Sutterite klann sai uue esindaja

Rohked vigastused tähendavad seda, et Carolina Hurricanes on mitmetele mängijatele nende debüüte andmas. Läinud öises 1-2 karistusvisete kaotuses tegi New York Rangersi vastu oma esimese NHL-i mängu Brody Sutter. Temast sai NHL-is üheksas Sutterite klanni esindaja.

(foto: hockeyordie.com)
Hurricanesi poolt 2011. aasta drafti 7. ringis valitud ründaja oli jääl viis minutit ja 50 sekundit. Tema isa Duane mängis omal ajal New York Islandersi ja Chicago Blackhawksi eest NHL-is üle 700 mängu. Islandersiga võitis ta ka kolm korda Stanley karika. Hiljem proovis ta kätt ka peatreenerina, kuid nullindate alguses kaks hooaega Florida Panthersi eesotsas edu ei toonud.

Palju edukamalt on läinud tema vennal Darryl Sutteril, kes on Los Angeles Kingsi viimase kolme aasta jooksul kaks korda Stanley karikavõitjaks tüürinud.

Seitsmest vennast koguni kuus jõudsid välja NHL-i ja nüüd on liigas mängimas juba teine generatsioon. Lisaks Brody'ile Darryli poeg Brett, kes esindas mullu Hurricanesi ja tegi uueks hooaja kahesuunalise lepingu Minnasota Wildiga ning Brandon Sutter, kes on samuti endine Hurricanesi mees, kuid esindamas kolmandat hooaega Pittsburgh Penguinsi. Tema isa Brent mängis omal ajal samuti Islandersit ja Blackhawksi esindades NHL-is üle 1100 mängu, osaledes neljas Stanley karikafinaalis (võites kaks).

Esimese generatsiooni kõige talendikamaks meheks võib pidada Brian Sutterit, kes on kambast ainus, kelle särginumber on ühe klubi poolt külmutatud. Ta veetis kogu oma karjääri St. Louis Bluesis kogudes 779. põhihooaja matšiga 303 väravat ja 636 punkti.

Üheksa Sutterit on NHL-is kokku 5467. põhihooaja mänguga teinud 1401 väravat ja 1695 söötu.

Kommentaarid