Sabres šokeeris Sharksi

See ei peaks ehk väga suureks üllatuseks olema, et hooaja peksukotile, viimastes mängudes väga hädiselt esinenud Buffalo Sabresile oskas just San Jose Sharks kaotada. Meeskond, keda saadab ebaõnnestuja maine nagu vari. Sharks lasi viimases neljas mängus vaid korra skoorinud meeskonnal teha lausa kaks väravat.

(foto: Don Smith/Getty Images)
Sharks alustas väga uimaselt ja suutis Michal Neuvirthi poolt valvatud väravale avakolmandikul teha vaid viis pealeviset. Pärast mängu jäädigi oma passiivsust kiruma. Sabres ajas rahulikult oma rida ning kogus näiteks teisel kolmandikul vaid kaks pealeviset. Viimasel kolmandikul hakati lõpuks ka väravaid nägema.

Drew Staffordi ja Zemgus Girgensonsi eeltööst viis Sabresi alles meeskonna kümnenda pealeviskega ette Cody Hodgson. Sharksi fännid ei jõudnud veel öeldagi "hakkab jälle pihta" (kuna meeskond jäi mullu mõlemas mängus Sabresile alla), kui juba pidi Alex Stalock oma selja tagant teise korjama. Värava autoriks mees, keda ehk isegi kõik tema sugulased veel ei tunne - Nicolas Deslauriers. Söödupunktid Cody McCormickule ja tänavuse drafti teisele valikule Sam Reinhartile, kelle jaoks oli see esimene punkt NHL-is. Sharks võttiski alles siis jalad kõhu alt välja.

Selle järgselt tuli kodumeeskonna poolt 14 pealeviset, ehk enamvähem pooled kogu mängu üritustest (20). Esimene neist oli kohe ka värav. 13 sekundit pärast 0-2 taha jäämist vähendas vahe taas ühe peale Brent Burns. Ärkamine toimus aga selgelt liiga hilja ja Sharks sai piinliku kaotuse, mis pani punkti kohutavale nädalale, mille jooksul kaotas meeskond kõik neli mängu.


Teised kohtumised:

Toronto Maple Leafs 1 - 4 Boston Bruins (tipphetked)

Vägevalt lapidud kaitsega mänginud Bruins tegi ilusa ja endale iseloomuliku kindla partii. Mängu asuti 4-0 juhtima enne, kui Leafs viis ja pool minutit enne lõppu auvärava sai. Kohtumise kahe sööduga lõpetanud Patrice Bergeron tõusis 500. punkti meeste klubisse. Mängu edukaim oli kaitsja Dougie Hamilton, kes tegi 1+2.

Montreal Canadiens 3 - 1 New York Rangers (tipphetked)

Michel Therrieni 600. mäng NHL-i peatreenerina algas üsnagi kummalise vähemuses tehtud väravaga, kus Max Pacioretty ja Tomaš Plekanec Henrik Lundqvisti postrile panid. Avakolmandik lõppes 1-1 viigiga, kuid rohkemaks Rangersil enam jõudu polnud. Pacioretty lisas oma kontole lisaks avavärava söödule veel ka ühe värava.

Ottawa Senators 2 - 3 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Senators alustas hästi ja võttis teise kolmandiku keskel ülekaalu väravaga ka eduseisu, kuid seejärel lasti Devilsil domineerida. Jäädi 1-2 taha enne, kui Bobby Ryan meeskonnale lisaaja päästis. Selle lõpetas ülekaalu väravaga Jaromir Jagr.

Philadelphia Flyers 4 - 2 Detroit Red Wings (tipphetked)

Flyers sai hakkama klassikalise võidu röövimisega. Pealevisetega jäädi lõpuks alla 17-37. Red Wings sai aga oma suure ülekaaluga enne viimast kolmandikku vaid ühe värava ja see tõotab peaaegu alati kurja. Viimasele 20 minutile mindi vastu 1-1 seisu pealt ja Flyersil kulus vaid üheksa pealeviset, et Jonas Gustavsson kolm korda üle mängida. Seis oli veel kolmandiku keskel 2-2, aga lõpus vajus Red Wings korralikult ära. Vigastustega kimpus olev Flyers andis debüüdi 21-aastasele kaitsjale Shayne Gostisbehere'ile. 2+1'ga oli mängu edukaim hooaja alguses uut soengumoodi luua proovinud Michael Raffl.

New York Islanders 7 - 5 Dallas Stars (tipphetked)

Väravatesaju tipphetkeks oli Frans Nielseni kolmanda perioodi kübaratrikk. Teist mängu järjest Islandersi puuris seisnud Chad Johnsoni tõrjete efektiivsus oli lõpuks 83.9%, Starsi Anders Lindbäckil 78.6%.

Minnesota Wild 7 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Wild võitis avakolmandiku 4-1. Seejuures tulid kõik väravad erinevate ründekolmikute poolt. Jevgeni Nabokov lasi neli enda selja taha vaid kaheksa pealeviskega enne, kui Lightningu peatreener Jon Cooper tema õhtu ära lõpetas. Wildi poolelt jäid vaid viis meest punktita. Värava ees oli kõige edukam viimase kolmiku mees Jason Zucker, kes sai enda nimele kaks tabamust.

Nashville Predators 0 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Viimases kahes mängus nulli peale jäetud Sidney Crosby oli osaline kõigis väravates. Seitsmendal minutil sündinud avavärava tegi ta ise ja korjas söödud viimase kolmandiku tabamuste puhul, mis mõlemad tulid arvulisest ülekaalust. Üks värav Jevgeni Malkini poolt, kes pole see hooaeg üheski kohtumises veel nulli peale jäänud.

St. Louis Blues 3 - 2 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blues on nüüd oma vihatud rivaali vastu võitnud neli kodumängu järjest esimest korda alates aastast 1999. Blackhawks läks juba teisel mänguminutil Patrick Sharpi ülekaalu väravaga ette, aga pidi järgmist tabamust ootama viimase kolmandikuni. Selleks ajaks oli Blues oma kolm tükki juba tabloole pannud. Ühe skooris ka Dmitri Jaškin, kes vahetult enne kohtumist AHL-ist üles toodi. Mängu parim oli kahe sööduga Alex Pietrangelo.

Arizona Coyotes 2 - 1 (LA) Florida Panthers (tipphetked)

Coyotesi Antoine Vermette'ist sai alates hooajast 2000/2001 alles 12. mängija, kes on kaasa teinud 400. järjestikuses mängus. Coyotes domineeris kohtumist täielikult ja oli pealevisetega üle 41-27, aga esimest korda pandi pirn põlema alles kümme minutit enne normaalaja lõppu. Viimased paar aastat KHL-is mänginud Justin Hodgman sai kirja oma karjääri esimese NHL-i värava. Enne seda oli Brandon Pirri Panthersi ette viinud. Lisaaja lõpetas Oliver Ekman-Larssoni värav. Mõlemad Coyotesi väravad tulid arvulisest ülekaalust ja neid olukordi sai meeskond kohtumise jooksul kasutata koguni kaheksa korda. Panthersil on seni vähemalt punkt kirjas kõigist välismängudest (!).

Calgary Flames 1 - 3 Washington Capitals (tipphetked)

Aleksandr Ovetškin jäeti vaid ühe väravaviske peale, aga Flames ei saanud kinni Joel Wardi, kes tegi kaks väravat. Kodumeeskonna eest oli täpne kaitsja Dennis Wideman, kes on nüüd skoorinud neljas järjestikuses mängus. NHL-i kaitsjate rekord, kaheksa mängu, kuulub Capitalsi Mike Greenile.

Kommentaarid