Leafs ja Red Wings lastakse vabas õhus uuesti kokku

Alles 2014. aastal omavahel talveklassiku raames välitingimustes kohtunud Toronto Maple Leafs ja Detroit Red Wings lastakse juba 2017. aastal vabas õhus uuesti kokku. Seekord on võõrustajaks Leafs, kelle jaoks mäng kingitus 100. sünnipäeva puhul.

(foto: cbc.ca)
2014. aasta vastasseisus püstitati NHL-i ajaloo publikurekord. 105 491 silmapaari olid Michigani staadionil tunnistajateks Leafsi 3-2 karistusvisetega võidule.


Seekord toimub mäng Torontos BMO Fieldil, mille mahutavus 40 000 inimest. Aga küll erilise sündmuse nimel staadion laiemaks venitatakse.

NHL-i komissar Gary Bettman ütles uudist teatades: "Maple Leafsi ja Red Wingsi kohtumine on fantastiline algus 2017. aastale, mille jooksul NHL tähistab oma 100. juubelit, Toronto meenutab 100 aasta möödumist NHL-i mängude algusest ja Kanada tähistab konföderatsiooni 150. aastapäeva. Kuna Red Wings ja Maple Leafs tegid NHL-i välimängude ajalugu, kui meelitasid 2014. aastal oma mängule üle 105 000 inimese, siis on see unikaalne korduskohtumine, mis perfektseks alguseks ajaloolisele aastale meie liiga, meie klubide ja meie fännide jaoks."

Kordusmatš toimub samuti 1. jaanuaril, aga kuna talveklassik on antud Chicago Blackhawksile ja St. Louis Bluesile, siis kutsutakse kohtumist juubeliklassikuks.

Lisaks talveklassikule ja juubeliklassikule teatati eile samuti, et välitingimistes saavad kokku ka Pittsburgh Penguins ja Philadelphia Flyers. Kohtumine toimub 18. veebruaril Pittsburghis, Heinz Fieldil.

Uue hooaja neljast kohtumisest koosneva välimängude programmi avavad oktoobris Winnipeg Jets ja Edmonton Oilers.

Kommentaarid