Gustavsson jääb Red Wingsi postide vahele

Jonas Gustavsson seisis läinud öises Detroit Red Wingsi 2-3 kaotusmängus Boston Bruinsi vastu postide vahel väidetavalt esinumbri Jimmy Howardi tervisliku seisundi tõttu. Ameeriklase olevat maha murdnud viirushaigus. Samas oli tema kahest käkist eelmises kohtumises sündinud kaks vastaste väravat, mida peatreener Mike Babcock hiljem avalikult kritiseeris. Seega võib spekuleerida, et kas haigus üldse oli sedavõrd tõsine, et Howard neljandat mängu kaasa teha ei saanud või mitte?

(foto: Rick Osentoski/USA TODAY Sports)
Selge on see, et teda ei näe me ka viiendas mängus. Juba on tehtud teatavaks, et usalduse saab taas Gustavsson. Mees, kes kannab hüüdnime "Koletis", sai ka põhihooajal tänu Howardi kehvale tervisele mehiselt mänguaega. 27. kohtumisega kogus ta 16 võitu, lastes enda taha keskmiselt 2.64 väravat mängus. Tõrjete efektiivsus oli 90.2%.

Väravate ja tõrjete puhul olid numbrid tagasihoidlikud, aga kui võtta arvesse, et üheksast kaotusest neli tulid pärast normaalaega, siis on Gustavsson olnud tänavu Red Wingsi jaoks üsna õnnelik puurivaht. Kahtlemata on rohkelt õnne ka vaja seisus, kus vaja välja tulla 1-3 kaotusseisust. Kui aga mees suudab särada sama hiilgavalt kui hooaja alguses, mil ta oma esimesest kümnest mängus tõi kaheksa võitu, siis miks mitte ei võiks Red Wings veel Bruinsile vastu saada? Hooaja alguse mängude sekka mahtus ka see imetõrje kohtumises New Jersey Devilsiga:


Endise Toronto Maple Leafsi mehena oli läinud öine kohtumine Gustavssoni jaoks loomulikult ka karjääri esimene playoff-matš.

Kommentaarid