Blues sai Blackhawksi vastu magusa võidu

Tundub, et Metro divisjon on ainus, kus võib enne põhiturniiri viimaseid nädalaid mõnda meeskonda juba esikoha puhul õnnitleda. Igal pool mujal kipub seis viimase mänguni lahtiseks jääma. Kuna St. Louis Blues sai läinud ööl Chicago Blackhawksi vastu magusa võidu, siis on Kesk divisjoni esikolmik ainult ühe punkti sees.

(foto: newsfiber.com)
Blues võitis mängu karistusvisetega 3-2. Suur osa kohtumisest oldi kaotusseisus, aga osati õigel hetkel ärgata. Mängu esimene pool kuulus täielikult Blackhawksile, aga ülekaal suudeti vormistada ainult 1-0 eduseisuks. Sellest võiduks ei piisanud.

Karikakaitsja pääses mängu juhtima teise kolmandiku alguses tulnud ülekaalu väravaga, mille autoriks oli Andrew Ladd. Meeskond sai nautida viieminutilist ülekaalus mängimist, mis oli tingitud Ryan Reavesi karistusest. Selle toel mängiti endale ka pealevisete arvestuses kena edu sisse. Avakolmandiku lõpus oli näiteks seis 15-5.

Blues pidi enda ülekaalu võimalusi ootama viimase kolmandikuni ja kui need lõpuks saadi, siis ei lastud neil ka niisama raisku minna. Esimene jäi realiseerimata, aga sellele kiirelt järgnenud teine läks David Backesi poolt kotti. Mänguhoog oli järsku läinud kodumeeskonna kätte ja viis minutit pärast viigiväravat läks Bluesi Troy Brouweri väravast ka ette.

Blackhawks oli jännis, aga siiski mitte lootusetus seisus. Vaatamata kaotusele saadi ikkagi üks moraalne võit kirja, kui keerulisest seisus endale punkt välja pigistati. Artemi Panarin jõudis veidi rohkem kui minut enne normaalaja lõppu hooaja 25. kollini.

Lisaajal näis üks hetk, et Ladd oli mängu külaliste jaoks võitnud, aga tabamus jäeti kiirelt lugemata, kuna Blackhawksi ründaja sattus enne litri üle väravajoone minemist väravavahiga kontakti.

Karistusvisetel jätsid Panarin ja Artjom Anisimov ilusate võtetega Joel Quenneville'i meeskonna kahel korral ellu, kuid seda vaid selleks, et Kevin Shattenkirki tänavune esimene karistusviskest tulnud tabamus mängu saatuse otsustaks.

Viimasel hetkel välja võideldud punkt aitas Blackhawksil säilitada Kesk divisjoni esikoha. 88 punkti peal on ka Dallas Stars. Neli mängu järjest võitnud Blues on ühe silma kaugusel.


Enne mängu teatati ka, et uue hooaja talveklassik toimub just Bluesi ja Blackhawksi vahel. Blues võõrustab seda pesapallimeeskonna St. Louis Cardinals koduväljakul. Kohtumine toimub 3. jaanuaril.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 4 - 3 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Torontos pakuti samuti üks hiline viigivärav. Sellega sai 1:13 enne lõppu hakkama William Nylander, kui Leafs oli ülekaalus tühja väravaga pressimas. Karistusvisetel skooris ainsana Nikita Sošnikov. Mike Babcocki meeskond pani liiga parima vähemuse meeskonna vastu ülekaalus neljast kaks.

Calgary Flames 3 - 2 (LA) Nashville Predators (tipphetked)

Johnny Gaudreau tegi avakolmandikul välk ja pauk kümne sekundiga kaks väravat ning esimene käis puuris ära lausa nii kiiresti, et seda algselt isegi ei märgatud. Predators suutis oma punktiseeriat pikendada tänu kahele viimase kolmandiku väravale. Siingi osutus viigivärav hiliseks, kui Mike Fisher 1:18 enne normaalaja lõppu küpsise korvi panni. Ent lisaajal ei maksa muidugi Flamesiga tüli norida, eriti kui ise oled üks liiga halvim lisaperioodil mängiv meeskond. Gaudreau astus seal söötja rolli ning Mikael Backlundi poolt tuli võiduvärav.

Colorado Avalanche 3 - 0 Anaheim Ducks (tipphetked)

Semjon Varlamov pani 37 tõrjega hullu ning teenis hooaja teise nullimängu. Viimasel ajal keskmiselt üle kolme skoorinud Ducks pidi esimest korda pärast kahekuulist pausi baranka juurde jääma. Seejuures pole nüüd tänavu kummaski mängus Avalanche'i vastu õnnestunud skoorida.

Vancouver Canucks 3 - 2 (LA) Arizona Coyotes (tipphetked)

Canucks tuli välja 0-2 kaotusseisust ja jõudis lisaajal võidusadamasse tänu Markus Granlundi esimesele uue klubi särgis tehtud väravale. Võõrsil kümnenda järjestikuse mängu kaotanud Coyotes püstitas sellega klubi uue negatiivse rekordi.

Los Angeles Kings 4 - 3 (LA) Washington Capitals (tipphetked)

Kingsile tahtis algselt väga kergelt kätte tulla liiga liidri vastu saadud võit. Avakolmandikust tuldi ära 3-0 eduga. Aga elu on muidugi kujunenud selliseks, et eduseis on viimane asi, mida sa Capitalsi vastu soovid saada. Barry Trotzi meeskond vajas siin comebackiks isegi vaid ühte kolmandikku. Seekord polnud aga enam normaalaja järgset õnne. Täpselt lisaaja keskpunktis tegi kuldse värava Jeff Carter.

Kommentaarid