Wild pikendas omavahelisest kohtumisest tulnud võiduga edu Avalanche'i ees

Üleeelmisel kevadel omavahel meeldejääva playoffide seeria pidanud Minnesota Wild ja Colorado Avalanche on tänavu duelleerimas juba põhiturniiri ajal. Nende jagada on läänekonverentsi viimane playoffide pilet ja laupäeval astus sellele suure sammu lähemale Wild.

(foto: startribune.com)
Hooaja esimesest neljast omavahelisest matšist kolm võitnud Wild jäi sel korral peale skooriga 4-0. Pikalt pingelisena püsinud kohtumine läks Patrick Roy meeskonnal käest mängu teises pooles. Külalised skoorisid nii teise kolmandiku lõpuosas kui ka viimasel perioodil kaks kolli.

Võtmemomendiks tundus olevat Chris Bigrase poolt teise kolmandiku 8. minutil võetud karistus. Wild ei suutnud ülekaalu väravaks teha, kuid sai sealt hea hoo sisse ning võrk Semjon Varlamovi selja taga sahises esimest korda umbes minut pärast Bigrase karistuse lõppu. Vahepeal kuus mängu kuival olnud Zach Parise tegi viimase kahe mängu jooksul neljanda värava.

2-0 tuli vahetult enne kolmandiku lõpusireeni. Kaitsetsoonist leiti paremalt äärelt Justin Fontaine, kes omakorda toimetas uhke söödu värava ette, kus Jordan Schroederil polnud vaja teha muud, kui litter sisse suunata.

Viimane periood algas Parise ülekaalu väravaga ning see otsustas asjad praktiliselt lõplikult ära. 31-aastane ründetuus on nüüd karjääri jooksul Avalanche'i vastu 26 mänguga kirja saanud 13 kolli ja 30 punkti.

Meeleheitliku sammuna korjas Roy ülekaalu ajal juba kolmandiku keskel väravavahi puurist ära, aga see risk lõppes Mikael Granlundi vähemuse väravaga.

29 tõrjet teinud Devan Dubnyk teenis oma hooaja viienda nullimängu. Mitte ühelgi puurivahil pole neid alates eelmise aasta 1. jaanuarist tema kümnest rohkem.

Võit aitas Wildil divisjonirivaali ees edu kasvatada viie punkti peale. Seda ühe enam peetud mängu juures.


Avalanche kaotusega loomulikult oma lootustele käega ei löönud, aga playoffidesse jõudmiseks peab kõvad künkad ületama. Järele jäänud seitse mängu on kõik playoffidesse minevate meeskondade vastu. Wildi kalender on palju kergem. Kui Detroit Red Wingsi müstiline seeria tänavu katkeb, siis mahub kuue vastase sekka ainult kaks playoffidesse minevat satsi.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 3 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Sabres sai ühe hooaja magusaima võidu, kui 0-2 kaotusseisust välja õnnestus tulla. Seda veel ka ilusa kõrvalnüanssiga, kui 20-aastane Hudson Fasching skooris kohe karjääri esimeses mängus esimese värava ja seda vaid mõned päevad pärast lepingu allkirjastamist. Täpne oli taas ka Jack Eichel, kellest sai pärast hooaega 1993/94 Sabresi esimene kollanokk, kes 50 punktini jõudnud.

Detroit Red Wings 2 - 7 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Pingiinid elasid end korralikult välja Phil Kesseli ja Nick Bonino juhtimisel. Mõlemad lõpetasid 1+4'ga. Neli söötu ja viis punkti on mõlema jaoks ka karjääri uued tippmargid. Kõige täpsem oli värava ees kahe tabamusega lõpetanud Carl Hagelin.

San Jose Sharks 2 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Vahepeal kodus juba täitsa hästi mänginud Sharks peab tahvli juurde tagasi minema. Neljale järjestikusele võidule on järgnenud kolm kaotust. Antti Niemi tegi endise leivaandja vastu 34 tõrjet, Stars surmas kõik kuus karistust ning 17 pealeviskega tulid pooled väravad Mattias Janmarkilt.

Toronto Maple Leafs 1 - 3 Boston Bruins (tipphetked)

Ben Smith šokeeris külalisi juhtväravaga, kuid Bruins suutis siiski kindla esitusega murda oma viiemängulise kaotuste jada. Teiste hulgas lõpetas Zdeno Chara oma 20-mängulise väravapõua.

Montreal Canadiens 2 - 5 New York Rangers (tipphetked)

Canadiens lasi pärast Carey Price'i vigastust kümnendat korda vähemalt viis väravat. Neist kaks tulid Chris Kreiderilt, kes sai enda nimele ka ühe söödu. Kolme punktiga mees oli ka Derick Brassard (1+2). Rangers polnud alates 2014. aasta novembrist Canadiensist jagu saanud. Viimase 12 põhiturniiri mängu jooksul õnnestus see alles kolmandat korda.

Ottawa Senators 3 - 4 (LA) Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducks näitas 0-3 kaotusseisu kustutamisega kõva sisu. Ottawa publik nägi pärast 2007. aastat esimest korda, kuidas kolmeväravaline edu viimasel kolmandikul käest läks. Lisaajal naeratas külalistele ka veidi hokijumal, kui Bobby Ryan kõrge kepi eest neljaks minutiks istuma pandi. Ülekaalust kulus ära alla minuti, enne kui Rickard Rakell võiduvärava skooris.

Tampa Bay Lightning 2 - 5 Florida Panthers (tipphetked)

Divisjoni esikoha nimel mänginud naabrid pidasid kõva lahingu, kus kokku oli üheksa ülekaalu võimalust. Külalised realiseerisid enda neljast vaid ühe, aga ometi suudeti kindlalt võidutseda ja seda pärast kaotusseisu jäämist. Lightning sai mõlemad enda kollid ülekaalust. Jaromir Jagr jõudis 18. korda karjääri jooksul ühel hooajal 25 väravani. Temast rohkem kordi on seda suutnud vaid Gordie Howe (20).

Washington Capitals 0 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Kolm järjestikust nullimängu teinud Brian Elliott sai puhkepäeva, kuid Jake Allen vedas samuti kenasti välja. Tegu liiga ajaloos 11. korraga, mil üks meeskond neli kohtumist järjest oma puuri puhtana hoidnud.


Carolina Hurricanes 3 - 4 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Islandersi fännid võisid pärast avakolmandiku 2-0 edu ära andmist tõsiselt kaaluda hooajapiletite puruks rebimist, aga lõpuks saadi siiski elutähtis võit kätte. Cal Clutterbuck viigistas viimase kolmandiku alguses ning skooris seejärel ka lisaajal võiduvärava.

Nashville Predators 5 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Ryan Johansen lõpetas endiste kamraadide vastu vaid ühe söödupunktiga, kuid sellest hoolimata kujunes õhtu Nashville publiku jaoks väga eriliseks. Avakolmandiku 27 (!) pealeviskega tuli uus klubi rekord. Lõpuks oli nende osas kodumeeskonna ülekaal 48-19. Kolme sööduga kasvatas enim oma hooaja punktisaaki Roman Josi.

Los Angeles Kings 6 - 4 Edmonton Oilers (tipphetked)

Mõlemad pooled jõudsid juba esimesel minutil väravani ning Oilers pääses ka 2-1 ette, aga lõpuks vormistas Kings kindla võidu. Darryl Sutteri meeskond pole tänavu kaotanud mitte ühtegi kohtumist, kus on jõutud vähemalt kolme väravani. 20-st võidust neli on tulnud Oilersi vastu. Jeff Carter ja Tyler Toffoli skoorisid mõlemad kaks tükki. Esimene lõpetas kolme ja teine nelja punktiga. Oilersi poolelt oli kahe väravaga mees Patrick Maroon. Connor McDavid jõudis 1+1'ga karjääri pikima, seitsmest mängust koosneva punktiseeria korduseni.

Calgary Flames 1 - 4 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Enne eilset viimasest seitsmest mängust vaid ühe võitnud karikakaitsja sai ree peale tagasi 2+1'ga lõpetanud Andrew Laddi juhtimisel. Flamesi vastu pikendati oma punktiseeria 12 mängu peale. Kodumeeskonna fännid võisid rõõmustada vaid selle üle, et Dougie ja Freddie Hamiltonist sai klubi ajaloos esimene vendade paar, kes mõlemad ühes kohtumises punktini jõudnud. Esimene läks koju hooaja 11 väravaga, mis uus karjääri rekord.

Arizona Coyotes 2 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Koiotid panid Flyersi playoffide lootustele paraja põntsu vaatamata sellele, et pealevisetega jäädi alla 17-35. Mike Smithi hooaja kolmas nullimäng rikuti alles viimasel minutil tulnud ülekaalu väravaga.

Kommentaarid