Avalanche võttis tänu viimase sekundi väravale hooaja esimese võidu

Patrick Roy on taas geenius. Hooaja esimesed kaks kohtumist kaotanud Colorado Avalanche rivistas täna õhtul Boston Bruinsi vastu jääle segumasinast läbi käinud ründekolmikud ja varuväravavahi ning see tõi ka edu. Avalanche võitis kohtumise tänu haruldasele viimase sekundi väravale 2-1.

(foto: Brian Babineau/Getty Images)
Bruinsi peatreener Claude Julien pani väravasse samuti oma varumehe ning mõlemad, nii Niklas Svedberg kui ka Avalanche'i Reto Berra tegid korralikud esitused. Avakolmandik lõppes väravateta olgugi, et mõlemat maskis meest kostitati kümne pealeviskega.

Baranka lõhuti ära teise kolmandiku alguses. Kellast oli kulunud ligi kolm ja pool minutit, kui Jamie McGinn sai enda nimele Avalanche'i hooaja esimese tabamuse. Kokku oli põua pikkuseks 143 minutit ja 28 sekundit.


Kolmandiku keskel sai endine San Jose Sharksi mees kirja ka oma hooaja esimese kakluse. Sparringupartneriks oli Adam McQuaid.


Mõni minut enne seda viigistas arvulisest ülekaalust mänguseisu Loui Eriksson.


Võrdse heitluse viimasel kolmandikul säras Berra mitme olulise tõrjega. Šveitslane sai neid lõpuks kirja 27.


Mäng oli rahulikult kulgemas lisaaja suunas, kuid Danny Briere'il olid siiski teised kavatsused. Mullu playoffides Montreal Canadiensi eest Bruinsit terroriseerinud vanameister skooris oma karjääri 300. põhiturniiri värava vaid loetud kümnendikud enne lõpusireeni.


Avalanche sai magusa kättemaksu vaat, et täpselt 12 aastat tagasi toimunud kohtumise eest. 2002. aasta 14. oktoobril skooris Sergei Samsonov Avalanche'i vastu Bruinsi 2-1 võiduvärava, kui mänguaega oli järel vaid pool sekundit. Judinaid tekitav kokkusattumus, kas pole?

Kommentaarid