Väravatesadu Pennsylvanias

Kui uue hooaja esimene mängude õhtu tõi endaga 20 väravat kokku nelja mänguga, siis teisel õhtul korraldati selline tulevärk ainuüksi Pennsylvania osariigis. Philadelphia Flyers võttis 4-6 tulemusega hooaja teise kaotuse ja Pittsburgh Penguins alistas sama skooriga Anaheim Ducksi.

(foto: creamsocial.com)
Penguins ruttas juba 14. mänguminutiks 3-0 eduseisu. Kapteni Sidney Crosby kõrval skoorisid debütant Patric Hornqvist ja Pascal Dupuis. Hoolimata külmast duššist ei olnud aga Ducks valmis kiirelt alla vanduma. Ryan Kesler tegi uhke arvulise ülekaalu väravaga esimesel kolmandikul ühe tagasi ja teise perioodi keskpaigas oli seis juba 3-3. Ducksi sikutas Crosby & Co'le järgi Corey Perry. Üks tema tabamustest tuli samuti arvulises ülekaalus olles.

Tasavägine kohtumine läks aga juba enne kolmandiku lõppu taas käest. Crosby teine tabamus ja Blake Comeau värav viisid Penguinsi viimasele puhkepausile 5-3 eduseisuga. Kohe viimase kolmandiku alguses pani Brandon Sutter veel arvulisest vähemusest ühe ning sellega oli mäng tehtud. Ducksi poolelt suutis enne lõpusireeni Perry veel oma kübara ära vormistada.

Olli Määttä noppis söödupunkte nagu õunu ja sai neid lõpuks kokku kolm. Kesler tegi 1+2, kuid kohtumise parimaks valitud Dupuis sai oma nimele koguni neli silma (1+3). Seejuures jäi väravatesaju keskel vigastusest naasnud Jevgeni Malkini nimele vaid üks söödupunkt.


Üsna sarnane stsenaarium oli ka Flyersi matšis, kus teiseks osapooleks New Jersey Devils. Seal paugutasid aga hoopis külalised end 3-0 ette. Kolmanda värava juures söödupunkti kirja saanud Jaromir Jagr kerkis sellega läbiaegade edetabelis punktide arvestuses 6. kohale, jättes enda selja taha Steve Yzermani.

Flyersi come-back algas 4:22 enne teise kolmandiku lõppu. Kapten Claude Giroux tegi arvulisest ülekaalust 1-3 ja enne kolmandiku lõpusireeni oligi juba viik majas. Võõrustajad aitas selleni Wayne Simmonds. Seejuures tuli viigivärav vaid paar kümnendikku enne kolmandiku lõppu.

Devils läks tänu Patrik Eliaši tabamusele viimase kolmandiku viiendal minutil taas ette, kuid Vincent Lecavalier'l kulus sellele vastamiseks vaid 15 sekundit. Flyersil oli selgelt rohkem võimalusi - väravavisked lõpuks 39-26 - kuid kodumeeskonnal rohkemaks enam särtsu ei jagunud. 5-4 võiduvärava sai endale leedukas Dainius Zubrus ja tühja võrku vormistas lõppskoori Devilsi särgis oma esimese kohtumise teinud Mike Cammalleri, kelle jaoks oli see mängu teiseks tabamuseks. Olukorras sai Jagr endale veel ühe söödupunkti.


Ülejäänud kohtumised:

Buffalo Sabres 1 - 3 Columbus Blue Jackets (vaata tipphetki)

Jackets kolistas juba esimesel kolmandikul kolm korda väravaposte, kuid oli Jhonas Enrothi ülemängimisega hädas. Võit vormistati alles viimase seitsme minutiga, mill Cam Atkinson skooris arvulisest ülekaalust ja kauge pealeviskega avas oma hooaja konto Artjom Anisimov. Sabresi eest oli teist hooaja avamängu järjest kena soolo järgselt täpne Läti tulevikulootus Zemgus Girgensons. Enne mängu meeskonnaga vaid ühe trenni teinud Ryan Johansen oli jääl 14 minutit ja ühe sekundi ning korjas Atkinsoni tabamuse juures endale söödupunkti.

Washington Capitals 1 - 2 (KV) Montreal Canadiens (vaata tipphetki)

Capitals domineeris kohtumise algust täielikult. Canadiens sai oma esimesed väravavisked kirja alles esimese kolmandiku lõpus. Nende arvestuses juhtis Capitals esimese 20 minuti järgselt koguni 15-2. Samas saadi võrku vaid üks üritus. See tuli 19-aastase rootslase Andre Burakowsky poolt. Viimati skooris hooaja avamatšis kollanokk üheksa aastat tagasi ja selleks oli ei keegi muu kui Aleksandr Ovetškin. Kohtumine toimus täpselt 40 aastat pärast Capitalsi läbiaegade esimest mängu, kuid juubelit siiski kahe punktiga tähistada ei saadud. Tomaš Plekanec viigistas seisu oma hooaja kolmanda tabamusega viimase kolmandiku keskel ning Canadiens võitis lõpuks karistusvisete seeriaga.

Detroit Red Wings 2 - 1 Boston Bruins (vaata tipphetki)

Bruinsil suutis avakolmandikul Jimmy Howardi suunas virutada vaid viis viset. Ometi osutus üks nendest väravaks. Kaitse käki järgselt skooris Patrice Bergeron. Kohtumise lõpuks oli aga Bruinsil kirjas vaid 17 väravaviset ja võidust selleks ei piisanud. Lõpuks 24 pealeviskega silmitsi seisnud Tuukka Rask tõdes, et meeskond tegi kohutava teise kolmandiku ja Red Wings sai mõlemad oma väravad just sel samal perioodil.

Tampa Bay Lightning 3 - 2 (LA) Florida Panthers (vaata tipphetki)

Naabrite vaheline jagelemine oli väga närviline ja tõuklemiste rohke. Lightningu kaitsja Radko Gudas läheb tõenäoliselt ühe jõuvõtte eest ka sunnitud puhkusele. Lightning skooris kõik oma väravad arvulise ülekaalu olukordadest. Lisaaja võiduvärav läks Victor Hedmani nimele, kui väravavaht Ben Bishop ta "crosbyliku" sööduga üles leidis.

St. Louis Blues 2 - 3 New York Rangers (vaata tipphetki)

Rick Nash pani 2+1 ja kergitas oma karjääri numbrid Bluesi vastu 23 värava ja 43 söödu peale. Viimasel kolmandikul saadi kirja kaks väravat olgugi, et Brian Elliotti poolt valvatavale väravale tehti viimase 20 minuti jooksul vaid viis pealeviset.

Nashville Predators 3 - 2 Ottawa Senators (vaata tipphetki)

Predators domineeris matši täielikult - väravavisked 37-20 - kuid kõik väravad tulid alles viimasel kolmandikul. Senatorsi eest oli Nashville'is tagasi Predatorsi läbiaegade esimene drafti valik David Legwand, kelle jaoks oli Bridgestone Arena sedavõrd kodune, et ühe karistuse ajal üritas ta minna kodumeeskonna karistuspingi peale.

Dallas Stars 2 - 3 (KV) Chicago Blackhawks (vaata tipphetki)

Stars oli kahe kolmandiku järgselt pealevisetega üle 24-11. Oma ülekaalu ei suudetud aga ära realiseerida. 2-1 edu anti ära viimase kolmandiku keskel.

Minnesota Wild 5 - 0 Colorado Avalanche (vaata tipphetki)

Väravad löödi ära vaid 37 minutiga. Zach Parise oli 1+2'ga edukaim skoorija.

Edmonton Oilers 2 - 5 Calgary Flames (vaata tipphetki)

Oilers tegi läbiaegade kõige "oilersilikuma" alguse hooajale, kui jäi esimese nelja minutiga taha 0-2. Teise kolmandiku keskpaigas jõuti viigini, kuid naabritel lasti viimase 20 minuti jooksul taas minna. Mason Raymond sai kirja kübaratriki. Seejuures jättis Flames kohtumises eemale kaitsja Dennis Widemani, kes on meeskonna enim teeniv mängija.

Arizona Coyotes 2 - 6 Winnipeg Jets (vaata tipphetki)

Esimesel kolmandikul alates 7:00-st kuni 8:48-ni visati pooled mängu väravatest. Mike Smith lõpetas Coyotesi väravas tõrjeprotsendiga 77.8%. Blake Wheeler ja Brian Little tegid mõlemad kaks väravat. Evander Kane'i õhtu lõppes vigastuse tõttu pooleteise minutiga.

Kommentaarid