Predators sai kodus väga valusa kaotuse

Nashville Predators jõudis läinud ööl klubi rekordini, kui oma 12. veebruaril alanud punktiseeria 11 mängu peale venitati, kuid vaevalt, et pärast mängu riietusruumis rõõmuhõiskeid kuulda oli. Pigem hoopis vastupidi. Meeskond kaotas kodus New Jersey Devilsile väga valusal kombel.

(foto: Mark Zaleski/AP Photo)
Devils läks kantrimuusika pealinnast ära 5-4 lisaajavõiduga ja seda pärast nutust seisu, mil enamus mängust tuli tagaajaja rollis olla. Meeskonnad jagasid avakolmandikul ära kolm ülekaalu väravat ja kaks neid jäid võõrustajatele. Autoriteks Craig Smith ja Mike Ribeiro. Devilsi pani tabloole Kyle Palmieri. Seejuures lõpetasidki mõlemad meeskonnad nii, et karistuste surmamise efektiivsuseks jäi 0%.

Paul Gaustad viis kodumeeskonna teise kolmandiku alguses kahega ette, kuid Devante Smith-Pelly esimene uue meeskonna eest tehtud värava kindlustas siiski selle, et seis püsis pingelisena. Kohe viimase perioodi alguses läks see ka veel pingelisemaks, kui Travis Zajaci sulest tuli järjekordne ülekaalu koll.

Meeskonnad hakkasid lisaaja suunas liikuma ning Predators suutis viimasel kolmandikul Keith Kinkaidi poolt valvatud väravale toimetada ainult kuus pealeviset. Ometi oleks asekapteni Mike Fisheri karjääri 1000. mäng peaaegu lõppenud dramaatilise võiduga. Kaks minutit ja mõned sekundid peale enne lõpusireeni viis Filip Forsberg meeskonna uuesti ette. Kuid rõõmustamine jäi üürikeseks.

John Hynesi meeskond on tänavu mitmeid kordi endale hiliste viigiväravatega punkte välja nokkinud ja nii läks ka sel korral. 40 sekundit enne lõpusireeni maandus litter värava ees Adam Henrique'ile mugavalt ette ja Pekka Rinne oli neljandat korda löödud.

Devilsi peatreeneri jaoks polnud muidugi järjekordne imeline pääsemine enam suureks üllatuseks. "Seda oli tunda," ütles Hynes tagasituleku kohta. "Paljudel juhtudel sa tunned seda pingi peal koos mängijatega. Nad tundsid end täna hästi, mängisid hästi ja on kena, et suutsime viigini jõuda ning lõpuks võita."

Võit tuli ära vahetult enne lisaaja teise minuti täis tiksumist. Rinne oli mängu venitamise eest teeninud karistuse ja Devils lahendas ülekaalu veidi rohkem kui kümne sekundiga ära. Väravakangelaseks oli uuesti Henrique.


Lisaks klubi punktiseeria rekordile kukkus mängus ka Predatorsi ülekaalust tulnud punktide rekord. 183. silmani jõudnud Shea Weber möödus Kimmo Timonenist.

Teised kohtumised

Boston Bruins 4 - 2 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Bruins sai viimasel kolmandikul kirja ainult kaks pealeviset, aga selleks ajaks oli töö juba tehtud. Brad Marchand jätkab suurepärase hooga.


Buffalo Sabres 6 - 3 Calgary Flames (tipphetked)

Sabres pani liiga halvima vähemuse meeskonna (73.6%) vastu ülekaalus kaheksast ainult ühe, aga jõudis siiski 16 mängu enne põhiturniiri lõppu sama arvu väravateni, mis tuli kogu mulluse hooajaga ära. Meeskonnad kombineerisid üheksa väravat pärast seda, kui avakolmandik väravateta viigiga lõppes. Flamesist sai ametlikult hooaja halvim kaitsemeeskond ja sellist asja pole varem juhtunud.


Philadelphia Flyers 0 - 4 Edmonton Oilers (tipphetked)

Flyers oli sarnaselt Sabresile ülekaalus saamatu (seitsmest null), aga mängutulemus osutus palju nukramaks. Cam Talbot jõudis 35 tõrjega hooaja teise nullimänguni. Oilers polnud 93 võõrsilmängu järjest oma puuri puhtana hoidnud.

Pittsburgh Penguins 4 - 1 New York Rangers (tipphetked)

Chris Kreider viis külalised veidi rohkem kui kolm minutit enne teise kolmandiku lõppu ette, aga ometi pidi Alain Vigneault meeskond viimasele perioodile minema 1-3 kaotusseisuga. Mängust Vigneault sõnul kaelakrampidega lahkunud Henrik Lundqvisti emotsioon võttis väga hästi
meeskonna mängu kokku.


Toronto Maple Leafs 1 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Wild kallutas pärast kaotusseisu jäämist mängu enda kasuks kahe ülekaalu väravaga. Mike Babcock oli pärast mängu kohtunike peale väga pahane. Leafs ei saanud kordagi ülekaalus mängida, samas kui külalistel oli neid võimalusi neli. Võõrustajatel oli väljakul koosseis, mille keskmiseks vanuseks vaid 25.17 aastat.

Ottawa Senators 1 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Karjääri jooksul mitte kordagi normaalajal oma endisele klubile kaotanud Ben Bishop tegi enda tavapärase taas ära. 12-st mängust läks kirja üheksas võit. Lightning jõudis kaheksanda järjestikuse võiduga klubi rekordi kordamiseni. Mark pandi maha karikavõiduga lõppenud 2004. aastal. Seda samuti veebruaris-märtsis. Ajalugu kordab end?

Winnipeg Jets 3 - 4 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Mitmeid kummalisi kokkupõrkeid täis olnud kohtumine sai ka kummalise lõpu, kui lisaajal jäi Nikolaj Ehlers ühele pealeviskele täpselt nii näoga ette, et litter kukkus otse Kyle Okposo kepilaba peale. Kahe väravaga lõpetanud Mark Scheifele viis kodumeeskonna kaks minutit enne normaalaja lõppu ette, aga ometi jõudis Islanders mängu veel viigistada. Jack Capuanost sai legendaarse Al Arbouri järel klubi ajaloos teine peatreener, kes 200 võiduni jõudnud.

Colorado Avalanche 3 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Avalanche suutis läänekonverentsi viimase playoffide koha võidujooksus Wildiga sammu pidada, kuigi pantrite vastu olid viimasel kolmandikul päris kummalised lood. Calvin Pickard pidi seal 3-2 eduseisu säilitamiseks tegema koguni 24 tõrjet! Patrick Roy meeskond ise sai kogu kohtumisega kirja praktiliselt sama arvu üritusi (26). Panthers päris tühjade kätega siiski aga lahkuma ei pidanud. Jaromir Jagr sai järjekordse söödupunktiga Gordie Howe'i kätte ning järgmises matšis, mis homme kavas Arizona Coyotesi vastu, on juba võimalus kerkida ainuisikuliselt kõigi aegade punktitabelis 3. kohale.

Arizona Coyotes 1 - 5 Anaheim Ducks (tipphetked)

Uus nägu Jamie McGinn skooris taas ning Corey Perry lõpetas 1+2'ga mängus, millega Ducks kasvatas oma võiduseeria kümne peale. Sellega korratakse 2013. aasta detsembris püstitatud klubi rekordit. Viieks väravaks piisas oma karjääri esimese stardi teinud Niklas Treutle'i vastu vaid 16-st pealeviskest. Kolm kolli saadi ülekaalust. Seda isegi Ryan Getzlafita, kes pisivigastuse tõttu kohtumisest puudus. Mängu lõpuks olid meeskonnad üksteise peale päris pahased. Viimasel kolmandikul tuli 64 mängu 82-st karistusminutist.

 Vancouver Canucks 2 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Haid kasvatasid oma Vancouveris käsiloleva võiduseeria üheksa peale ja seda vaatamata sellele, et Canucks tuli avakolmandikust ära 2-0 eduseisuga. Külalised said selle teisel kolmandikul ühe peale ning otsustasid siis viimase 20 minutiga asja ära.

Los Angeles Kings 3 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Anze Kopitar avas skoori juba esimesel minutil ja kuningad võtsid üsna rutiinse võidu. Pealevisetega oldi lõpuks üle 31-15. Heitlus Vaikse ookeani divisjoni tiitlile on kujunemas väga põnevaks. Kings ja Ducks on hetkel esikohta jagamas, aga Sharks pole ka väga kaugel.

Kommentaarid