New Yorgi klubid tegid kahest kaks

Nädala selgroog murti seekord vaid kahest mängust koosnenud õhtuga, kus väljakul käisid mõlemad New Yorgi klubid. Kummalgi ei tekkinud ka võidu vormistamisega erilisi probleeme. Islanders oli 3-1 üle Ottawa Senatorsist ja Rangers alistas 5-2 Boston Bruinsi.

(foto: zimbio.com)
Islandersi jaoks tuli võit väga vajalikul ajal. Enne eilset oli viimasest seitsmest matšist tulnud kuus kaotust ning kehv mänguvorm pani meeskonna liigatabelis kivina kukkuma. Nüüd saadi pidur peale seisus, kus ei peagi veel murest tingituna juukseid peast kiskuma. Neljapunktilise eduga istutakse esimese wild-cardi koha peal.

Eelmises mängus viga saanud Dion Phaneufita mänginud senaatorite vastu otsustas Jack Capuano meeskond mängu ära teisel kolmandikul. See võideti John Tavarese, Matt Martini ja Brock Nelsoni väravatest 3-0. Thomas Greissi asemel väravas seisnud Jean-Francois Berube nullimäng rikuti viimase kolmandiku keskosasse saabudes. Viimases 15 mängus 17 punkti kogunud Mark Stone jõudis vägeva seeria viienda väravani.

Alles oma karjääri teise võidu korjanud Berube, kelle kontole jäi 22 tõrjet, sai pärast matši kõvasti kiita.

"Ta oli kogu kohtumise jooksul suurepärases hoos ja meie jaoks väga tähtis. Ta tegi väga korraliku töö ära," ütles Tavares.


Olgugi, et viimase aja vorm on tervikuna kehv olnud, siis koduste tulemuste üle Islanders nuriseda ei saa. Viimasest üheksast matšist tuli seitsmes võit.

Naaber Rangers on kogu hooaja jooksul kodus kindlalt tegutsenud ja nii on nüüdseks kogu liiga peale koduvõite rohkem kirjas vaid liidril Washington Capitalsil. 25. korda rõõmustati kodupublikut väga kindla esitusega, mis tõi algselt 3-0 eduseisu. Bruins andis ainuüksi avakolmandikul kolm ülekaalu võimalust ja kodumeeskond karistas kohe kaks korda.

Kindlalt endale haaratud kontrolli Rangers mängu lõpuni kordagi käest ei lasknud. Pealevisetega jäädi küll lõpuks alla 24-41, aga Henrik Lundqvist tegi mitu silmapaistvat tõrjet. Rootslane oli sedavõrd hoos, et korjas endale kodumeeskonna teise tabamuse juures ka söödupunkti. Aktiivsete väravavahtide osas on tema 20-st neid rohkem ainult Kari Lehtonenil (27).

J.T. Miller jõudis karjääri esimese 20 väravaga hooajani ja Derek Stepanist sai läbi aegade alles teine mängumees, kes Rangersi särgis alustanud karjääri kuue järjestikuse 40 punktiga hooajaga.


Rangers on hetkel turvaliselt Metro divisjonis teisel kohal, aga kui konkurendid võidavad varus olevad mängud, siis võib mullusel põhiturniiri võitjal elu ootamatult kibedaks minna.

Kommentaarid