Lundqvistita Rangers korjas Washingtonist kaks punkti

Viimaste nädalate käigus tulega mängimise oma meelishobiks teinud Washington Capitals kõrvetas vahelduseks taas näppe. Henrik Lundqvistita mänginud New York Rangersile anti edumaa ja kui selle tagasi mängimine väga probleeme ei valmistanud, siis võiduni jõudmine jäi siiski ära.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Liiga liider lasi Rangersil rahulikult avakolmandikuga 2-0 ette minna. Skoorisid Jesper Fast ja Keith Yandle, kes sai kirja ülekaalu värava. Pealevisked olid võrdsed 8-8, aga külalistel tundus olevat selgelt rohkem särtsu. Seda vaatamata sellele, et Alain Vigneault hoolealused olid teist õhtut järjest jääl.

"Kui meil oleks olnud parem algus, siis mine sa tea, kuidas mäng võinuks lõppeda," arutles pärast lõpusireeni T.J. Oshie.

Oshie lõpetas mängu samuti ülekaalu väravaga. See tuli 40 sekundit enne teise kolmandiku lõppu ja tegi seisuks 2-2. Kodumeeskonna esimene läks kolmandiku keskel Jay Beagle'i nimele, kuigi selleks pidi kõvasti kannatust olema. Olukorda vaatasid pikalt üle algselt väravat mitte lugenud kohtunikud ja sellele järgnes veel Vigneault poolne vaie.

Capitals oli teisel kolmandikul pealevisetega 15-11 üle ning domineeris viimast perioodi numbritega 11-4, aga lõpuks tuli siiski leppida hooaja kaheksanda kodukaotusega. Rangers pani sellele aluse külma duššiga, kui Derek Stepan mängu viimaseks tabamuseks osutunud värava juba kolmanda perioodi 17. sekundil ära tegi.

"Kõik võitlesid kolmandal perioodil suurepäraselt," ütles Lundqvisti asendanud Antti Raanta, kes sai enda nimele 32 tõrjet. "Saime varajase värava ja kõik tegutsesid 19 minuti käigus ennastohverdavalt, oli palju blokeeritud pealeviskeid. On tore puuris olla, kui sellised vennad sinu ees mängivad."

Seejuures pidi Raanta tõrjuma ainult ühe Aleksandr Ovetškini poolt väravale saadetud pealeviske. Rangers neutraliseeris venelase suurepäraselt. Capitalsi kapten oli enne eilset Rangersi vastu skoorinud üheksas järjestikuses põhihooaja mängus.


Rangers sai magusa võiduga kirja ka ühe klubi rekordi. Meeskond on jõudnud 10-mängulise seeriani, mil pole normaalajaga järjestikuseid mänge kaotatud. Ei ole ka niisama punktide nokkimist olnud. Alati on kaotusele järgnenud võit.

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 6 - 3 Edmonton Oilers (tipphetked)

Olles värskelt üle pika aja ühest võõrsilmängust nulliga pääsenud, lasi Oilers siin juba kolme minutiga kaks tükki. Lõpuks sai värava ees enim lõbutseda kaitsja David Savard, kes jõudis kahe tabamuseni. Täpsed olid ka kolm Blue Jacketsi neljast 20 väravaga mehest (Cam Atkinson, Boone Jenner, Scott Hartnell). Mitte ühelgi teisel meeskonnal pole tänavu nii palju 20 kolliga mängijaid. Jackets on kodus Oilersi alistanud nüüd neli korda järjest ja viimase 11 kohtumise jooksul 9 korda

Dallas Stars 4 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Stars jäi John Klingbersit ilma, kuid suutis külalised siiski vaigistada. Valeri Nitšuškin skooris oma 21. sünnipäeval ning teiste hulgas mahutas end väravaautorite sekka uuesti ka Vernon Fiddler, kes skoorinud kolmes mängus järjest ja jõudis siin karjääri 100. tabamuseni. Meeskonnad panid kokku kuus kolli, olgugi et pealeviskeid oli vaid 45. Devils on alates 2003. aastast Dallasest saanud vaid kaks võitu. Kodumeeskond on neid selle ajaga noppinud seitse.

Kommentaarid