Väravate ülevaatamise protseduur kogub aina rohkem vaenlasi

Kui uus lisaaja formaat on sel hooajal positiivsete emotsioonidega vastu võetud, siis teine tänavune reeglite muudatus - treeneri vaie - on tekitamas aina negatiivseimaid emotsioone. Väravate ülevaatamise protseduur on sattunud terava kriitika alla.

(foto: cbssports.com)
"Kohtunik peab 18 000 pealtvaataja ees, kuuetollist tahvlit vaadates, tunnistama, et tegi vale otsuse," märkis Taylor Hall mõni aeg tagasi, kui Edmonton Oilersil väravavahi segamise eest Colorado Avalanche vastu värav ära võeti.


Hall lisas: "Wi-fi on meie mängupaigas heal juhul keskpärane ja nad peavad siis sellele toetuma."

Värskeim poleemikat tekitav juhtum on pärit läinud ööst Minnesota Wildi ja St. Louis Bluesi vahelisest kohtumisest, kus tsooniviga ülevaatamisele läks.


Wildi puurivaht Devan Dubnyk ütles pärast mängu: "See tsooniviga oli sedavõrd ilmne, et mõlemad meie kaitsjad lõpetasid mängimise ja järsku oli vastastel kaks korda rohkem ruumi võrreldes sellega, kui meie mehed oleks edasi mänginud. Seejärel olid vastasmeeskonna pingi peal kutid, kes otsuse üle naersid. See on tänavu kogu liiga peale järjekordne huvitav otsus, mis sai vastu võetud."

Sarnaselt Hallile ei mõista ka Dubnyk seda, miks kohtunikud peavad olukordi üle vaatama enamvähem lukuaugust, pisikesest nutiseadmest.

"Jääl ei peaks otsuseid tegema vend, kellel on neljatolline iPad. See pole üldse loogiline. Mujal on piisavalt tehnoloogiat, et teised inimesed saaksid olukorda üle vaadata," lisas Dubnyk.

Kommentaarid