Flames katkestas Bluesi võiduseeria

Alates veebruari lõpust suurepärasesse hoogu tõusnud ning 6-mängulise võiduseeria kokku pannud St. Louis Blues ei suutnud oma minekut Calgarys mängides hoida. Kohalik Flames võttis uhke 7-4 võidu, mis tuli suuresti tänu kahele mehele. Michael Frolik jõudis karjääri teise kübaratrikini ja Sean Monahan säras 2+1'ga.

(foto: am930theanswer.com)
Frolik sai hakkama üsna haruldase kübaraga. Kaks väravat tulid vähemusest. Neist esimene aitas avakolmandikul 2-2 viigistada ning teine kindlustas lõpus seisu, kui Blues oli kõvasti survestamas. Kübar sai viimistletud tühja võrku tehtud väravaga, kui Monahan polnud kitsi ja ei hakanud ise kangelast mängima, olgugi et võimalus oli.

Monahani tähetund tuli teisel kolmandikul. Seal sai ta kirja mõlemad enda värava ning seis muutus 2-2 pealt 5-2 peale. Ülekaalust skooris ka Mark Giordano. Tema värav ehk Flamesi neljas lõpetas ka Jake Alleni õhtu. Kuus starti järjest võitnud puurivaht jõudis enne väljavahetamist teha vaid 13 tõrjet. Teda asendanud Anders Nilssonil, kes tegi oma debüüdi Bluesi särgis, ei läinud ka palju paremini. Kirja jäi 12 tõrjet.

Flames alustas lammutustööd avakolmandiku keskel, kui Joe Colborne kodumeeskonna juhtima viis. Kuigi fännide rõõmustamine jäi siis väga üürikeseks. Scottie Upshall viigistas kohe järgmisest lahtiviskest ja Paul Stastny viis külalised poolteist minutit hiljem ette. Halvast sündmuste jadast aitas taastuda Froliku esimene värav.

28-aastasest tšehhist sai läbi aegade neljas mängija, kes Flamesi särgis ühes kohtumises kaks vähemuse väravat teinud. Viimati sai sellega 1998. aastal hakkama Cory Stillmann. Rekordiks on kolm ja see kuulub Theo Fleuryle.

Väravatesajus kogusid Johnny Gaudreau ja Dougie Hamilton kolm söödupunkti. Viimase jaoks tähistab see uut karjääri rekordit.


Flames on koos Arizona Coyotesiga meeskonnad, kelle ridades on tänavu enim kordi kübaratrikini jõutud. Mõlema puhul on see juhtunud viis korda. Neljaga järgneb Nashville Predators.

Teised kohtumised

New York Islanders 3 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Islanders tegi midagi, mis õnnestus viimati 1991. aastal. Viimasel kolmandikul tuldi välja kaheväravalisest kaotusseisust ja lõpuks võideti kohtumine normaalajaga. Šõu algas, kui viimase perioodi mänguajast oli kulunud 12:50 ja lõppes 18:21 peal. Jack Capuano meeskond sai viimasel kolmandikul rohkem pealeviskeid (17), kui kahe esimese perioodiga kokku (11).

Chicago Blackhawks 0 - 5 Los Angeles Kings (tipphetked)

Titaanide heitlus kujunes üllatavalt ühepoolseks pärast seda, kui Kris Versteeg ja Milan Lucic avakolmandikul 18-sekundilise vahega skoorisid. Endise Blackhawksi mehe Versteegi jaoks on tabamus Kingsi särgis esimene. Liiga ühele parimale ülekaalu meeskonnale sai taas saatuslikuks selle ebaefektiivsus. Kui reedel pandi Dallases viiest null, siis seekord tuli isegi kuuest null. 32 tõrjet teinud Jonathan Quick sai üsna kerge päeva ning võib täna tähistada karjääri 41. nullimängu. Mitte ükski teine ameeriklane pole neid rohkem kirja saanud.


Edmonton Oilers 2 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Oilers üllatas kahe eduseisuga, ent ei saanud kuidagi James Neali kinni. 28-aastane ründaja on nüüd alates eelmise hooaja algusest üheksas erinev mängumees, kes Oilersi vastu kübaraga lõbutsenud.

Vancouver Canucks 2 - 5 Winnipeg Jets (tipphetked)

Canucks kukkus 0-5 auku, enne kui midagi õnnestuma hakkama. Marko Dano säras külaliste eest 2+1'ga. Oma kuuma käega jätkas ka Mark Scheifele, kellel nüüd viimase seitsme mänguga kirjas kaheksa kolli.

Anaheim Ducks 7 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Endine Ducksi mees Devante Smith-Pelly tõi pärast Andrew Cogliano juhtväravat poole minutiga tabloole viigiseisu, aga see oli nagu karu talveunest äratamine. Jakob Silfverberg jõudis karjääri esimese kübarani ning lisas selle kõrvale veel ka ühe söödu. Kolmikukaaslased Cogliano ja Ryan Kesler nautisid õhtut 1+2'ga. 20-aastane Nick Ritchie jõudis karjääri 25. mängus esimese kollini. Bruce Boudreau on nüüdsest ajaloos seitsmes peatreener, kes kaks erinevat meeskonda vähemalt 200 võiduni tüürinud.

Kommentaarid