Canadiens esimesena teise ringi

On palju nalja heidetud Kanada klubide suhtes, kuna Montreal Canadiens on ainus hoki sünnimaa sats, kes tänavu playoffidesse pääsenud, kuid teadupärast - kes naerab viimasena, naerab paremini. Canadiensil ei olnud avaringis mitte mingisuguseid probleeme Tampa Bay Lightningu kõrvale lükkamisega. Oli küll paar tasavägist mängu, kuid Canadiens domineerisi kõiki kohtumisi ning seega oli ka igati väärt edasipääsu. Seeriale pandi punkt 4-3 võiduga ja hokihullud kodufännid saavad hakata ootama järgmise ringi lahinguid.

(foto: Graham Hughes/The Canadian Press)
Kui kolmandas mängus lasi Lightning endale 0-1 teha 11. sekundil, siis seekord läks asjaga veidi kauem. Küll aga tõesti vaid veidi. 2:24 oli mängitud, kui väravavahi Anders Lindbäck pidi esimest korda korjama. Ebatäpsed söödud ja litri kaotamised, need mis kõvasti kurja kogu seeria jooksul meeskonnale kaasa olid toonud, jätkusid ka sel korral. Canadiens sai avakolmandikul veel ühe enne, kui teine kolmandik 1-1 mängiti.

See oli alles viimasel kolmandikul, kui Lightningul lõi sisse ellujäämisrežiim. Hakati enesekindlamalt ja energilisemalt tegutsema. "Mängisime nagu meil poleks midagi kaotada ja olime viimasel kolmandikul selgelt parem meeskond," ütles Steven Stamkos.

Viimast kolmandiku mängiti lätlasest väravavahi Kristers Gudlevskisega, kui Lindbäck oli 1-3 tabamuse järel oma koha loovutanud. Noor puurivaht hoidis meeskonda kenasti mängus ja algas veel ka viimane meeleheitlik tulemine. Kaks kiiret tabamust kolmandiku esimese kuue ja poole minuti jooksul viigistasid seisu. 3-3 tabamuse autoriks oli varasemas kolmes mängus väga kahvatult tegutsenud Tyler Johnson.

Kohtumine näis liikuvat lisaaja suunas, kuid hokijumalal oli pakkuda veel üks ootamatu süžeekäik. Kogu kolmandik oli möödunud ilma karistusteta, kui järsku vilistati üks mängu ülitähtsas faasis, kaks minutit enne lõppu, Lightningu kahjuks ära. Alles oma kuuendat NHL-i mängu pidanud Cedric Paquette'ile määrati kaheminutiline karistus vastase kukutamise eest.

Lightning suutis vähemuses mängida veidi üle minuti. 19:17 oli viimasest kolmandikust möödunud, kui Canadiensi põhihooaja suurim väravakütt Max Pacioretty sai kirja oma karjääri esimese playoffide värava. "Mul on alates põhihooaja lõpust olnud väikene põuaperiood," tunnistas väle ründaja. "Olen saanud häid võimalusi, kuid pole neid ära realiseerinud, aga nüüd läks õnneks."


Canadiensi jaoks on tegu esimese playoff-seeria võiduga alates aastast 2010. Lightning võitles vapralt, aga ei küündinud selgelt vastaste tasemele. Võimalik, et seda kogemuste nappuse tõttu. "Meil oli meeskonnas 12 kollanoka, kes playoffides esmakordselt mängisid", ütles peatreener Jon Cooper. "Usun, et sellist asja pole varem nähtud."

Võib ehk öelda, et Lightning kaotas selle seeria juba aprilli alguses. Kui playoff-koht oli juba kindlustatud langes vigastusega auti terve hooaja jooksul meeskonda kandnud Ben Bishop. Nüüd pärast konkurentsist langemist selgus ka Bishopi täpne vigastus - liigesest välja tulnud küünarnukk. Ta oli valmis naasma viiendas mängus. Seda paraku aga ei tule, kuna Lindbäck, kes põhihooaja suurepäraste esitustega lõpetas, põles playoffides läbi.

Canadiens ootab teise ringi vastast paarist Boston Bruins - Detroit Red Wings.

Kommentaarid