50. ja sellega sai temast üks vaid üheteistkümnest mängijast, kes karjääri jooksul vähemalt viis 50 väravaga lõppenud hooaega kokku on saanud.


Klubina jõudis suure tähiseni Columbus Blue Jackets. Phoenix Coyotesi vastu võeti tänu Ryan Johanseni väravale lisaajal 4-3 võit, mis nüüd on klubi jaoks hooaja 41. Viimati saadi nii palju võite hooajal 2008/09, kui klubi oma 14-aastase ajaloo vältel ka ainsa korrana playoffidesse jõudis. Draamat oli selles mängus palju, sest juhtpositsioon vahetus mitmel korral ja Coyotes päästis mängu lisaajale ning endale omakorda ülitähtsa lisapunkti päris viimastel sekunditel.


Lisapunkt oli ülitähtis, sest  Coyotesi tuline konkurent lääne viimasele playoff-kohale Dallas Stars.sai kodus karistusvisetega 3-2 jagu Nashville Predatorsist. Kahe vahe oleks vabalt võinud olla juba peaaegu püüdmatud kolm punkti.

Pikalt näis püüdmatu legendaarse treeneri Jack Adamsi võitude arv Detroit Red Wingsi tüürina, kuid nüüd on see ära tehtud. Mike Babcock ületas Jack Adamsi 413 võitu 4-2 triumfiga Buffalo Sabresi vastu. Huvitaval kombel pole Babcock kunagi võitnud hooaja parimale treenerile jagatavat Jack Adamsi auhinda olgugi, et on Red Wingsi tüürinud korra ka Stanley karika võitjaks.

Adams tõi Wingsile treenerina kolm karikat ja on ainus mees ajaloos, kes võitnud ihaldatud trofee nii mängija, peatreeneri kui ka peamänedžerina.

Kommentaarid