Jonas Hiller on pahane

Anaheim Ducks on teinud klubi 20-aastase ajaloo parima hooaja võites Vaikse ookeani divisjoni. Järjekordse tugeva aasta on teinud ka väravavaht Jonas Hiller. Šveitslane võitis 50-st kohtumisest, kus ta osales, tervelt 29. Viie nullimänguga on ta üks liiga parimaid puurivahte. Küll läks tal aga hooaja lõpp nihu. Aprilli alguses peetud kohtumistes tegutses mees ebakindlalt ning kukutati seejärel peatreeneri Bruce Boudreau poolt pingile. Näis, et lihtsalt teenitud puhkepausiks, kuid nüüd on vägagi tõenäoline, et ta jääb kõrvalvaatajaks ka playoffides.

(foto: David Zalubowski/AP)
Põhihooaja viimastes kohtumistes jagasid mänguaega Frederik Andersen ja John Gibson. Viimane alustas kolm viimasest neljast kohtumisest. Seda võis pidada noorele mängumehele kogemuste andmiseks, kuid Ducksil oli ka nii mõndagi kaalul. Divisjoni tiitel näiteks, mis lõpuks esmakordselt võideti. 20-aastast Gibsonit peetakse üliandekaks, ega ta muidu mullu alles AHL-i mehena juba USA eest MM-i ei mänginud, kuid kogemusi tal napib.

Ka teine nooruk Andersen on alles suures mängus varbad märjaks teinud. Tal on kirjas 28 NHL-i mängu. Samas on ta võitnud neist tervelt 20! Mõlema kollanoka puhul võib leida põhjuseid, miks neile esikinda roll usaldada, aga tundub imelik, et Hiller niimoodi järsult kõrvale lükatakse. Ta on viis aastat olnud meeskonna esinumber ja väikseid apsakaid - stiilis tegijal juhtub nii mõndagi - võib kõigil ette juhtuda. Kuidas saab nende peale kohe nii karmilt reageerida?

Hiller ise on samuti pettunud. "Ma pole viimasel ajal olnud kõige õnnelikum mees. Võite seda mu naiselt küsida," on šveitslane öelnud ja tunnistanud, et pole ka paar ööd korralikult magada saanud.

Liiguvad ka spekulatsioonid, et Hilleri pingile kukutamine on tegelikult käik tuleviku suunas. Temast soovitakse suvel lahti saada, kuid selleks on enne vaja näha, kas noored ässad veavad välja või mitte. Ka Hiller on andnud märku, et tema tulevik on segane öeldes: "Ma ei tea, mis järgmisel hooajal juhtub, kuid loodan, et saan veel uue võimaluse."

Šveitslasel on käsil lepingu viimane aasta ja arvestades viimase aja sündmusi, siis tundub, et omal ajal draftimata jäänud puurivahi karjäär on Anaheimis tõesti juba enne playoffe lõppenud.

Põnev fakt: Frederik Andersenile kuulub Rootsi klubi Frölunda järjestikuste nullimängude rekord. Hooajal 2011/12 sai ta neid kirja kaheksa, millega ületas ei kellegi muu kui maailma parimaks väravavahiks hinnatud Henrik Lundqvisti rekordi.

Kommentaarid