Flames kaotas Anaheimis 23. korda järjest

Jarome Iginla oli Calgarys 26-aastasena oma võimete tipus, meeskonda juhendas Darryl Sutter ja äsja oli alanud 2004. aasta, mil Flames kolmandat korda karikafinaali jõudis. Täpsemalt oli kuupäevaks 19. jaanuar, 2004, mil Flames viimati võõrsil Anaheim Ducksi suutis alistada.

(foto: scoopnest.com)
Ducks, keda viimase allajäämise ajal juhendas Mike Babcock, pikendas läinud ööl Flamesi vastu järjestikuste koduvõitude seeria 23 peale, mis on liiga rekordi kordus. Seda tehti ülikindla 8-3 võiduga. Juba seitsme minutiga oldi 3-0 ees ning enne külaliste esimest väravat juhiti 5-0.

Jonas Hiller, kellel hetkel viimase kümne hooaja halvim tõrjeprotsent puurivahtide seas, kes hooaja jooksul vähemalt 26 matši kaasa teinud, suutis teha vaid kaks tõrjet, enne kui ta pärast kodumeeskonna kolmandat pingile ära toodi. Seejuures sai lõpuks Ducks kaheksa väravat ainult 27 pealeviskega. Esimest korda klubi ajaloos oli meeskonnal ühes kohtumises seitse erinevat skoorijat.

Ainult kolm väljakumängijat jäid punktideta ning enim kasvatas oma hooaja saaki 1+3'ga lõpetanud Ryan Kesler. Väravate osas oli parim Jakob Silfverberg, kes skooris meeskonna teise ja viimase. Teiste hulgas sai viimati eelmise aasta 1. aprillil skoorinud Nate Thompson üle pika aja esimese kolli.

Flamesi eest olid täpsed T.J. Brodie, Mark Giordano ja Hunter Shinkaruk, kes jõudis karjääri esimese kollini. Eelmisel kuul Vancouverist hangitud ründaja jaoks oli see teine mäng Flamesi särgis. Debüüdist tuli kaasa söödupunkt.


Ducks sai võiduga tagasi Vaikse ookeani divisjoni esikoha. Võrdse arvu punktide juures on edu Los Angeles Kingsi ees üks punkt. Täpselt nädala pärast minnakse omavahel kokku.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 2 - 1 (KV) Washington Capitals (tipphetked)

Flyers võttis viimasest 17-st mängust 12. võidu kaotusseisust. Aleksandr Ovetškin viis külalised viimase kolmandiku alguses ülekaalu väravaga ette. Sellele tuli vastus samuti ülekaalust, kui viis ja pool minutit enne normaalaja lõppu oli täpne Brayden Schenn. Karistusvisetel oli kodumeeskond parem 2-0. Capitals on nüüd oma viimasest kümnest Philadelphias käigust võitnud ainult kaks.

Winnipeg Jets 1 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Võõrsilmängudes tänavu kõvasti hädas olnud senaatorid jõudsid ilusa võiduni, aga vaatamata sellele minetati igasugused playoffide lootused. See tähendab, et nüüd on ametlik see, et ajaloos teist korda pole Stanley karika playoffides mitte ühtegi Kanada klubi.

Kommentaarid