Flyersil läks Columbuses võit valusalt käest

Kui Philadelphia Flyersil jääb playoffidesse jõudmisest üks punkt puudu, siis teame kuhu see taskust kukutati. Dave Hakstoli meeskond oli Columbusest saamas kindlat, nullimänguga tulnud võitu, kui järsku kõik muutus. Sinijakid tulid kaheväravalisest kaotusseisust välja ning võitsid lõpuks karistusvisetega.

(foto: portal.tds.net)
Flyers läks viimastele minutitele vastu 2-0 eduseisuga tänu Claude Giroux ja Ryan White'i väravatele. Seda vaatamata tõsiasjale, et kohtumist domineeris kodumeeskond. Steve Mason pidi oma endise klubi vastu kõvasti pingutama, sest tema väravale lendas lõpuks kokku 53 pealeviset. Flyers ise piirdus 33 üritusega. Seda silmas pidades tuleb ehk tunnistada, et õiglus võidutses, kuid see kuidas Flyers võidust ilma jäi oli siiski ülimalt karm.

Külaliste allakäik algas vastaste karistusega, kui Ryan Murray kaks ja pool minutit enne lõppu istuma pandi. Kodumeeskond skooris Flyersi ülekaalu ajal. Kuigi tõsi, tegu oli siiski 5 vs 5 mänguga, kuna Sergei Bobrovski kamandati pingile. 1:04 enne lõppu suunas Boone Jenner värava ees Seth Jonesi pealeviske Masoni selja taha.

Aega jäi järgi ülivähe, kuid seda oli siiski piisavalt, et Jackets viigi kätte saaks. Steve Masoni nina ette jäi ühest pealeviskest prügi maha ja kaheksa sekundit enne lõppu kühveldas Cam Atkinson teise külaliste puuri. Tegu kogu liiga peale tänavuse hooaja üheksanda viigiväravaga, mis viimase kümne sekundi sees tulnud.


Jackets võidutses pärast lisaaega viieringilises karistusvisete seerias. Ainsana skooris seal Jenner, kes on Atkinsoniga meeskonna suurima väravaküti au peale pidamas kõva heitlust. Flyersi vastu jõudsid mõlemad hooaja 26. tabamuseni. Blue Jacketsil on üldse kokku neli vähemalt 20 väravaga meest. Mitte ükski teine meeskond ei saa samaga vastata.

Meeskond polnud varem kordagi oma ajaloos viimase kahe minuti jooksul kaheväravalisest kaotusseisust välja tulnud ja võitnud.


Flyers on Columbuses alates 2005. aastast kaotanud kaheksa järjestikust mängu.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 2 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres tegi vastasele sarnaselt Blue Jacketsile korraliku vingerpussi. Neli minutit enne lõppu oldi veel 1-2 taga. Hurricanes jõudis hooaja teise viiemängulise kaotusteseeriani. Hooaja pikimat seeriat saab vältida homme Columbuses.

Montreal Canadiens 4 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Corey Perry jõudis teise kolmandiku alguses oma karjääri kuuenda 30 väravaga hooajani, kuid Ducksil läks 2-1 edu pealt kõik nässu. Kodumeeskonnal tuli üks loomulikult ka Alex Galchenyuki poolt.


Ottawa Senators 2 - 4 Washington Capitals (tipphetked)

Viimasel ajal endal elu pidevalt keeruliseks teinud Capitals otsustas seekord asja väga kergelt ära, kui juba avakolmandiku järel 3-0 juhiti. Võiduga kindlustati oma ajaloo 9. divisjoni tiitel ning 3. konverentsi esikoht.

Tampa Bay Lightning 6 - 2 Detroit Red Wings (tipphetked)

Erik Condra lõpetas kahe väravaga mängus, kus Red Wingil polnud kummastki väravavahist tolku. Jimmy Howardi mäng lõppes 20 ja poole minutiga ning vigastusest naasnud Petr Mrazek ei olnud ka väga terav. Sisse lastud väravad jagati pooleks. Kuid vähemalt võivad Red Wingsi fännid rõõmustada selle üle, et Anthony Mantha korjas karjääri neljandast mängust esimese punkti.

Winnipeg Jets 2 - 0 Vancouver Canucks (tipphetked)

Oleme ära näinud midagi, mis varem oli Canucksi ajaloos juhtunud vaid korra. Meeskond pole kolm mängu järjest skoorinud. 228-minutiline seeria on klubi rekord. Järjekordselt jäädi suure ülekaaluga pealevisete osas alla - 28-49. Ondrej Pavelec teenis hooaja esimese nullimängu.

Minnesota Wild 2 - 1 Los Angeles Kings (tipphetked)

Loodetavasti tegid Wildi mehed pärast mängu Devan Dubnykile välja, sest puurivaht päästis meeskonna naha. Meeskonna esikinnas lükkas kõrvale 38 üritust, samas kui Wild toksis oma kaks tükki ära ainult 18 pealeviskega. Erik Haula püstitas hooaja 12. väravaga uue karjääri tippmargi ning sööduga 47. punktini jõudnud Ryan Suter püstitas klubi uue kaitsjate rekordi.

Chicago Blackhawks 2 - 6 Dallas Stars (tipphetked)

Paljud Blackhawksi fännid võisid end näpistada, veendumaks et tegu pole õudusunenäoga, mida juba nähtud. Sarnaselt 11. veebruaril toimuvale matšile läks Stars avakolmandikust ära 4-0 eduseisuga. Stars on tänavu nüüd kolm korda avakolmandikul neli kolli teinud. Enne seda hooaega oli neid kordi alates hooajast 2002/03 kokku sama palju. Ilusa võiduga kindlustas Lindy Ruffi meeskond endale ka playoffide koha.

Arizona Coyotes 4 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Connor McDavid kasvatas kahe sööduga hooaja punktisaagi 42 peale, kuid isegi tema hammas ei hakka loodusseaduste peale. Coyotes pole alates 2011. aasta märtsist Oilersile normaalajaga kaotanud. 23-st mängust on võidetud 19.

San Jose Sharks 0 - 1 St. Louis Blues (tipphetked)

Sharks oli pealevisetega 37-24 üle, kuid Brian Elliott võttis nagu muuseas teise järjestikuse nullimängu. Kokku on tal neid nüüd tänavu kolm. Paber jäi puhtaks isegi vaatamata sellele, et viimasel minutil oli harvanähtav 6 vs 3 olukord. Võiduvärav tuli Robby Fabbri poolt viimase kolmandiku keskel.

Kommentaarid