Kapten Toews viis Blackhawksi kolmanda järjestikuse võiduni

St. Louis Blues sai viiendaks kohtumiseks Chicago Blackhawksiga tagasi oma kapteni David Backesi, kellel jäi kaks eelmist mängu põrutuse tõttu vahele, kuid järjekordse põnevusetenduse peakangelaseks tõusis hoopis Blackhawksi kapten Jonathan Toews. Taaskord mindi lisajale - viie kohtumise jooksul neljandat korda - ning just Toews oli lõpuks kuldse tabamuse autoriks. Alles nädal tagasi 0-2 augus olnud Blackhawks on jõudnud olukorda, kus teise ringi pääsust puudu vaid üks võit ja seda suuresti tänu Toewsi vedamisele.

(foto: Dilip Vishwanat/Getty Images)
Kapten sai kolmandas, 2-0 võiduga lõppenud mängus, kirja värava ja neljandas, 4-3 tulemusega, matšis kaks söödupunkti. Nüüd siis lisaaja 3-2 võiduvärav, kui Bluesi kaitse ta kriminaalsel kombel täiesti valveta jättis. "Ma ei saanud üldse aru, kus nende kaitsjad olid," ütles kangelane ise. "Üritasin võimalikult suure kiirusega minna ja võimaluse ära kasutada."

Kurioossel kombel sai olukord aluse sellest, kui just Backes tegi väravale viske. Blackhawksi väravavaht Corey Crawford tõrjus selle - kokku lõpuks 27 tõrjet - ja kuidagi moodi libises litter Toewsile mugavalt ette.

Bluesi peatreener Ken Hitchcock jäi lisaks Blackhawksi võiduväravale kiruma ka mängu esimest tabamust, mis sündis avakolmandiku viimastel minutitel. "Mängisime väga visalt, kohati domineerisime, aga lõpuks maksime oma vigade eest," ütles Hitchcock. "Neil on mehi, kes olukorrad ära kasutavad ja see maksab meile kätte."

T.J. Oshie ilusale 1-1 väravale eeltöö teinud Alexander Steen kaotuses midagi hullu ei näinud. "Mossitamisest poleks mingit kasu. Tuleb sadulasse tagasi ronida," ütles rootslane, lõpetades lõbusalt: "Näeme Chicagos!"


Backesi tagasitulek ei olnud kõige õnnestunum. Olles jääl 21:35 jäi tema efektiivusreitinguks -2. Järgmises kohtumises naaseb tema ründamise eest mängukeelu teeninud Brent Seabrook. Jääme põnevusega ootama!

Kommentaarid