Blackhawks jõudis viigisadamasse

Playoffe kahe väga valusa kaotusega alustanud Chicago Blackhawks on tänu koduseinte toele seeria St. Louis Bluesiga nüüdeks viigistanud. Eelmises matšis läks võitja selgitamiseks vaja taas lisaaega ning esmakordselt selle seeria käigus jäi seal peale karikakaitsja. Kahe tabamusega tõusis suureks kangelaseks eelmise hooaja playoffide MVP Patrick Kane. Kui ameeriklane on taas mullust hoogu üles saamas, siis võib Blackhawksi takistamine lõpuks muutuda järjekordselt võimatuks.

(foto: Jonathan Daniel/Getty Images)
Enne lõppresultaati oli aga ülitähtsas kohtumises kaalul taas üks võimalik kaheväravaline eduseisu maha mängimine. Blackhawks võitles selle endale 36. minutiga välja, kuid Blues vastas omakorda kiirelt kahe vastuväravaga. Seitse ja pool minutit enne normaalaja lõppu pääses ka Blues ette. 3-2 tegi oma mängu teise väravaga Vladimir Tarasenko.

Enne Bluesi come-back'i oli tänavu juba sündinud kaheksa kaheväravalisest kaotusseisust välja tulemist ja võitmist. See on sama arv, mis oli aasta tagasi kogu playoffide peale!

Üheksanda sünni rikkus aga ära Bryan Bickell. Eelmise hooaja Stanley karika saatuse otsustanud kuuendas mängus üliolulise viigivärava teinud mees päästis selleski kohtumises omade nahad. Armuaega oli jäänud alla nelja minuti. "Oleme nii mänginud kogu hooaja," ütles väravavaht Corey Crawford. "Kohtumise jooksul võib kõik valesti minna, aga sellele ei tohi tähelepanu pöörata ja tuleb üritada lõpuni mängida."


Pärast mängu oli märksõnaks "momentum". Bluesi peatreener Ken Hitchcock andis selle Blackhawksi kätte ja karikakaitsja mängumehed võtsid selle ka avasüli vastu. "Olen iga mänguga aina paremaks minemas," olid kurjakuulutavad sõnad Kane'i suust.

Seeria jätkub meie aja järgi ööl vastu laupäeva St. Louis'is.

Kommentaarid