Uus pööre Kesk divisjonis: Blues võidutses Dallases

Reedel Kesk divisjoni ainuliidriks tõusnud Dallas Stars ei saanud seda uhket positsiooni pikalt nautida. Kodune omavahelisest mängust tulnud 4-5 kaotus lasi St. Louis Bluesi külje alla. Ken Hitchcocki meeskond on märkamatult tõusnud liiga parimas hoos olevaks satsiks.

(foto: Jerome Miron/USA TODAY Sports)
Bluesil oli alles kaks nädalat tagasi kolmemänguline kaotuste jada, kuid sellele on vastatud kuue järjestikuse võiduga. Neist pooled on tulnud pärast normaalaega ehk mitmel puhul on õnne olnud, aga eks õnn soosibki tugevamaid. Ka sel korral ei piisanud meeskonnal võidu noppimiseks 60-st minutist.

Pärast seda, kui Stars viimasel kolmandikul kaheväravalise kaotusseisu kustutas, otsustas mängu saatuse Alex Pietrangelo lisajakoll. Selle kõrvale pani ta mängu käigus ka ühe söödu. Heas hoos oli ka Bluesi teine kaitsja Kevin Shattenkirk, kes lõpetas matši kahe tabamusega. Need tulid teisel kolmandikul, kui Stars oli kaks korda kaotusseisu kustutanud. Troy Brouweri juhtväravale vastas Cody Eakin ja Vladimir Tarasenko kollile Jason Spezza, kes lõpetas kohtumise kahe tabamusega. Ühtlasi jõudis Spezza karjääri rekordi kordamiseni. Kuus mängu järjest on õnnestunud skoori teha.

1:12 enne normaalaja lõppu tulnud Jamie Benni ülekaalu värav päästis Starsile lisaaja, kuid seal on hetkel no Klingberg, no party olukord. Kirja läks neljas järjestikune kaotus. Samas aitas just Benni hilisest viigiväravast tulnud lisapunkt jätta meeskonna divisjoni tipus Bluesi kõrvale. Normaalajal tulnud võiduga saanuks Hitchcocki hoolealused selle koha täielikult endale.


Blues võitis ka meeskondade eelmise kohtumise lisaajal. Kokku läks tänavu põhiturniiril Hitchcocki meestele viiest mängust neli võitu.

Teised kohtumised

Boston Bruins 3 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Bruins hõivas ainuisikuliselt Atlandi divisjoni esikoha tänu Loui Erikssoni supermängule. Rootslane lõpetas 1+2'ga. Külaliste lohutuseks jäi John Tavarese karjääri 200. koll.

Buffalo Sabres 3 - 2 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Nädala jooksul Ottawa Senatorsi hilise viigiväravaga masendanud Hurricanes jäi karma küüsi. Jack Eichel skooris lisaajal võiduvärava sekund enne lõppu. Noor jänki oli ka kodumeeskonna teise tabamuse autoriks. Tema 22-st väravast ja 46-st punktist on 25 ja 62-ga kollanokkade arvestuses parem vaid Artemi Panarin.

Detroit Red Wings 3 - 2 (LA) New York Rangers (tipphetked)

Pingelises kohtumises nähti ära hooaja 29. viimase minuti viigivärav. Sellega sai endise meeskonna vastu hakkama Brad Richards. Darren Helm hoolitses selle eest, et viimasel hetkel viigistavad meeskonnad jõuaksid hooaja 21. võiduni. Väle kanadalane oli ka Red Wingsi esimese värava autoriks.

Montreal Canadiens 1 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Wild jõudis võiduni tänu Mikael Granlundi karjääri esimesele vähemalt kahe väravaga mängule. Kingituste meeleolus olnud Mike Condon oli muidugi samuti abiks.


Winnipeg Jets 3 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche'il läks valusalt käest 2-0 eduseis ja see andis heitluses läänekonverentsi viimasele playoffide kohale edu uuesti Wildile. Jetsi tagasituleku algatas Mark Scheifele ülekaalu koll. 22-aastasel ründajal on käsil karjääri parimat tähistav 7-mänguline punktiseeria. Nendes mängudes on tulnud ka seitse väravat.

Ottawa Senators 4 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Senaatorid said neljandast omavahelisest kohtumisest tänavu neljanda võidu väga kergelt. Nelja väravani jõuti vaid 17 pealeviskega. Zack Smith skooris viiendat mängu järjest, jõudes viimase 12 mängu jooksul üheksanda tabamuseni. Mark Stone säras 1+2'ga ning Jean-Gabriel Pageau lõpetas kolme sööduga. Craig Anderson sai hooaja neljanda puhta paberi 29 tõrjega.

Florida Panthers 5 - 4 (KV) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Viimase kolmandiku alguses 3-2 juhtima läinud Flyersile päästis Shayne Gostisbehere kaks minutit enne normaalaja lõppu punkti. Meeskonnad jõudsid 60 minutiga kaheksa väravani vaatamata sellele, et kokku saadi kirja ainult 52 pealeviset. Reilly Smith lõpetas kahe väravaga ning Jaromir Jagr kasvatas oma hooaja punktisaaki kahe sööduga. 10-mängulise punktiseeriaga karjääri rekordi kordamiseni jõudnud Jussi Jokinen on pärast Olli Jokineni ja hooaega 2005/06 esimene Panthersi mängija, kes nii pika jadani jõudnud.

Vancouver Canucks 4 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Predatorsi rekordiline punkti jada jäi pidama 14 peale. Kõik pretensioonid võib saata Justin Bieberile.


Edmonton Oilers 0 - 4 Arizona Coyotes (tipphetked)

Pärast 40-mängulist pausi nähti Mike Smithi taas Coyotesi väravasuul ning 33-aastane puurivaht tähistas oma tagasitulekut hooaja teise nullimänguga. Selleks tuli teha 44 tõrjet. Teise värava all hoolitses asjade eest 2+1'ni jõudnud Antoine Vermette.

Los Angeles Kings 1 - 2 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Devils pääses kohe oma esimese väravale läinud pealeviskega juhtima ning sai võidu kätte väga hilise lisaajaväravaga. John Moore kerkis Scott Niedermayeri kõrvale alles teiseks Devilsi kaitsjaks, kes hooaja jooksul kolm lisaajakolli teinud.

San Jose Sharks 5 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Sel hooajal alles kolmanda korda teise järjestikuse mängu kaotanud Capitalsil läksid viimasel kolmandikul asjad käest ära. Sinna mindi vastu 2-2 viigiga. Kuigi kuna mõlemad Joe Thornton ja Patrick Marleau olid selleks hetkeks juba skoorinud, siis võis ette aimata, mis juhtub.

Kommentaarid