Oilers sai hooaja esimese võidu

Hooajale oma ajaloo halvima alguse teinud Edmonton Oilers on nüüd lõpuks pärast viite järjestikust kaotust oma esimese võidu kätte saanud. Kodupubliku toel alistati Tampa Bay Lightning 3-2. Võidu vormistas Ryan Nugent-Hopkins mängu lõpuminutitel.

(foto: sportsnet.ca)
Kohtumise esimest väravat tuli oodata teise kolmandikuni. Selle teisel minutil skooris Brian Boyle. Oilers sai ennast tabloole mõni minut hiljem. Oma hooaja esimese tegi Justin Schultz. Väheste pealevisetega kohtumises - neid kahe peale lõpuks kokku 47 - sai Oilers esimest korda ette teise kolmandiku 15. minutil. Taylor Halli hooaja neljas värav sündis osavast karistusviske lahendusest. Hall oli endale esimese värava juures korjanud ka söödupunkti.

Lightningu superstaar Steven Stamkos oli seevastu väga vaikne. Ta sai küll kirja neli pealeviset, aga Ben Scrivensi väravat need tõsisemalt ei ohustanud. Enamuse õhtust mängis tema kolmiku vastu just Halli oma. Kohtumise jooksul jäi Lightningu esimene ründekolmik ilma ka Ryan Callahanist.

Mängupäeval toimunud treeningul langes auti ka Alex Killorn ja see andis ootamatult debüüdi võimaluse imelapsele Jonathan Drouinile. 19-aastane ründaja oli oma esimeses NHL-i mängus jääl veidi üle 19 minuti ja sai selle ajaga kirja ühe pealeviske.

Külalised said 2-2 viigivärava kuus minutit enne lõppu. Oma hooaja teise tegi Brett Connolly. Mäng hakkas tasapisi lisaaja suunas kulgema, kuid lõpuks seda siiski ei vajanud. Nugent-Hopkinsi hooaja esimene värav tuli 3:25 enne lõppu.


Lightning lasi endale kolm normaalaja väravat sel hooajal esimest korda. Võimalik, et lähinädalatel lekib kaitse veel rohkem, kuna vähemalt neljaks nädalaks jääb Victor Hedman murtud sõrmega jäält eemale.

Kommentaarid