Kings alistas Wildi, pikendas võitude jada

Hooaega kahe kaotusega alustanud Los Angeles Kings on nähtavasti nüüdseks karikavõidu pohmelusest lõplikult kosunud. Meeskond meisterdas endale nädala ajaga neljamängulise võiduseeria. Viimase ohvrina langes ambitsioonikas Minnesota Wild skooriga 2-1.

(foto: Christine Cotter/Associated Press)
Kings näitas teist kohtumist järjest, kuidas käib mõistusega (ja superväravavahiga) mängimine. Wild võitis pealevisete lahingu 41-16. Lisaks Jonathan Quickile tõi võidu koju taas teine ründekolmik. 70nete kolmikule pole hetkel mitte kellelgi rohtu. Jeff Carter, Tanner Pearson ja Tyler Toffoli on seni skoorinud koguni 11 Kingsi 14-st väravast. Ja, kui see mõnedele veel muljet ei avalda, siis olgu öeldud, et kui antud kolmik on väljakul olnud, siis pole seni lastud veel mitte ühtegi väravat!

Niklas Bäcktrömi poolt valvatud värava all tegid sel korral viimistlustöö ära Toffoli (1. kolmandikul arvulisest ülekaalust) ja Pearson (viimase kolmandiku alguses). Wildi poolelt oli täpne Matt Cooke. Hoki osariigi meeskonnal oli kasutada tervelt viis ülekaalu võimalust, aga tulemuseks oli null. Ühe kaheminutilise otsa ajal paugutasid Wildi mehed tulutult Quicki väravale tervelt 11 pealeviset.

Võimas Kingsi meeskond on saamas veel paremaks. Eelmisel hooajal kaotati kõik kolm matši, kus endale lasti 40+ pealeviset. Tänavu on neid samuti sattunud juba kolm, kuid kaks neist on võidetud.


Teised kohtumised:

New York Rangers 4 - 0 San Jose Sharks (tipphetked)

Olles nelja õhtu jooksul mänginud kolmandat korda oli Sharks kindlasti mingis mõttes omadega läbi. Henrik Lundqvist tegi karjääri 51. nullimängu 33 tõrjega. Alex Stalocki selja taha toimetasid 29 pealeviskega neli väravat Carl Hagelin, Martin St. Louis, Rick Nash ja Kevin Hayes, kelle jaoks oli see karjääri esimeseks tabamuseks. St. Louis ja Nashi tabamused tulid teise kolmandiku viimasel minutil vaid nelja sekundilise vahega. Sellega kirjutati end ka Rangersi rekordite raamatusse. Varasemalt olid Kris King ja James Patrick samuti skoorinud nelja sekundi sees, kuid Patricku tabamus läks tühja võrku. Seega on hetkel Derek Stepani puudumise tõttu tsentrit mängiva St. Louis ja Nashi saavutus igatepidi vägevam. Kõige ilusa kõrval kasvasid aga taas Rangersi vigastuste probleemid. Dan Girardile pandi viimasel kolmandikul mõnus laks vastu ahhilkat.

Winnipeg Jets 1 - 4 Calgary Flames (tipphetked)

Jetsi Mark Scheifele viis omad avakolmandiku keskel hooaja esimese väravaga juhtima, kuid see jäi kodumeeskonna ainsaks rõõmsaks hetkeks. Flames paugutas teisel kolmandikul kolm tükki ning rong oli läinud. Mason Raymond lõpetas võitjate poolelt parimana 1+2'ga. Dennis Wideman ja oma hooaja esimese värava teinud Johnny Gaudreau tegid 1+1. Frustreeriv õhtu keeras mõnel mehel lõpuks korralikult juhtmed kokku. Asekapten Blake Wheeler viimase kolmandiku keskpaigas:


Anaheim Ducks 3 - 0 St. Louis Blues (tipphetked)

Ducksil on Bluesi vastu super kodumängude ajalugu. Frederik Anderseni karjääri esimese nullimänguga tulnud võit tähendab, et viimasest 21-st matšist on nüüd Blues alistatud koguni 18. korral. Väravate eest hoolitsesid Matt Beleskey ja Sami Vatanen. 23-aastane soomlane korjas mõlemad oma kollid arvulisest ülekaalust. Ryan Getzlaf kogus kaks söödupunkti. Corey Perry jäi tänavu esmakordselt nulli peale ja sellega lõppes ka klubi rekordit tähistanud, hooaja alguse viiemänguline punktiseeria. Blues andis NHL-i debüüdi 21-aastasele Soome kaitsemehele Petteri Lindbohmile, kes kerkis ootamatult ka meeskonna ohtlikumaks ründerelvaks. Ta lõpetas kohtumise nelja pealeviskega, mis oli meeskonna parim. Vladimir Tarasenko suutis sama palju. Ühtlasi sai Andersenist NHL-i ajaloos alles teine väravavaht, kes oma karjääri esimese 30. kohtumisega saanud kirja vähemalt 25 võitu. Ducks on nüüd järjepanu kotti pannud viis meeskonda.

Kommentaarid